
آشتی با پدر و مادر
آشتی با پدر و مادر آن هم وقتی که حسابی از دست رفتار والدینتان دلخور هستید و دلتان نمیخواهد برای آشتی پیشقدم شوید، کار آسانی نیست. اما درعینحال ادامه دادن قهر و دعوا هم مورد دلخواهتان نیست. پدر و مادر یکی از باارزشترین دادههای هرکدام از ما در جهان هستند. به همین خاطر ناراحتی و قهر با آنها شرایط روحی خودمان را هم به هم میریزد. در این شرایط از طرفی از دست آنها ناراحت هستیم و از طرف دیگر دلمان نمیخواهد اختلاف در خانواده ادامه پیدا کند. پس بهترین راهکار این است که برای آشتی قدم برداریم. اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که آشتی کردن با پدر و مادر راه و رسم خودش را دارد. رعایت نکردن بعضی از نکات باعث میشود که شما نتوانید رابطه با والدینتان را اصلاح کنید. اگر روشهای زیر به شما کمک نکرد حتما مشاوره خانواده دریافت نمایید.
چرا باید برای آشتی با پدر و مادر پیشقدم شویم؟
وقتی از دست کسی ناراحت هستیم سختترین کار این است که بخواهیم برای آشتی جلو برویم. در این شرایط احساس خواهیم کرد کسی متوجه خواسته و ناراحتی ما نیست و انگار با معذرتخواهی کردن خودمان هم از خودمان دفاع نکردهایم. با همه اینها پیشقدم شدن برای آشتی با پدر و مادر یکی از بهترین تصمیمهایی است که میتوانید بگیرید. زیرا:
قهر و دعوا چیزی را حل نمیکند
اگر میخواهید خانواده را متوجه احساس و خواسته خود بکنید اول باید بتوانید با آنها صحبت کنید. قهر کردن هرگز شما را به خواستهتان نمیرساند. درواقع شما با قهر فقط اختلافها را برای مدت بیشتری ادامه میدهید. پس بهتر است بهجای این کار با والدینتان آشتی کنید و در یک شرایط سالم باهم گفتوگو کنید. برای آشنایی با راههای جلوگیری از دعوا با پدر و مادر کلیک کنید.
احساس آرامش
احتمالاً شما هم این موضوع را تجربه کردهاید که وقتی با والدینمان قهر میکنیم احساس عذاب وجدان میگیریم. از یکسو شما نمیخواهید از خواسته خود کوتاه بیایید و از رفتار آنها ناراحت هستید. اما از سوی دیگر بدرفتاری با والدین برای همه ما ناراحتی و عذاب وجدان به همراه دارد. این شرایط شما را در تعارض قرار میدهد. علاوه بر این قهر و دعوا فضای خانه را در شرایط نامناسبی قرار میدهد. به همین خاطر بهتر است برای آرامش خودتان هم که شده دست از دعوا بردارید و برای آشتی پیشقدم شوید.
ایجاد فضای آشتی در خانه
رفتار همه اعضای خانواده رویهم تأثیر میگذارد. وقتی شما بهجای پیش گرفتن اختلاف و دعوا برای آشتی قدم برمیدارید این رفتار را به سایر اعضای خانوادهتان هم یاد میدهید. درنتیجه در مواقع دیگری که اختلاف میان شما پیش بیاید آنها هم مثل شما رفتار خواهند کرد؛ و برای آشتی پیشقدم میشوند. برای حل ریشه اختلافات خانوادگی کلیک کنید.
چطور با پدر و مادرم آشتی کنم؟
اجازه دهید کمی زمان بگذرد
طبیعتاً بعد از هر دعوایی هم شما و هم پدر و مادرتان عصبانی هستید. صحبت کردن در این شرایط تنها میتواند اوضاع را بدتر کند. به همین خاطر اولین قدم برای آشتی این است که اجازه بدهید فضای خانه کمی آرام شود. در این مدت سعی کنید کارهایی انجام بدهید که به شما کمک میکنند حال بهتری داشته باشید. از مرور کردن صحبتهایی که در دعوا شنیدهاید یا هر فکر منفی دیگر خودداری کنید.
