درمان اضطراب

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

درمان اضطراب معمولا با روان درمانی های گوناگون و دارو درمانی صورت می‌گیرد. آیا راه‌های درمان اضطراب را می‌شناسید؟ اضطراب یک احساس ناراحتی، نگرانی یا ترس است که می‌تواند به صورت خفیف یا شدید بروز پیدا کند. همه انسان‌ها در دوره‌ای از زندگی خود اضطراب را تجربه می‌کنند. به عنوان مثال ممکن است از نشستن سر جلسه امتحان‌ یا مصاحبه شغلی احساس نگرانی‌و‌اضطراب کنید.

این اضطراب‌ها کاملا طبیعی‌اند اما اختلالات اضطرابی گروهی از بیماری‌های روانی هستند که باعث اضطراب‌ و‌ ترس دائمی و طاقت فرسا می‌شوند. اضطراب‌ بیش از حد می‌تواند در کار، درس، جمع‌های خانوادگی و سایر موقعیت‌ های اجتماعی‌ تان اخلال ایجاد کند. با آگاهی از روش‌های درمانی برای درمان اضطراب و همچنین کمک از متخصص می‌توانید این مشکل را برطرف سازید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اضطراب می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

درمان اضطراب

بهترین راه برای درمان اضطراب

همه ما انسان ها اضطراب و استرس زیادی را تجربه کرده ایم. اما زمانی که این استرس ها شدت بالایی بگیرد و به صورت دائمی باشد، باعث بروز مشکلات زیاد و همچنین مختل شدن زندگی فرد است. این اضطراب ها فرد را به شدت به خود درگیر می‌کند و حتی اجازه انجام کارهای دیگر را ندارد. استرس و اضطراب بر زندگی او غلبه می‌شود و کنترل زندگی از دست فرد خارج می‌شود. اضطراب انواع مختلفی دارد و با روش های گوناگونی هر کدام از این انواع درمان می‌شود. درمان اضطراب با کمک روش شناختی رفتاری، مواجهه سازی، دارو درمانی و … است که در این مقاله به آن اشاره کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرام ذهن نو دیدن نمایید.

اضطراب چیست؟

اضطراب حالت هیجانی بسیار شدید است که با احساس دلهره، ترس و نگرانی همراه است. که یکی از رایج ترین بیماری های روانی جهان، اختلال اضطراب است. در این اختلال تمام گروه های سنی از کودک تا بزرگسال به این بیماری درگیر می‌شوند.

نشانه اضطراب

اضطراب همیشه همراه با نشانه های روحی و جسمی است. که در این مقاله به این نشانه ها اشاره کرده ایم.

درد معده

سر درد

ضربان قلب شدید

تعریق

تنش عضلانی

سرگیجه

وحشت

تنفس سریع و پی در پی

عصبی بودن

عدم تمرکز

بی قراری

بی خوابی

خشم غیر منطقی و تحریک پذیری

انواع اختلال اضطرابی

اختلالات اضطرابی در دسته های مختلفی قرار دارند. که درمان اضطراب به واسطه نوع آن صورت می‌گیرد. در این بخش مقاله به انواع اختلال اضطرابی اشاره کرده ایم.

اختلال پنیک: حملات ناگهانی و غیر منتظره شدید.

اختلال اضطراب فراگیر: نگرانی مزمن در رابطه با رویدادهای مختلف.

فوبیا: ترس بیش از اندازه از شی، فعالیت یا موقعیت خاص

وسواس فکری: تکرار افکار غیر منطقی که باعث بروز رفتارهای خاص و تکراری می‌شود.

اختلال اضطراب اجتماعی: فرد هنگام حضور در موقعیت های اجتماعی با اضطراب روبرو می‌شود.

اختلال اضطراب جدایی: ترس دوری از خانه یا عزیزان

اختلال اضطراب بیماری: اضطراب در رابطه با سلامتی

اختلال استرس پس از سانحه: فرد بعد از قرار گیری در موقعیت خطرناک و ترسناک به اضطراب دچار می‌شود.

اختلال وسواس جبری: افکار ترسناک، مکرر و شدید.

لالی انتخابی: اجتناب از صحبت کردن در موقعیت های خاص

راه های درمان اضطراب

راه های درمان اضطراب

درمان اضطراب باید به طور خاص برای هر فرد تنظیم شود. آنچه برای یک شخص موثر واقع می‌شود، ممکن است برای شخص دیگری مفید نباشد. انواع روش‌های درمانی عبارتند از:

رفتار درمانی

یکی از روش های درمان اضطراب، رفتار درمانی است. رفتار درمانی شامل انواع روش‌های درمانی است که اختلالات بهداشت روان رادرمان می‌کند. این درمان به دنبال شناسایی و کمک به تغییر اختلالات اضطرابی یا رفتارهای ناسالم است. به کمک این درمان می‌توان رفتارهای ناسالم را تغییر داد.

پایه این درمان‌بر تأثیر افکار و عقاید شخص بر عملکرد و خلق و خوی وی است. این مسئله اغلب بر مشکلات فعلی فرد و نحوه حل آن‌ها تمرکز دارد. هدف بلند مدت این درمان این است که الگوهای رفتاری و تفکر فرد را به الگوی‌های سالم‌تری تبدیل کند. شناخته شده‌ترین روش‌های درمانی در این نوع درمان‌عبارتند از: آموزش آرامش، مواجهه با واقعیت مجازی، آموزش مهارت‌های اجتماعی، مدل سازی، تمرین رفتاری و… . برای انجام تمرینات ریلکسیشن کلیک کنید.

درمان رفتاری شناختی (CBT)

درمان رفتاری شناختی از دیگر روش های درمان اضطراب است. رفتار درمانی CBT در شناسایی، درک و تغییر الگوهای تفکر و رفتاری‌اضطراب استفاده می‌شود. درمان رفتاری شناختی (CBT) نوعی درمان روانشناختی است که برای مشکلات زیادی از جمله افسردگی، اختلالات اضطرابی، مشکلات مصرف مواد مخدر و بیماری‌های روانی موثر است. هدف درمان رفتاری شناختی بهبود سلامت روان می‌باشد.

CBT رفتار و اختلالات فرد را تغییر نمی‌دهد و هدف این است که به شما کمک کند تا با مشکلات طاقت فرسا به روش مثبت‌تری کنار بیایید. این روش به شما نشان می‌دهد که چگونه می‌توانید این الگوهای منفی را برای بهبود احساس خود تغییر دهید. برخلاف روش‌های دیگر گفتگو، CBT به جای تمرکز روی موضوعات گذشته با مشکلات حال حاضر شما توجه می‌کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

درمان اضطراب | رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT)

رفتار درمانی دیالکتیکی نوعی درمان شناختی- رفتاری است که ترکیبی از راهکارهایی مانند ذهن آگاهی، پذیرش و تنظیم هیجان است و برای درمان اضطراب استفاده می‌شود. رفتار درمانی شناختی سعی در شناسایی و تغییر الگوهای تفکر منفی دارد و باعث ایجاد تغییرات رفتاری مثبت می‌شود.

DBT ممکن است برای درمان‌اضطراب و سایر رفتارهای خود تخریبی استفاده شود. یک دوره کامل رفتار درمانی دیالکتیکی حدود 6 ماه طول می‌کشد. بیماران می‌توانند انتظار داشته باشند که تقریباً 6 هفته زمان روی هر نوع درمان صرف کنند.

قرار گرفتن در معرض درمانی (PE)

قرار گرفتن در معرض یک درمان روانشناختی است که برای کمک به مردم در مقابله با اضطراب خود ایجاد شده است. افراد در زمان داشتن‌اضطراب، تمایل دارند از اشیا، فعالیت‌ها یا موقعیت‌های مربوط به آن دوری کنند. مواجهه درمانی نوعی از درمان شناختی-رفتاری است که برای درمان انواع اختلالات مربوط به‌اضطراب از جمله فوبیا، وسواس، اختلال‌اضطراب اجتماعی و اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده که قرار گرفتن در معرض درمانی، موثرترین درمان اضطرابی در افراد با مشکلات اختلالات اضطرابی است. برای آشنایی با سایر روش های درمان وسواس کلیک کنید.

مشاوره

مشاوره نوعی روش رفتار درمانی است که از طریق درمان شناختی به حل مشکل اختلالات اضطرابی می‌پردازد و در درمان اضطراب نتیجه بخش بوده است. رفتار درمانی یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان مشکلات‌اضطرابی می‌باشد. با شناخت عوامل ایجاداضطراب می‌توان آن را راحت‌تر درمان کرد. با دریافت مشاوره تلفنی به راحتی و در کمترین زمان می توانید تحت درمان قرار بگیرید.

درمان اضطراب | گروه درمانی

یکی از روش های درمان اضطراب، گروه درمانی است. گروه درمانی فرصتی را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و مشاوره برای شما فراهم می‌کند. با شرکت در یک گروه علاوه بر تقویت روابط بین افراد با تجربیات مشابه، با گذشت زمان منابع اضطراب پدیدار شده و می‌توان آن‌ها را برطرف کرد.

حساسیت زدایی سیستماتیک و مواجه سازی

یکی از روش های درمانی در درمان اضطراب، حساسیت زدایی سیستماتیک و مواجه سازی است. در این روش به تدریج فرد در معرض محرک های اضطرابی قرار می‌گیرد تا احساسا ترس خود را مدیریت کند.

دارو درمانی

دارو درمانی یکی از روش های درمان اضطراب است. داروهای درمان‌ اضطراب را فقط با نسخه پزشک می توان تهیه کرد. پزشکان می‌توانند اضطراب را تشخیص داده و به درمان آن بپردازند اما ممکن است توصیه کنند برای اختلالات اضطرابی شدید یا مقاوم به درمان با روانپزشک مشورت نمایید. استفاده از بنزودیازپین‌ها یکی از کاربردی‌ترین روش‌های درمان‌اضطراب است که باید زیر نظر پزشک انجام شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم اضطراب کلیک کنید.

روش های درمان اضطراب به صورت طبیعی

با انجام برخی کارهای ساده و طبیعی نیز می‌توانید به درمان اضطراب خود کمک کنید. این روش‌ها عبارتند از:

درمان اضطراب | تغییر سبک زندگی

انجام فعالیت‌هایی مانند عدم گوشه نشینی و فعالیت در اجتماع، افزایش اعتماد به نفس، تفریح کردن، داشتن برنامه ریزی، افکار مثبت و… می‌تواند در درمان‌ اضطراب موثر باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقابله با اضطراب امتحان کلیک کنید.

ورزش

ورزش یکی از مهم ترین روش های درمان اضطراب است. هنگامی که از نظر جسمی سرعت را بالا می‌برید، بدن به ترشح اندورفین که هورمونی برای افزایش روحیه است، می‌پردازد. جایگزینی افکار منفی با افکار خنثی یا مثبت می‌تواند به آرامش شما کمک کند. ورزش‌هایی چون یوگا باعث افزایش آرامش شده و در جلوگیری ازاضطراب بسیار مفید واقع می‌شوند.

درمان اضطراب | رژیم غذایی و تغذیه

داشتن تغذیه مناسب می‌تواند در درمان‌ اضطراب مفید و موثر باشد. گروهی از مواد غذایی باعث افزایش‌اضطراب هستند و گروهی دیگراضطراب را کاهش می‌دهند. مصرف زیاد نمک باعث کاهش پتاسیم در بدن و افزایش فشار خون می‌شود که هردو اضطراب‌ آور هستند. مصرف شکر، مواد قندی ساده، الکل و نیکوتین در بلند مدت باعث افزایش اضطراب شما می‌شود. کمبود آب در بدن می‌تواند از علل ایجاد اضطراب باشد، به همین دلیل توصیه می‌شود که روزانه شش تا هشت لیوان آب میل کنید. برای آشنایی با جددترین روش های کاهش اضطراب و احساس بی قراری کلیک کنید.

درمان اضطراب در سایر گروهای سنی

مشکلات و اختلالات اضطرابی در کودکان را می‌توان درمان کرد. درمان زود هنگام باعث می‌شود که از مشکلات بعدی مانند اعتماد به نفس پایین و یا روابط اجتماعی ضعیف پیشگیری شود. اقداماتی مانند مراجعه به روان پزشک، مشاوره فردی و یا خانوادگی و یا درمان‌ های دارویی به بهبود اضطراب کمک می‌کند. در مواردی که کودک شما دچار اضطراب‌ های شدید می‌شود، تنها بررسی‌های یک روان پزشک می‌تواند به شما و کودکتان کمک کند. و درمان اضطراب به کل صورت بگیرد.

