عوامل طلاق در ایران و جهان | شایع ترین علت طلاق چیست ؟
عوامل و علت طلاق به بسیاری از موضوعات شخصی و محیطی برمیگردد. طلاق مسئله بسیار مهمی است که همیشه جزء آسیبهای اجتماعی شناخته شده و میزان بالای آن نشان دهنده مشکلات اساسی و ساختاری در بافت یک جامعه است. طلاق در جوامع غربی به عنوان بخشی عادی از زندگی تلقی شده و همین مسئله میتواند باعث افزایش تعداد فرزندان طلاق شود. مسئلهای که اگر زن و شوهر جدا شده توانایی مدیریت این شرایط را نداشته باشند، میتواند بحران تازهای را برای آنها ایجاد کند. حال اینکه آیا طلاق بحران است یا خیر و اینکه چرا اتفاق میافتد را در این مطلب بررسی میکنیم تا هم زوجهای نزدیک به ازدواج و تازه ازدواج کرده از طلاق پیشگیری کنند و هم زوجهایی که به مشکلات زناشویی برخوردهاند، بتوانند از طلاق فاصله بگیرند.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
عوامل و علت های مختلف ایجاد اختلاف و جدایی
برای بررسی عوامل طلاق، باید مسائلی که میتواند باعث ایجاد اختلاف شود را بررسی کرد. مسائلی که نه تنها به اختلافهای جزئی، بلکه میتواند در صورت نادیده گرفته شدن به طلاق بیانجامد. برای اطلاع از انواع راه های پیشگیری از طلاق کلیک نمایید.برخی از عوامل طلاق به شرح زیر هستند:
1. دخالت دیگران
یکی از مهمترین دلایل طلاق، دخالتهای بی دلیل و تفرقه افکن دیگران است. دخالتهایی که شاید خود خانوادهها متوجه نباشند و گمان کنند در حال لطف به فرزند خود هستند، اما در حقیقت اینگونه نیست و انتقادات نسبت به زندگی فرزندانشان، غیبت کردن پشت سر همسرش و هر نوع ایجاد تنشی در زندگی فرزندانشان، میتواند زمینه ساز اختلاف زوجین شود. زوجینی با این دخالتها در دوراهی بین خانواده یا همسر گرفتار میشوند.
2. اختلاف طبقاتی
اینکه زن و شوهر از نظر سطح سواد، سطح اقتصادی و جایگاه فرهنگی با هم اختلاف داشته باشند، زمینه ساز بروز اختلاف میشود. هر قدر هم که دو طرف تحصیل کرده باشند، اگر جایی کوتاهی کنند و به این فاصلهها دامن بزنند، حل آن مشکل میشود.
3. عوامل و علت طلاق | اعتیاد
لازم به گفتن نیست که مواد مخدر، ویران کننده بنیان خانواده و نابود کننده هر نوع عشق و تعهدی است. بسیار دیده شده که در صورت اعتیاد یکی از زوجین، دیگری پای او مانده و برای ترک به او کمک میکند، اما اگر فرد معتاد قدر نداند و نتواند این بلا رو از خود دور کند، جدایی کاملا محتمل است. برای خواندن مقاله طلاق از شوهر معتاد کلیک کنید.
4. عدم شناخت کافی و دلبستن به عشق دوطرفه
عشق لازم است، اما کافی نیست. همانطور که میدانید شاید شروع روابط بر پایه عشق مطلق یا منطق مطلق باشد اما به مرور زمان باید بین دل و عقل، تعادل برقرار شود و زوجین بدون در نظر گرفتن احساساتشان همدیگر را بشناسند، نقاط قوت و ضعف هم را ارزیابی کنند و بتوانند با این شناخت به زندگی سالمتری دست یابند.
5. عوامل و علت طلاق | عدم تفاهم
وقتی صحبت از عدم تفاهم میشود، باید بدانید که دایره بسیار گستردهای را شامل میشود. علایق، رویاها، اهداف زندگی، نگاه به زندگی و آینده، سلایق و تمام مسائلی که زن و شوهر باید با یکدیگر هم مسیر باشند، میتواند باعث بروز اختلاف شود. حتی اگر در این زمینهها تفاوت وجود دارد، زن و شوهر باید بتوانند در مورد این اختلافات به توافق برسند، به این تفاوتها احترام بگذارند و مسیر رویاها و آرزوهای همدیگر را به هم نزدیک کنند.
در صورتی که هر طرف با خودخواهی به خواستههای شخصی خود پافشاری کنند، نتیجه آن چیزی جز جدایی نخواهد بود. تفاوت سنی زیاد، تفاوت نظر در تعداد و نحوه تربیت فرزندان، اختلافات مذهبی و ازدواج زود هنگام، اصلیترین عوامل بروز اختلاف و عدم تفاهم است. برای آشنایی بیشتر با شرایط بعد از طلاق به خاطر خساست کلیک نمایید.
6. ناتوانی در درک متقابل و برقراری مکالمه
اگر زن و شوهر توانایی برقراری مکالمه سالم را باهم داشته باشند، میتوانند هر نوع مشکل و اختلافی را حل کنند. اما زمانی که بعد از 5 یا 10 دقیقه صحبت، تن صدا بالارفته و بجای صحبت منطقی، به جر و بحث و دعوا میرسید، بدانید که مشکلی وجود دارد.
7. مشکلات جنسی
یکی از شایعترین عوامل جدایی، نارضایتی جنسی و عدم داشتن رابطه جنسی سالم و با کیفیت بین زوجین است. سردی یکی از طرفین، ناتوانی در ارضا کردن همسر، ناتوانی در معاشقه، اختلاف در تعداد و نحوه برقراری رابطه و برقراری رابطه جنسی تحت فشار، اصلیترین دلایل بروز اختلاف در رابطه جنسی به عنوان یکی از اصلی ترین پایههای زندگی زناشویی است و میتواند به طلاق منجر شود. این مسئله، جزء اصلیترین علل جدایی است. برای اطلاع از پیامدهای ناشی از طلاق به دلیل نازایی زن کلیک نمایید.
8. عوامل و علت طلاق | مشکلات اقتصادی
در شرایط بحران اقتصادی، تامین هزینههای زندگی بسیار دشوارتر از قبل شده و مرد شاید به تنهایی توانایی تامین این هزینهها را نداشته باشد. همین مسئله میتواند باعث اختلاف شود. اگر مرد تلاش کافی بکند و باز هم همسر او ناراضی باشد، اگر مرد در تامین هزینهها ناتوان باشد و به همسرش اجازه کار کردن ندهد، اگر زنی حتی با درخواست همسر تمایلی به کار کردن نداشته باشد، اگر مرد تنبل باشد و درست کار نکند و دهها دلیل دیگر که میتواند باعث بروز مشکلات مالی شود، ممکن است رابطه را به بن بست بکشاند. برای جلوگیری از طلاق به دلیل مشکلات مالی کلیک کنید.
9. مشکلات روحی
اما یکی دیگر از دلایل مهم جدایی، وجود مشکلات و اختلالات روحی و روانی یکی از زوجین است. مسئلهای که به دلیل عدم آگاهی طرفین، ممکن است درک نشود و افسردگی، اضطراب یا مشکلات یکی از زوجین، از نگاه طرف مقابل فیلم بازی کردن و بهانهای برای فرار از مسئولیت باشد. بنابراین، باید در مورد سلامت روحی یکدیگر به طور جدی هزینه کنید.
برای جلوگیری از اشتباهاتی که باعث طلاق می شود کلیک کنید.
10. عوامل و علت طلاق | خیانت
و در آخر میتوان گفت که خیانت، اصلیترین علت طلاق در جامعه امروز است. خیانت به خودی خود قابل بررسی در چندین بعد است، اما اگر بخواهیم اصلیترین علت خیانت را بیان کنیم، نبود عشق و صمیمیت است. حس نزدیکی و عشق، اساس یک رابطه زناشویی میباشد و زمانی که عشق کمرنگ شود، به مرور زمان رابطه سرد خواهد شد و این سردی با هیچ شوری قابل گرم شدن نیست. برای آگاهی از فواید و عواقب طلاق به خاطر خیانت کلیک کنید.
فراموش نکنید که منظور از خیانت، صرفا داشتن رابطه جنسی یا عاشقانه با فرد دیگری نیست. همینکه زن یا مرد بتواند در ذهن خود به فرد دیگری فکر کند و در حالی که کنار همسر خود است فرد دیگری را بجای او تصور کند، خیانت فکری او را نشان میدهد. این مسئله در ابتدا باعث سردی عاطفی، سپس سردی جنسی و در نهایت بروز طلاق عاطفی و جدایی زوجین میشود. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره طلاق کلیک کنید.
سایر عوامل و علت طلاق و جدایی در فرهنگ ها
علاوه بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد؛ دلایل دیگری نیز وجود دارند که منجر به طلاق افراد میگردند. این مسائل مهم و تاثیرگذار بوده و میتوانند آینده رابطه را تحت تاثیر قرار دهند. برخی از این دلایلی که قسمت های قبلی به آنها اشاره نشد؛ شامل موارد زیر هستند.
- داشتن انتظارات غیر واقع بینانه
- دخالت و ناسازگاری خانواده ها
- از دست دادن هویت و استقلال فردی
- بی میل بودن نسبت به حل مشکلات
- ابتلا به معلولیت ذهنی یا جسمی به صورت ناگهانی
پیامدهای ناشی از طلاق
فارغ از اینکه دلیل افراد برای جدایی چیست؛ باید به پیامدهای ناشی از آن و تاثیری که برای همیشه در زندگی شان دارد نیز فکر کنند. گاهی علت و عوامل طلاق نیز خود در مورد پیامدهایی که در آینده ایجاد میشوند؛ موثر هستند. این پیامدها زندگی فردی و اجتماعی شما را تحت تاثیر قرار داده و شاید باعث شوند که دیگر هرگز نتوانید ازدواج کنید. از این رو باید پیش از تصمیم گیری نهایی در مورد طلاق، کمی بیشتر زمان داده و در مورد همه چیز فکر کنید. در این مورد میتوانید از یک روانشناس نیز کمک بگیرید.
آیا طلاق بهترین راهکار است؟
شاید پس از مواجه با مشکلات متعدد زندگی مشترک، با خود فکر کنید که طلاق بهترین راه است. بله طلاق میتواند راهکار صحیحی باشد اما آخرین راه است و توصیه میشود که قبل از هر اقدامی تمام تلاش خود را به کار گیرید تا مشکلات زندگی برطرف شود. فراموش نکنید که طلاق نیز مشکلات خاص خود را به همراه دارد. در صورتی که تمام راهها را رفتهاید و دیگر چارهای جز طلاق وجود ندارد، حتما با یک روانشناس متخصص در این زمینه مشورت نمایید. پیشنهاد میکنیم برای پیشگیری از دامن زدن به برخی اشتباهات مقاله زیر را بخوانید.
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
طلاق دیگه انقد زیاد شده که داره عادی هم میشه ما توخانواده امون 5 – 6 تا مطلقه داریم
تقب الله