عذرخواهی کنید
بسیاری از ما عذرخواهی کردن را نشانه ضعف میدانیم. حتی ممکن است پیش خودتان بگویید این شما نیستید که باعث این شرایط شدهاید؛ و به همین خاطر دلیلی ندارد از والدینتان عذرخواهی کنید. به این نکته توجه داشته باشید که همیشه در اختلافها هر دو طرف مقصر هستند. هنگامیکه شما از والدینتان عذرخواهی میکنید درواقع بابت سهم خود در اختلاف پیشآمده معذرت میخواهید. بهعلاوه شما برای شروع آشتی با والدین باید به آنها نشان دهید که متوجه احساساتشان هستید. عذرخواهی کردن یکی از اولین قدمهایی است که برای فهماندن این موضوع به والدین برمیدارید.
با پدر و مادرتان صحبت کنید
گفتوگو همیشه بهترین راهحل برای از بین بردن اختلافها است. پس اگر میخواهید هم با والدینتان آشتی کرده باشید و هم به خواستههای خود برسید از گفتوگو غافل نشوید. در یک فضای آرام و دوستانه پدر و مادرتان را به گفتوگو دعوت کنید. در ابتدای صحبتهایتان به آنها نشان دهید که احساساتشان را درک میکنید. پسازاینکه با آنها همدلی کردید و نشان دادید متوجه احساساتشان هستید از خواسته خود صحبت کنید. اما یادتان باشد هر زمان که احساس کردید فضا مجدداً به سمت دعوا و اختلاف حرکت میکند از ادامه بحث خودداری کنید و پدر و مادرتان را هم به آرامش دعوت کنید.
دنیا را از دریچه دید والدینتان نگاه کنید
گاهی اوقات هم بهتر است به این فکر کنید که پدر یا مادر شما چه فکر میکند؟ یا چه احساسی دارد؟ اصلاً چرا با شما درگیر میشود؟ وقتی بتوانید احساسات و افکار والدینتان را درک کنید پذیرش رفتار آنها برایتان سادهتر میشود. درنتیجه اختلافهای مابینتان هم کمتر میشود.
از کنار بعضی مسائل عبور کنید
اگر قرار باشد در یک دعوا و اختلاف هرکسی روی خواستههای خودش پافشاری کند هرگز به توافق نمیرسید. به همین خاطر اگر به دنبال دستیابی به یک توافق دوستانه هستید از کنار بعضی مسائل عبور کنید. قطعاً والدین شما هم ضعفهایی دارند و در اختلاف پیشآمده مقصر هستند. اما اگر قرار باشد به این تقصیرها بچسبید هرگز نمیتوانید شرایط را به سمت آشتی و دوستی پیش ببرید.
استفاده از روشهای غیرمستقیم
اگر رابطه میان شما و والدینتان آنقدر بههمریخته است که نمیتوانید با آنها صحبت کنید بهتر است از روشهای غیرمستقیم استفاده کنید. برای مثال میتوانید برای آنها نامه بنویسید و یا با یک هدیه کوچک مثل یک شاخه گل معذرتخواهی خود را بیان کنید.
آشتی با پدر و مادر و اهمیت مشاوره
گاهی اوقات اختلاف میان ما و والدینمان به این سادگیها قابل حل شدن نیست. برای مثال ممکن است پدر یا مادر شما دچار بیماریهای روحی باشند. این شرایط آنها را تحریکپذیرتر میکند و احتمالاً زمینه برای دعوا و اختلاف در محیط خانه شما پیش میآید. گاهی اوقات هم ما یک اختلاف کهنه و حلنشده با والدینمان داریم که هر بار و با هر بحثی مجدداً سر باز میکند. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاورین با بررسی شرایط به شما کمک میکنند دلیل اختلافات درون خانواده را بفهمید و بتوانید برای برطرف کردن آنها برنامهریزی کنید. پیشنهاد میشود مقاله اختلاف با پدر و مادر را هم بخوانید.