کلام آخر

درمان اضطراب بنا بر نوع آن مشخص می‌شود. به طور کل برای درمان بهتری از روش ترکیبی مانند روان درمانی و دارو درمانی کمک می‌گیرند. در این روش با کمک مهارت ها و تکنیک های درمانگر می‌توانید میزان اضطراب خود را کاهش دهید و به نتیجه دلخواه برسید. از خود درمانی پرهیز کنید و برای بهبودی سریعتر از روانشناس راهنمایی بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان اضطراب می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سوالات متداول

اضطراب و راه های مقابله با آن چیست؟

اضطراب یک احساس ناراحتی مانند نگرانی یا ترس است که می تواند خفیف یا شدید باشد. روش‌های درمانی مختلفی برای مقابله با اضطراب وجود دارد.

بهترین روش درمان اضطراب چیست؟

درمان‌اضطراب باید به طور خاص برای هر فرد تنظیم شود. آنچه برای یک شخص موثر واقع می‌شود، ممکن است برای شخص دیگری مفید نباشد.

راه های ساده برای درمان اضطراب چیست؟

انجام فعالیت‌هایی مانند عدم گوشه نشینی و اجتماعی بودن، افزایش اعتماد به نفس، افزایش تفریح، داشتن برنامه ریزی، داشتن افکار مثبت، ورزش و به طور کلی تغییر سبک زندگی می تواند در درمان‌اضطراب موثر باشد.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

‫4 دیدگاه ها

    1. سلام استرس به دلایل مختلفی میتونه ایجاد بشه. اطلاعات کمی به ما دادید ولی فرض رو بر این میزاریم که شما بیشتر اوقات احساس استرس دارید. خوب این میتونه ناشی از محیطی باشه که در اون زندگی میکنید. معمولا کسانی که در خانواده های پر تنش زندگی می کنند استرس را بیشتر احساس کرده و این حس رو به بیشتر زمین های زندگیشون نشر میدن . خوب برای از بین بردن چنین استرسی لازمه تغییراتی در سبک زندگی و یا محیط خودتون ایجاد کنید. عوامل استرس زا را از بین ببرید و در اولین فرصت برای درمان اقدام کنید

  1. دورد بنده حسین امیدبخش شیراز از سال 88 بیماری مزمن اقسردکی شدید استرس بسیار زیاد خواب الودکی بسیار بد دربین روز قرص های مصرفی سرتالین 50 میلی قرص زناکس نیم میلی قرص سدیم والبرات قرص بی 2 روزی دو نیم میلی کرم دو مرتبه بستری در شیراز بیمارستان حافظ من جند مرتبه همین الان هم تفکر خودکشی دارم یک مرتبه اقدام کردم البته دختر کوجک من ده ساله هست و مادر سالمند مهربان من وابستکی شدید به من دارند که اکر نبود عشق عاطفی به این دو عزیز دلم حتما خودکشی میکردم من در صول 365 روز سال ممکن هست سه مرتبه تریاک خوارکی هم مصرف کنم و فقط جند ساعت احساس عادی دارم دوباره همان خواب الودکی برخاشکری که بیشتر دلم برای همسرم میسوزه بخشید سه سال هست تختخواب جدا میل جنسی زیر صفر اکر کمک نکنید خودکشی میکنم به همسرم زنک بزنید ایا قرص افاتمین ها مثل رتالین 5 میلی کرم میتونه احساس خواب الودکی رو رفع کنه همان داروی که برای کودکان بیش فعال تجویز میشه ممکن هست برای کسانی مثل من که از افسردکی خواب الودکی زیاد بین روز البته فلج خواب ندارم میدانم اون جدا هست با بیماری من کمک کنید خواهش میکنم به همسر من زنک بزنید یا اجازه بده داروی یا مقداری خوارکی مورفین مصرف کنم یا بیریم از سال 88 تا الان 1400 هر روز رنج عداب 091****** نسرین ***** همسرم

    1. دارو هیچ کمکی برای درمان اضطراب نمیکنه من خودم شش سال مرتب زیر نظر دکتر دارو خوردم هر چی هم دکتر گفت رعایت کردم چون ادم دقیقی هستم ولی میخوام بگم این داروها خیلی عوارضش بده الان شش ماهه دیگه نیازی به دارو ندارم خیلی سخت بود کنار گذاشتنشون ولب تونستم الان چیزایی بلدم که برای اضطرابم نیاز به دارو ندارم ممنون از خانم دکتر ** و ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره