رفتار با کودک طلاق | برخورد با بچه های طلاق چگونه باید باشد؟
رفتار با کودک طلاق چگونه باید باشد؟ طلاق به هر دلیلی که انجام گیرد، آسیبهای زیادی را برای فرزندان به همراه میآورد. کودکان پس از طلاق والدین بیشترین آسیب را متحمل میشوند اما والدین میتوانند با برخورد صحیح، این آسیبها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهند. با توجه به اینکه طلاق برای والدین نیز مشکلاتی را ایجاد میکند، توصیه میشود که حتما با یک روانشناس صحبت کنید تا در مرحله اول خود بتوانید از این مشکلات رها شوید و سپس گامی برای تربیت صحیح فرزندان شاد وسالم خود بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره طلاق کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با کودک طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره های 9099070354 تماس حاصل نمایید.
تربیت فرزندان سالم پس از طلاق
طلاق والدین معمولا برای فرزندان بسیار سخت و آسیبزاست. آنان معمولا از لزوم طلاق اطلاعی ندارند و اکثرا خودشان را مقصر طلاق والدین میدانند. این تفکر میتواند نگرش آنان را نسبت به خود تغییر دهد و مشکلات جدی در بزگسالی ایجاد کند. طلاق مسلما بهترین راه و مخصوصا برای فرزندان نیست اما گاهی مواقع اجتناب ناپذیر است پس والدین باید تلاش خود را بکنند تا فرزندشان کمترین آسیب را از این اتفاق متحمل شود و رفتار با کودک طلاق را به درستی بیاموزند. برخورد صحیح والدین میتواند این آسیب را به حداقل برساند به طوری که فرزندان به طور سالم رشد یابند و شاد زندگی کنند. برای اطلاع از برخی از حرف های بچه های طلاق کلیک کنید.
چگونگی رفتار صحیح با کودک طلاق
در تربیت فرزندان پس از طلاق، نحوه رفتار با کودک طلاق و برخورد والدین اهمیت بسیار زیادی دارد. راهکارهای زیر به شما کمک میکند تا بهترین برخورد را با فرزند خود داشته باشید:
1. توجه به نیازهای کودک
همه فرزندان در مرحله اول به محبت و توجه از سوی والدین خود نیاز دارند. در صورتی که پس از طلاق از فرزندان جدا شدهاید، باید همچنان به این نیاز او توجه کنید. به فرزند خود نشان دهید که جدایی شما از یکدیگر تاثیری بر عشق و علاقهتان به او نگذاشته و همچنان محبت و توجه شما را در اختیار دارد. به او ثابت کنید که با وجود تمام مشکلاتی که با والد دیگرش داشتهاید، او را به شدت دوست دارید و برایش ارزش قائل هستید.
2. رفتار با کودک طلاق | احساس اعتماد و امنیت
فرزندان طلاق معمولا ترس ترک شدن را همواره در وجود خود دارند و نگرانند که مبادا والدین روزی آنان را نیز ترک کنند. شما باید با رفتار و محبت خود به او نشان دهید که همواره در کنارش هستید و هیچ گاه او را ترک نمیکنید.
برای آشنایی با نحوه برخورد با کودکان دارای اختلال نافرمانی مقابله ای odd کلیک کنید.
3. رفتار درست با همسر سابق
توجه داشته باشید که همسر سابقتان همچنان یک والد برای فرزندتان است پس نباید در مورد او جلوی فرزندتان به بدی یاد کنید. اگر همسرتان اشتباهاتی در زندگی مشترک داشته، آنها را به فرزند خود منتقل نکنید و بگذارید که رابطه والد و فرزندی آنان به بهترین نحو پیش برود. مانع دیدار فرزند خود با همسر سابقتان نشوید چراکه کودکان برای رشد و پرورش بهتر به هر دوی والدین خود و محبت آنان نیاز دارند.
4. رفتار با کودک طلاق | به دیگران اجازه دخالت ندهید
به طور معمول پس از طلاق یک زن و شوهر، اطرافیان در این مساله دخالت کرده و روابط آنان را قضاوت میکنند. فرزند خود را از این قضاوتها و صحبتهای اطرافیان دور نگه دارید. کودک شما در این شرایط تا حد بسیار زیادی آسیبپذیر است و حرفهای دیگران میتواند مشکلات و ناراحتیهای زیادی را برای او ایجاد کند. پس به دیگران اجازه ندهید که در حریم خصوصی روابط شما دخالت کنند. برای آشنایی با انواع خصوصیات بچه های طلاق کلیک نمایید.
5. کودک را از بحثها دور نگه دارید
روابط شما هرقدر هم که با همسر سابقتان بد بوده باشد، فرزندتان نباید از آنها مطلع شود. پدر و مادر با وجود تمام اشتباهاتشان برای فرزندان عزیز هستند. آگاهی کودک از اشتباهات پدر یا مادر تنها باعث آسیب دیدن او میشود. پس دعواهای خود را از کودکتان دور نگه دارید و بگذارید که تصویر خوبی از هر دوی شما در ذهنش داشته باشد.
6. باج ندهید
توجه داشته باشید که فراهم کردن افراطی امکانات رفاهی برای فرزندان تاثیر چندانی در کاهش آسیبهای طلاق ندارد. خرید کردن بیش از حد یا خدمات بدون حد و مرز معمولا نتیجه عکس دارند. شما باید با محبت و توجه عاطفی خود آسیبهایی که به دلیل طلاق ایجاد شده را کاهش دهید؛ باج دادن تنها روند تربیت کودک را با مشکل مواجه میکند.
7. رفتار با کودک طلاق | از یک روانشناس کمک بگیرید
و در نهایت این را بدانید که طلاق در هر حال تاثیرات منفی بر روی کودک و حتی شما به همراه دارد و ممکن است او را در آینده با مشکلات جدی مواجه سازد. معمولا خود والدین نیز در طول فرایند طلاق متحمل فشارهای روانی بسیار جدی میشوند؛ پس طبیعی است که نتوانند پس از طلاق به طور کامل توجه خود را معطوف تربیت فرزندشان کنند. به همین دلیل توصیه میشود که حتما از یک روانشناس کمک بگیرید؛ روانشناس با ارائه راهکارهای اصولی در زمینه های مختلف از جمله رفتار با کودک طلاق به شما کمک میکند تا از فشارهای روانی ناشی از طلاق رهایی یابید و فرزند خود را به خوبی تربیت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره کودک کلیک کنید.
8. او را مجبور به دروغ گفتن نکنید
فراموش نکنید که در رفتار با کودک طلاق ، او را مجبور به دروغگویی نکنید. ممکن است در این دوران از هر لحاظ در شرایط سختی قرار بگیرید و تمایل نداشته باشید تا طرف مقابل شما را در این وضعیت ببیند. به همین دلیل ممکن است فرزند خود را مجبور به زدن حرف هایی کنید که دروغ است. اما این اشتباه ترین کار بوده و منجر به عادت کردن او به دروغگویی میگردد.
9. با او در مورد احساساتش صحبت کنید
در رفتار با کودک طلاق ، حتما در مورد احساساتی که او در حال تجربه آن است؛ از او سوال پرسیده و اجازه دهید تا احساساتش را بروز دهد. برای اطلاع از چگونگی تاثیر طلاق بر فرزند دختر کلیک نمایید.
10. به او احساس گناه ندهید
برخی والدین طلاق خود را جوری جلوه میدهند؛ که انگار فرزندشان مقصر اصلی است. این احساس گناه میتواند از نظر روانی فشار زیادی را به فرزند وارد کرده و منجر به بروز پیامدهای زیادی گردد.
11. در صورت داشتن قصد ازدواج فرزند را با همسر آینده آشنا کنید
برخی از والدینی که بعد از طلاق، قصد ازدواج مجدد را دارند؛ در این مورد با فرزند خود صادق نبوده و حتی تا مدتی آن را پنهان میکنند. در صورتی که اینکار، کودک را گیج کرده و منجر به عصبانیت و مقاومت او میشود. از این رو در رفتار با کودک طلاق، از همان ابتدا به او در این مورد توضیح داده و حتی آنها را با یکدیگر آشنا کنید.
12. او قاضی و یا مشاور شما نیست
برخی از والدین، بعد از طلاق، از فرزد خود به عنوان یک مشاور و یا قاضی استفاده میکنند. برای مثال همواره از او سوالاتی در این مورد پرسیده و از او میخواهند تا قضاوت کند کار کی درست بوده؟ در صورتی که با اینکار او را همواره بر سر دوراهی قرار میدهید تا بین شما و همسر سابق یک نفر را انتخاب کند و این احساس اصلا برای او خوشایند نیست.
پیامدهای ناشی از رفتار نامناسب با کودک طلاق
در صورتی که در رفتار با کودک طلاق سهل انگاری کرده و نکاتی را که گفته شد؛ رعایت نکنید؛ باید انتظار بروز چنین پیامدهایی را در آینده داشته باشید. برای آشنایی با چگونگی تاثیر طلاق بر پسران کلیک نمایید.
- در بزرگسالی فرد احساس رضایت از زندگی ندارد
- احساس ارزشمندی خود را از دست میدهد
- اعتماد به نفس او خدشه دار خواهد شد
- ابتلا به اعتیاد در نوجوانی و بزرگسالی
- مبتلا شده به انزوا و گوشه گیری
- ارتباط نگرفتن برای برقراری رابطه عاشقانه و تمایل نداشتن به ازدواج
- تجربه احساس طرد شدگی از طرف جامعه
- مبتلا شدن به شب ادراری
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با کودک طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره های 9099070354 تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
دوران کودکی و وقایع آن ارتباط مستقیمی با سلامت روان فرد در طول زندگی دارد. به همین دلیل مسائلی همچون طلاق والدین میتواند کودکان را با مشکلاتی همچون استرس و اضطراب، وسواس، پرخاشگری، افسردگی و… مواجه سازد.
برخورد صحیح والدین و حمایت عاطفی آنان نقش بسیار زیادی در کاهش چشمگیر آسیبهای طلاق دارد. توجه به کودک و محبت به او، برخورد درست با همسر سابق و کمک گرفتن از روانشناس راهکارهایی هستند که به شما کمک میکنند تا این آسیبها را تا حد زیادی کاهش دهید.