برای دریافت مشاوره در زمینه والدین و فرزندان میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره خانواده تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
ابتدا اجازه بدهید کمی زمان بگذرد و هر دو طرف آرامتر شوید. سپس از پدر و مادرتان عذرخواهی کنید و سعی کنید در یک فضای دوستانه با آنها صحبت کنید.
در این شرایط بهتر است از روشهای غیرمستقیم مثل نوشتن نامه یا واسطه کردن یکی از نزدیکان استفاده کنید.
چه یکطرفه و جالب فقط کوتاه اومدن جوانان مقابل پدر مادرها . معمولا برعکس نباید باشه این بزرگترها باشن ک تمام این نکات رو رعایت کنند تا اخترامشون حفظ بشه !!
تو این مقاله آشتی با پدر و مادر از جانب فرزندان به موضوع نگاه کرده ایم و تلاش شده به خانم ها و آقایونی که با والدینشان تعارض دارن راهکار ارائه بشه. مقالات
رفتار با نوجوانان
آموزش پدر و مادر
توجه به فرزندان
روانشناسی نوجوانان برای آگاهی دادن به والدین در سایت ذهن نو نشر داده شده.
دقیقا خوب شاید اشتباه از اونا بوده همیشه باید ما پا رو غرور مون بزاریم زشته واقعا …….
ولش کن اصلا من آنقدر دلم پره که نمیدونم کدومشو بگم به درود
سلام منو مادرم با هم دعوا کردیم و بار اوله و همش تقصیر من بود و الان مامانم با هام قهره و من نمی تونم تحمل کنم همش گریه می یکنم و تا باهام اشتی نکنه غذا نمی خورم من فقط می خوام بقلم کنه هیچی حالمو خوب نمی کنه می خوام فقط با هام اشتی کنه
ای جان عزیزم که تو چقد خوبی قدر خودتو بدون ، به نظر من بیشترین چیزی که داره اذیتت می کنه عذاب وجدانیه که داری ببین چی باعث شد دعوا رو شروع کنی و چی کار باید بکنی که دیگه مامانت رو ناراحت نکنی اینجوری حال خودت بهتر میشه . حتما هم برو پیش مامانت باهاش حرف بزن و عذرخواهی کن مامانا خیلی مهربونن زود میبخشن ولی بیشتر دوست دارن خودت بری پیشش و خودت بفهمی که چقد ناراحتش کردی
ممنونم واقعا من تو عرض 30 ثانیه با بابام اشتی کردم
من سر یه موضوعی با مامانام دعوام شده الان حتی به من نگاه هم نمیکنه چه برسه که باهام حرف بزنه اینم بگم که همش تقصیر من بود و این دومین باره که یه اشتباه رو میکنم و بیشتر از این ناراحته که چرا بهش نگفتم و چرا بار اول برام درس عبرت نشده الان هم خیلی اوضاع خیته حتی حاضر نیست با من تو یه اتاق باشه و از من یه لیوان آب هم بخواد و واقیعتش من خیلی دارم عذاب میکشم اصلا تحمل قهر با اون رو ندارم و الان هم خیلی خیلی عذاب وجدان دارم میشه راهنماییم کنین؟
سلام عزیزم مشکل و دعوا تو هر رابطه چه دوستی چه مادر فرزندی پیش میاد اون این واکنش رو از خودش نشون میده تا تو متوجه اشتباهت بشی و دربارش فکر کنی کمی صبور باش و زمان بده
سلام من با مامانم قهرم از یه طرف تقصیر منه از یه طرف باهام حرف نمیزنه از چشمش افتادم دوست دارم فقط بغلم کنه حتی نگاهم نمیکنه میخوام برم عذر خواهی کنم اصلا بهم گوش نمیده حاضر نیست به حرفام گوش بده دارم دیوونه میشم لطفا یه راهکار بهم بدید
سلام عسل خانم عزیز، همانطورکه خودتان گفتید خشم و ناراحتی مادرتون به حق هست. پس برای طلب بخشش باید ابتدا صبوری به خرج دهید. جبران اشتباه و تغییر رفتارتان بیش از هر چیز دل مادرتان را نرم می کند. پس نه فقط در زبان بلکه در عمل نیز به او نشان دهید پشیمان هستید.