ازدواج با کسی که قبلا اعتیاد داشته کار درستی است؟
آیا ازدواج با معتادی که ترک کرده امکان پذیر است؟ اعتیاد مسالهایست که جسم و روان فرد را به شدت درگیر کرده و مشکلاتی را برای او ایجاد میکند. مسلما ازدواج با فردی که ترک کرده چالشهایی را برای فرد به همراه خواهد داشت. برای مثال ترس از بازگشت مجدد به اعتیاد از مهمترین مشکلات و دغدغههای همسران این افراد است. اما با این وجود افراد ترک کرده نیز مانند سایر انسانها حق یک زندگی سالم و عاشقانه را دارند و به خاطر گذشته یک فرد نمیتوان آیندهاش را نادیده گرفت. با آگاهی از چالشهای ازدواج با فرد ترک کرده و کمک گرفتن از یک فرد متخصص میتوانید با اطمینان بیشتری در این زمینه تصمیم بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با معتادی که ترک کرده می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
چالش های ازدواج با معتادی که ترک کرده است
ازدواج با فردی که قبلا درگیر اعتیاد بوده و اکنون ترک کرده است، چالشهایی را با خود به همراه دارد که برخی از آنها به شرح زیر هستند. برای آشنایی بیشتر با معیارهای انتخاب همسر کلیک کنید.
1. ازدواج با معتادی که ترک کرده | اعتیاد دوباره
پژوهشگران حوزه ترک اعتیاد به این نتیجه رسیدهاند که از 2 تا 5 سال بعد از ترک، خطر بازگشت به اعتیاد وجود دارد. وسوسهها در وجود فرد همچنان باقی است و احتمال دارد که در مواجهه با اولین فشار به مواد مخدر پناه ببرد.
از طرف دیگر اگر فرد غیر اصولی اقدام به ترک کرده باشد و از خدمات روانشناسی و گروه درمانی برای ترک کمک نگیرد، احتمال بازگشت و عود اعتیاد در او بیشتر است.
در رابطه با چالش اعتیاد دوباره چه باید کرد؟
در مرحله اول باید در نظر بگیرید چه مدت زمانی از ترک اعتیاد شخص میگذرد. اگر کمتر از یک سال است که فرد اقدام به ترک کرده نباید با او وارد رابطه جدی شوید. اگر 1 سال و بیشتر است که اقدام به ترک کرده میتوانید به او اعتماد کنید. توجه داشته باشید که هر چقدر زمان بیشتری از ترک اعتیاد موفق گذشته باشد، احتمال بازگشت به اعتیاد کمتر میشود. در مرحله دوم باید شیوه ترک وی را مورد بررسی قرار دهید. او را برای مراجعه به روانشناس و شرکت در گروه درمانی تشویق کنید، حتما مطمئن شوید که شخص پس از ترک مواد به متادون یا داروی دیگری معتاد نشده باشد.
2. ازدواج با معتادی که ترک کرده | شخصیت ناپایدار
فردی که یک دوره اعتیاد شدید را تجربه کرده است معمولا برای تهیه مواد مخدر مجبور به همنشینی با اشخاصی میشود که هنجارهای اخلاقی درستی ندارند. افراد معتاد معمولا از نظر شخصیتی و رفتاری تحت تاثیر جمعهایی قرار میگیرند که در آنها اقدام به مصرف مواد مخدر کرده بودند. علاوه بر اینها مواد مخدر میتواند خلق و خوی فرد را دگرگون کرده و از او شخصی بد اخلاق، تحریک پذیر، شلخته ، بیاراده و بیمسئولیت بسازد. این رفتارها بعد از ترک نیز ممکن است در فرد بماند و شخصیت او را تحت تاثیر قرار دهد.
برای حل چالش شخصیت ناپایدار چه باید کرد؟
نکته مهمی که در ابتدا باید مورد توجه قرار دهید این است که قبل ازدواج با معتادی که ترک کرده باید به یک شناخت کامل از همسرتان برسید. او را تنها و با خانواده ملاقات کنید، رفتارهایش را در چالشها نظاره کنید، نشانههای کوچک را مورد بررسی قرار دهید و حتما به چند جلسه مشاوره پیش از ازدواج بروید.
مراجعه به روانشناس و مشاور قبل از ازدواج از دو جهت اهمیت دارد.اول این که اگر شما به فردی علاقه مند شده باشید، نمیتوانید به طور منطقی نقصها و مشکلاتش را بشناسید. دوم این که افراد قبل از ازدواج خودشان را بهتر از آن چیزی که هستند، نشان میدهند تا شما را به ازدواج راغب نمایند. پس ممکن است مدتها با شخصیت واقعی طرف مقابل خود رو به رو نشوید.
3. عوارض دوران اعتیاد
از عواقب ازدواج با معتادی که ترک کرده این است که گاهی در گذشته به دلیل اعتیاد در زندگی فرد، مشکلاتی به وجود آمده باشد که همچنان شخص با عوارض آنها درگیر است. در نتیجه شما باید از این مشکلات آگاه باشید و برای بروز آنها آمادگی لازم را کسب کنید.
مشکلات جسمی: فرد ممکن است در دوره اعتیاد درگیر بیماریهای قلبی، تنفسی، گوارشی و… شده باشد و هنوز این بیماریها را به همراه داشته باشد.
مشکلات روحی روانی: مثل کمبود اعتماد به نفس، نداشتن قدرت حل مسئله، پرخاشگری، افسردگی یا… معمولا در دوره اعتیاد شروع میشوند و بعد از ترک هم با فرد میمانند.
مشکلات اجتماعی: بدهکاری، جرم، بیکاری و… از مشکلاتی هستند که در سطح جامعه فرد ترک کرده را درگیر میکنند وزندگی پس از ترک را دشوار خواهند کرد.
در رابطه با فردی که اعتیاد را ترک کرده چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
-قبل ازدواج با معتادی که ترک کرده اعتیاد را به خوبی بشناسید
-محرکهای وسوسه کننده را حذف کنید
-حمایت را به خاطر داشته باشید
-مانع سو استفاده همسرتان شوید
-کنترل بیش از حد را کنار بگذارید و اعتماد کنید
-مشکلات روحی و روانی او را حل کنید
-با گذشتهاش او را تحقیر نکنید
-همراه و گوش شنوای او باشید
حتما از یک روانشناس متخصص کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با معتادی که ترک کرده می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
خیر. این بزرگترین اشتباهی است که میتوانید مرتکب شوید، بهتر است شرط ازدواج را ترک کردن مواد مخدر بگذارید. اکثر افرادی که قبل از ازدواج معتادند و قول ترک کردن میدهند، بعد از ازدواج نه تنها ترک نمیکنند بلکه اعتیاد شدیدتری پیدا خواهند کرد.
با آزمایش یا مراجعه به روانشناس میتوان اعتیاد یا عدم اعتیاد فرد را بررسی کرد. همچنین با شناخت نشانههای رفتاری اعتیاد میتوانید خیلی زود فرد معتاد را از فرد ترک کرده تشخیص دهید.
خودت و همسرت رو اونطور که میخوای باشی تصور کن اگر واقعیت از تصوراتت خیلی دوره پس اصلا با اون ادم ازدواج نکنی بهتره