اضافه وزن در بارداری

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

اضافه وزن در بارداری یک امر عادی و بسیار طبیعی است. در واقع این مسئله نشان دهنده رشد و سلامت جنین است و منجر به کاهش مشکلات مادر و جنین خواهد شد. اما برخی از خانم‌ها در دوران بارداری به دلایل مختلفی چاقی بیش از حد را تجربه می‌کنند که این مسئله آسیب‌های زیادی را به کودک و جنین وارد می‌کند و حتی در مواردی منجر به زایمان زودرس و مرگ نوزاد می‌شود. همچنین چاقی می‌تواند در بعد از زایمان نیز ادامه یابد و کاهش وزن به سختی صورت گیرد. لازم است در طول دوران بارداری زیر نظر یک متخصص برنامه غذایی مناسبی داشته باشید و مواد مفید را مصرف کنید. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضافه وزن در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط مستقیم با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

اضافه وزن در بارداری

هر زوجی قبل از اینکه تصمیم به بدنیا آوردن بچه بگیرند باید آمادگی روانی و جسمانی داشته باشند و آموزش‌های صحیحی در ارتباط با رشد نوزاد و تغییراتی که ممکن است برای بدنشان رخ دهد ببینند.

افزایش‌وزن در دوران بارداری یک فرایند طبیعی است اما بسیاری از خانم‌ها از ابتدا بسیار چاق هستند و برای بارداری باید تحت نظارت متخصص باشند. پیشگیری از چاقی زیاد و افزایش‌وزن بیش از حد در دوران بارداری می‌تواند مانع بروز بسیاری از ناهنجاری‌های مرتبط با جنین شود.

علل بروز اضافه وزن در بارداری

اضافه وزن در بارداری

در واقع می‌توان گفت اگر خانمی از ابتدا تناسب اندام داشته باشد دوران بارداری راحت‌تری را پشت سر خواهد گذاشت. تناسب اندام می‌تواند به سلامت بیشتر نوزاد کمک کند و از بروز برخی مشکلات در دوران بارداری پیشگیری نماید. به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از تصمیم برای بارداری تلاش کنید تا با رژیم غذایی مناسب، ورزش کافی و مشورت با یک متخصص تغذیه، تناسب اندام و وزن مناسب برای بارداری را بدست آورید. برای آشنایی با بایدها و نبایدهای دوران بارداری کلیک کنید.

علت وزن گیری در بارداری چیست؟

به طور طبیعی حاملگی موجب بالارفتن وزن مادر میشود. در جدول زیر سهم عوامل مختلف در این موضوع را ذکر کرده ایم.

وزن جنین  3.5 کیلو گرم
وزن جفت  0.9 تا 1.3 کیلو گرم
مایع آمنیوتیک 0.9 تا 1.3 کیلوگرم
بزرگ‌شدن سینه‌ها 0.9 تا 1.3 کیلوگرم
چربی ذخیره در بدن 2 تا 4 کیلوگرم
بزرگ‌تر شدن رحم 1 تا 2 کیلوگرم

خوردن غذای زیاد و چاقی در بارداری

بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری به دلیل خورن غذای زیاد و ویار چاقی بیش از حد را تجربه می‌کنند. در اکثر مواقع یک باور غلط وجود دارد که باعث این اتفاق می‌شود. خانم‌ها باور دارند که چون باردار هستند پس تا جایی که می‌توانند باید غذا خورده و به عبارتی باید بجای دو نفر غذا بخورند. طبیعی است که خوردن بیش از حد غذا و ویتامین‌ها و مکمل‌ها نتیجه‌ای جز چاقی بیش از حد به همراه ندارد و نوزاد و مادر را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند. توصیه می کنیم مقاله برنامه غذایی برای زنان باردار را مطالعه نمایید. 

  • جنین در شکم مادر نیاز به حجم غذای زیادی ندارد. در واقع در دوران بارداری تنظیمات میزان جذب مواد غذایی متفاوت می‌شود و همان مقدار غذای همیشگی که مادر مصرف می‌کند در بیشترین مقدار ممکن جذب می‌گردد. پس خوردن بیش از حد غذا نه تنها کمکی به جنین نمی‌کند بلکه برای سلامتی مادر و جنین مضر هم هست.

اگر مادر سوء تغذیه نداشته و تناسب اندام داشته باشد در سه ماهه اول بارداری بدنش نیازی به افزایش‌حجم غذا ندارد، با این حال در سه ماه دوم باید 340 کالری و در سه ماه سوم 450 کالری بیشتر در روز مصرف کند. اما به یاد داشته باشید که تحت هیچ شرایطی خود سرانه عمل نکنید و حتما تحت نظارت یک متخصص تغذیه باشید.

پیامد‌های چاقی بیش از حد در بارداری

پیامد‌های اضافه وزن در بارداری

چاقی بیش از حد مسئله‌ای است که هم برای افراد باردار هم برای افراد غیر باردار امتیاز مثبت محسوب نمی‌شود. طبیعی است که این افزایش‌وزن بیش از حد می‌تواند تاثیر منفی و مستقیمی بر مادر و جنین بگذارد که موارد زیر را شامل می‌شود.

نوزاد نارس

بسیاری از مادران در دوران بارداری معمولاً دچار دیابت و فشار خون می‌شوند. افزایش‌وزن بیش از حد به همراه دیابت می‌تواند فرآیند خو‌ن‌رسانی به جفت را دچار مشکلاتی کند که این مسئله منجر به تولد نوزاد نارس می‌شود.

زایمان زودرس | اضافه وزن در بارداری

چاقی بیش از حد می‌تواند باافزایش میزان کلسترول و فشار خون مادر منجر به جدا شدگی جفت و در نهایت مرگ جنین شود. زایمان زودرس اگر قبل از 7 ماهگی باشد می‌تواند باعث مرگ نوزاد شود. همچنین اگر نوزاد زنده بماند معمولاً با اندام‌های نارس بدنیا می‌آید که ممکن است در ادامه سال‌های زندگی برای نوزاد مشکلاتی را به وجود بیاورد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زایمان زودرس کلیک کنید.

کاهش اعتماد به نفس

امروزه تناسب اندام برای بسیاری از خانم‌ها یک اولویت محسوب می‌شود و این چاقی بیش از حد در دوران بارداری می‌تواند بر میزان اعتماد به نفس و عزت نفس مادر تاثیر منفی بگذارد و در شدید‌ترین حالت ممکن به افسردگی تبدیل شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علائم افسردگی کلیک کنید.

ثابت ماندن وزن | اضافه وزن در بارداری

برخی از خانم‌ها بعد از زایمان، موفق به کاهش وزن خود نمی‌شوند و رسیدن به وزن قبلی برایشان دشوار می‌شود. این مسئله باعث آسیب‌های جسمی در دراز مدت می‌شود.

ترک خوردن پوست

یکی دیگر از پیامد‌های شایع که به علت چاقی بیش از حد در دوران بارداری رخ می‌دهد ترک خوردن پوست در نواحی مختلف بدن است. این ترک‌ها حتی پس از بارداری و کاهش وزن هم از بین نمی‌روند و همچنان باقی می‌مانند.

جدول وزن گیری مادر در بارداری

به طور کلی جدول وزن گیری مادر در این دوران، باید به صورت زیر باشد.

جدول افزایش وزن مادر در بارداری تک‌قلو

میانگین افزایش وزن در سه‌ماهه دوم و سوم افزایش وزن کل (کیلوگرم) دسته‌بندی وزن BMI قبل از بارداری  
۰.۵ کیلوگرم در هفته ۱۲.۵–۱۸ کم‌وزن کمتر از ۱۸.۵ 
۰.۴ کیلوگرم در هفته ۱۱.۵–۱۶ وزن طبیعی ۱۸.۵–۲۴.۹ 
۰.۳ کیلوگرم در هفته ۷–۱۱.۵ اضافه‌وزن ۲۵–۲۹.۹
۰.۲ کیلوگرم در هفته ۵–۹ چاق
۳۰و بیشتر  

البته متخصصان معتقدند این وزن گیری به وزن اولیه شما نیز بستگی دارد. به این ترتیب؛ 

جدول میزان وزن زن حامله

برای افزایش وزن در بارداری باید چیکار کنیم؟

برخی خانم ها دچار کمبود وزن در این دوره می شوند. به این دست افراد نیز توصیه میکنیم با رژیم غذایی و سبک زندگی سالم به این هدف برسید. برای این منظور به نکات زیر توجه کنید.

مصرف غذاهای سالم (دوری از فست فودها، خوراکی های مصنوعی و کارخانه ای)

توجه به ویار و نحوه پاسخ به آن

دوری از مصرف قند و شیرینی

نوشیدن آب زیاد

ورزش منظم

استراحت کافی

سخن پایانی

برخی از مادران تصور می‌کنند که اضافه وزن در بارداری اشکالی ندارد. در صورتی که این چربی اضافه در بدن، هم برای مادر و هم برای فرزند بسیار مضر است. بهتر است حتی در این دوران نیز به فکر اضافه وزن خود باشید و نکاتی را در این زمینه رعایت کنید. وزن متناسب هر فرد در دوران بارداری متفاوت است. به همین دلیل در این زمینه باید با متخصص مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضافه وزن در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط مستقیم با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

بهترین راه کاهش وزن و تناسب اندام در دوران بارداری چیست؟

همانند تمام دوران‌های زندگی بهترین راه برای کاهش وزن و تناسب اندام ورزش صحیح و تغذیه سالم است اما شیوه ورزش صحیح و تغذیه مناسب برای دوران بارداری کمی متفاوت می‌باشد. از این جهت برای داشتن یک رژیم سالم و برنامه ورزشی صحیح حتما با یک متخصص مشورت کنید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره