افسردگی بعد بازنشستگی

افسردگی بعد از بازنشستگی در میان افرادی که به تازگی وارد این دوران شده اند؛ بسیار شایع است. همه افراد تصور میکنند که بعد از تمام شدن دوران کاریشان دیگر راحت شده و تنها به استراحت و تفریح میپردازند. اما این دوره نیز دغدغه ها و چالش های مخصوص به خود را دارد که کاملا طبیعی هستند و افراد نباید به خاطر آنها به خود فشار زیادی وارد نمایند. افراد بازنشسته در دوران میان سالی خود قرار دارند و زندگی برای آنها متفاوت است. به اصطلاح گفته میشود که آنها در سرازیری عمر خود قرار دارند و در برخی موارد همین موضوع است که منجر به نگرانی و حتی افسردگی در آنها میگردد. به همین دلیل اگر خودتان و یا یکی از اطرافیان تان در این دوره قرار دارید؛ بهتر است در این مورد با یک مشاوره تلفنی مشورت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ها ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
افسردگی بعد از بازنشستگی به چه معناست؟
شاید از خودتان بپرسید که چرا افراد باید در این سن دچار افسردگی شوند! با اینکه در بخش های مختلف زندگی خود به یک پایداری نسبی رسیده اند. اما در این دوران معمولا اتفاقاتی میافتد که کمی متفاوت بوده و همین میتواند شرایط روانی فرد بازنشسته را تحت تاثیر قرار دهد. معمولا مسائلی که در این دوران برای آنها افسرده کننده است؛ شامل از دست دادن همسر، ازدواج یا مهاجرت فرزندان، فشار مالی، بروز بیماری های جسمانی و… است. اینها همگی تغییرات اساسی در زندگی هستند که فرد برای مراقبت از خود ددر مقابل آنها باید تلاش زیادی بکند. برای آشنایی با شرایط دوران سالمندی کلیک نمایید.
نشانه های بروز افسردگی بعد بازنشستگی
طبیعتا افسردگی بعد از بازنشستگی با بروز نشانه هایی در افراد همراه است. معمولا در این سنین افراد تلاش زیادی نمیکنند تا غم و ناراحتی خود را پنهان نمایند و به راحتی میتوان متوجه آن شد. برخی از این نشانه ها، شامل موارد زیر است. برای آشنایی بیشتر با شرایط دوران بازنشستگی کلیک نماید.
- احساسس ناراحتی و درماندگی
- لذت نبردن از کارهایی که در گذشته برای فرد لذتبخش بوده اند
- بیقراری بیش از حد
- بروز اختلالاتی در خواب
- تغییراتی در وزن و اشتها
- مشکل داشتن در تصمیم گیری و تفکر
- احساس خستگی به صورت مداوم
- احساس بی ارزشی یا گناهکار بودن
- داشتن احساس پوچی و ناامیدی
- فکر کردن به خودکشی
- تمایل به تنهایی و دوری از جمع
علت بروز افسردگی بعد از بازنشستگی چیست؟
بازنشستگی به تنهایی یکی از تغییرات اساسی در زندگی است که میتوان خلق و خوی افراد را تغییر دهد. حال شما تصور کنید که فرد در دوره میانی عمر خود نیز قرار دارد و باید با مشکلات ناشی از آن نیز دست و پنجه نرم کند. فرد به طور ناگهانی احساس پوچی و ناکارآمدی کرده و تصور میکند که دیگر برای هیچکس مهم نیست. همچنین در این دوران ممکن است فرزندان نیز او را تنها گذاشته و یا شاهد از دست دادن همسر و همسالانش باشد. اینجاست که بیماری های جسمانی نیز هجوم آورده و آن روی سکه نیز مشخص میشود.
در مواردی، این افسردگی کوتاه مدت بوده و فرد خودش به تنهایی با آن کنار میآید. اما برای برخی اینطور نبوده و به طور کلی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. برای آگاهی بیشتر درباره افسردگی سالمندان کلیک کنید.
مدت زمان افسردگی بعد از بازنشستگی
شاید با بروز نشانه های ناشی از افسردگی بعد از بازنشستگی همواره منتظر باشید تا این غم و ناراحتی به پایان برسد و آن را جدی نگیرید. اما باید بدانید که مدت زمان ماندگاری نشانه ها، کاملا بستگی به تلاش خودتان دارد. اگر تلاش کنید تا خود را از این حالت خارج کرده و به خودتان فشار زیادی وارد نکنید؛ این دوران زودتر به اتمام خواهد رسید. به همین دلیل نمیتوان مدت زمان دقیقی برای وجود این حالت در افراد میانسال در نظر گرفت. برای اطلاع از چگونگی درمان افسردگی شدید کلیک کنید.
درمان این نوع از افسردگی
افراد بازنشسته به دلیل معنا و هدفی جدید در زندگی است که دچار چنین حالتی میشوند. اما نباید خود را محدود کرده و باید بدانند که هنوز چیزهای زیادی هست که تجربه نکرده اند. فراموش نکنید که خارج شدن از این حالت، کار سختی نیست. تنها باید فرد سالمند همکاری کرده و اطرافیان نیز در کنار او باشند. برای آشنایی با علائم افسردگی کلیک کنید.
داشتن یک برنامه با زمانبندی دقیق
برای اینکه افسردگی را در این دوران شکست دهید؛ بهتر است برنامه ای با زمانبندی دقیق داشته و تلاش کنید تا به آن پایبند بمانید. برای مثال هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
کم کردن ساعت کاری پیش از بازنشستگی
پیش از بازنشستگی، به مرور ساعت کاری خود را کم کرده تا به صورت ناگهانی با چنین چیزی مواجه نشوید. در این حالت، کنارآمدن با بازنشستگی برایتان ساده تر خواهد شد.
پیدا کردن یک اشتیاق جدید
بهتر است سرگرمی یا موضوعی را انتخاب کنید که برایتان جذاب بوده و از انجام آن لذت ببرید.
پذیرش موضوعاتی که نمیتوان تغییر داد
باید قبول کنید مسائلی وجود دارند که نمیتوانید آنها را تغییر دهید. تنها باید روی واکنش خود نسبت به آنها تمرکز کنید. برای آگاهی بیشتر درباره افسردگی در سنین مختلف کلیک کنید.
استفاده کردن از شبکه های اجتماعی
از شبکه های اجتماعی استفاده کرده و خود را مشغول نگه دارید. از این طریق میتوانید با دوستان و همکاران قدیمی خود نیز ارتباط گرفته و خود را به روز کنید.
کمک گرفتن از روانشناس
اگر نشانه هایی که در بالا به آنها اشاره شد؛ در شما بروز کرده و برای مدت نسبتا طولانی آنها را تجربه کردید، باید حتما به متخصص مراجعه کنید. چرا که ادامه یافتن چنین نشانه هایی، میتواند بسیار اذیت کننده باشد. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.
داشتن حیوانات خانگی
یکی دیگر از اقداماتی که در این دوران بسیار موثر است؛ داشتن حیوانات خانگی است. مراقبت از یک حیوان خانگی، میزان استرس و اضطراب شما را کم کرده و امید به زندگی تان را بالا میبرد.
افسردگی بعد از بازنشستگی در مردان و زنان
آمار دقیقی در این زمینه در دسترس نیست. اما مشاهدات حاکی از آنند که زنان خیلی کمتر از مردان دچار افسردگی بعد از بازنشستگی میشوند. آنها سریع تر با تغییرات ناشی از بازنشستگی کنار آمده و خود را با آنها وقف میدهند. بیکاری برای مردان شرایط سخت تری است. برای اطلاع از معایب خانه سالمندان کلیک کنید.
سخن پایانی
گاهی افراد از اینکه بعد از بازنشستگی با تمام برنامه هایی که برای آن داشتند؛ دچار افسردگی میشوند، تعجب میکنند. در صورتی که بروز چنین حالتی تا حدی طبیعی است چرا فرد در حال رویارویی با تغییرات اساسی در زندگی اش است. به همین دلیل بهتر است در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کرده و خود را آماده نمود. همچنین حتما از یک متخصص نیز کمک گرفت.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ها ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
همه مبتلایان به اختلال افسردگی به دریافت داروهای ضد افسردگی نیاز ندارند. اما در شرایطی نظیر وقتی که که بیمار دچار افکار خودکشی است یا از انرژی کافی برای روان درمانی برخوردار نیست روان شناس فرد را برای دریافت دارو به روان پزشک ارجاع میدهد.