بی اشتهایی ناشی از افسردگی

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی زندگی تاریک و اندوهگین فرد مبتلا به افسردگی را سخت‌تر از قبل می‌کند. بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، بی‌اشتهایی و عدم تمایل به غذا خوردن را تجربه می‌کنند که این امر به تدریج مشکلات جسمی و روانی زیادی را پدید می‌آورد و در صورتی که درمان اتفاق نیوفتد، فرد با پیامدهای خطرناکی مواجه می‌شود. درمان بی‌اشتهایی زمانی اتفاق می‌افتد که علت آن، یعنی افسردگی درمان شود. آگاهی از علائم افسردگی و رابطه‌ی آن با بی‌اشتهایی امری ضروری در فرآیند درمان به شمار می‌رود. برای موفقیت در درمان افسردگی نیاز به یک همراه و مشاور دارید؛ مشاوره افسردگی راه درمان را برای شما آسان کرده و مانع از عود بیماری می‌شود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه مشاوره افسردگی کلیک کنید. 

 

افسردگی و بی اشتهایی چه رابطه‌ای دارند؟

افسردگی و بی اشتهایی رابطه‌ای مستقیم دارند و هر دو علت و معلول یکدیگر به حساب می‌آیند. همانطور که افسردگی باعث بروز بی اشتهایی می‌شود، بی اشتهایی نیز ممکن است در بروز افسردگی نقش داشته‌باشد. برای مثال شخصی را تصور کنید که دچار سوءتغذیه است و به همین علت احساساتی مانند بی‌ارزش بودن و خلق پایین را تجربه می‌کند؛ همین عوامل منجر به تخریب روحیه و انگیزه‌ی او می‌شود و افسردگی به بار می‌آورد. افسردگی و اختلالات خوردن که بی اشتهایی نیز جزئی از آن‌هاست، دو بیماری مجزا شناخته می‌شوند اما به میزان زیادی از یکدیگر تأثیر می‌پذیرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید.

بی اشتهایی ناشی از افسردگی

همانطور که گفته شد بی اشتهایی و افسردگی رابطه علت و معلولی داشته و بر یکدیگر تاثیر می‌گذارند. اما زمانی که افسردگی عامل اصلی بی اشتهایی باشد، درمان بر بهبود نشانگان افسردگی تمرکز خواهد داشت. چرا که در چنین شرایطی وضعیت بیمار به احتمال زیاد وخیم تر بوده و فوریت درمان بیشتر خواهد بود.

پیامدهای بی اشتهایی ناشی از افسردگی

حدود پنجاه تا هفتاد و پنج درصد مبتلایان به انواع اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی، علائم افسردگی را نیز از خود بروز می‌دهند. همزمان شدن ابتلا به این دو اختلال، پیامدهای بیشتری را برای فرد به دنبال دارد و خطر اقدام برای خودکشی را افزایش می‌دهد. بی اشتهایی ناشی از افسردگی گاه تبدیل به بی اشتهایی روانی می‌شود که خود اختلالی مجزا و پیچیده است.

بی اشتهایی عصبی مجموعه‌ای از پیامدهای خطرناک را در بر می‌گیرد که خطرناک‌ترین آن‌ها مرگ است. از جمله دیگر پیامدهای ابتلا به افسردگی و بی اشتهایی می‌توان به صدمه به خود، افکار خودکشی، آسیب به اندام‌های حیاتی، مصرف مواد مخدر و الکل، نارسایی کلیه، سکته قلبی، لاغری بیش از اندازه و پوکی استخوان اشاره کرد. برای آشنایی با انواع افسردگی کلیک کنید.

 

علت بی اشتهایی ناشی از افسردگی

بی اشتهایی ناشی از افسردگی همانطور که از اسمش پیداست بر اثر بروز افسردگی رخ می‌دهد اما یکی از علت‌های دیگری که آن را تبدیل به مشکلی جدی‌تر و خطرناک‌تر می‌کند، تاکید بازار مد برای تثبیت لاغری به عنوان نشانه‌ای از زیبایی است. این مسئله نقش مهمی در بروز افسردگی و بی اشتهایی به خصوص در دختران دارد.

از دیگر علل همزمانی افسردگی و بی اشتهایی می‌توان به زندگی دانشجویی و دوری از خانواده، شرایط زندگی خارج از کشور، احساس تنهایی، فشارهای مالی و روابط، مقایسه شدن با همسالان و… اشاره کرد. در صورتی که این مشکل مورد درمان قرار نگیرد تبدیل به اختلالی جدی‌تر می‌شود.

 

درمان بی اشتهایی ناشی از افسردگی

افسردگی ماهیتی پیچیده دارد و همزمانی آن با بی اشتهایی، روند درمان را کمی با مشکل مواجه می‌کند. اما لازم است به دلیل همپوشانی عوامل ایجاد کننده‌ی آن‌ها هر دو به صورت همزمان مورد درمان قرار گیرند. با رفع عللی که منجر به بی اشتهایی و افسردگی می‌شوند، می‌توان به درمان امیدوار بود. در فرآیند درمان نیاز به حضور روانشناس جهت روان درمانی و پزشک متخصص برای درمان مشکلات جسمی ناشی از بی اشتهایی وجود دارد. از مؤثرترین روش‌های درمان افسردگی، درمان شناختی رفتاری است که در کنار آن می‌توانید از روش‌های دیگری همچون موسیقی یا هنر درمانی، گروه درمانی و در شرایط حادتر، داروهای ضد افسردگی استفاده کنید. مشاوره افسردگی به شما در انتخاب بهترین نوع درمان کمک می‌کند. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید. 

 

سخن آخر

افسردگی اختلالی سخت و قابل برگشت است و فرد به تنهایی از پس آن بر نمی‌آید و به مرور زمان مشکل شدیدتر می‌شود. به همین دلیل لازم است از یک روانشناس کمک بگیرید تا با ریشه‌یابی مشکل در فرآیند درمان و بهبودی علائم به شما کمک کند. رفتار درمانی شناختی ممکن است جلسات زیادی به طول بی‌انجامد اما در نهایت نتیجه مطلوبی به دست می‌دهد و خطر بازگشت علائم افسردگی در این روش بسیار کم است. بنابراین با صرف وقت و هزینه می‌توانید سلامت خود را به دست آورده و از بی اشتهایی ناشی از افسردگی رهایی یابید.

خدمات مشاوران در زمینه بی اشتهایی ناشی از افسردگی

متخصصان روانشناسی با استفاده از تکنیک های مختلف درمانی به بیمار افسرده کمک می‌کنند تا در کوتاه‌ترین زمان عوامل افسرده ساز را شناسایی کرده و برای از بین بردن آن‌ها اقدامات درمانی لازم صورت بگیرد. شما به کمک روانشناس و بدون دارو می‌توانید افسردگی را شکست داده و با ترفندهایی که یاد می‌گیرید در آینده نیز به احتمال کمتری دچار افسردگی شوید. چرا که روش های درمانی بر روی فرد تمرکز داشته و تمام جوانب شناختی و رفتاری شما را در برمی‌گیرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سؤالات متداول

آیا بی اشتهایی به معنای افسردگی است؟

بی اشتهایی یا پر خوری، عدم تمایل به انجام فعالیت‌هایی که در گذشته لذت بخش بوده‌اند، احساس گناه، احساس بی‌ارزشی و گریه کردن بدون دلیل از علائم شایع افسردگی به شمار می‌روند.

درمان بی اشتهایی چیست؟

بی اشتهایی اگر به دلیل افسردگی بروز پیدا کند، با درمان افسردگی نیز رفع می‌شود. درمان‌های روانشناختی مانند روان درمانی و رفتار درمانی در این زمینه به فرد کمک می‌کنند. می‌توانید در این زمینه علائم، مشکلات و احساسات خود را با یک روانشناس در میان بگذارید تا از راهنمایی‌های لازم برخوردار شوید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره