ماساژ کودک

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

ماساژ کودک راهکاری است که می‌تواند تا حد زیادی باعث بهبود ارتباط میان شما و فرزندتان شده و درعین‌حال فواید جسمی و روانی بسیاری را نیز برای وی به همراه داشته باشد. ازجمله اینکه توجه به ماساژ کودک باعث خواهد شد تا فرزند شما احساس کند موردتوجه و محبت قرار داشته و والدین به‌خوبی از او مراقبت می‌کنند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی باعث شکل‌گیری سبک دل‌بستگی ایمن یا اعتماد مطلوب به جهان اطراف باشد و بسیاری از تنش‌ها را از فرزند شما دور نگه دارد. علاوه بر این و به‌ویژه در سنین اولیه پس از تولد، کودکان از طریق حس لامسه با محیط ارتباط برقرار می‌کنند و ماساژ کودک می‌تواند مقدار مناسبی از محرک را برای برقراری ارتباط با محیط در اختیار نوزاد قرار داده و از این طریق مهارت‌هایی نظیر توجه را نیز در وی بهبود ببخشد. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ماساژ کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط مستقیم با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

ماساژ کودک و مزایای آن

ماساژ کودک راهکاریست که از گذشته و توسط بسیاری از والدین موردتوجه قرار می‌گرفته. بزرگان ما بیشتر به فواید جسمی مانند بهبود دل‌درد یا بدکاری‌های دستگاه گوارش ماساژ توجه می‌کرده‌اند. امروزه روانشناسان کودک معتقدند ماساژ کودکان به بهبود رابطه شما و فرزندتان کمک می‌کند. شما از این طریق به او در ایجاد دل‌بستگی ایمن و شکل‌دهی به این باور که جهان پیرامون محیط امنی برای زندگی است کمک کنید.

بیشتر بخوانید: اختلالات روانی کودکان

اگر حین ماساژ فرزند خود و یا در هر شرایط دیگری متوجه عدم تمایل فرزندتان تمایلی به برقراری ارتباط ندارد. و تماس پوستی او را ناراحت می‌کند، حتما در این باره با روانشناس کودک صحبت نمایید. بی‌میلی به برقراری ارتباط با مراقبین و همین‌طور اجتناب از تماس پوستی ازجمله مسائلی هستند که می‌توانند نشانه‌ای از وجود اختلال (مثل اوتیسم) در فرزند شما باشند. از مهم‌ترین مزایای ماساژ کودکان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

برقراری ارتباط با کودک

لامسه قوی‌ترین حس کودکان در سنین پایین است که به‌وسیله آن با محیط اطراف خود آشنا می‌شوند. به همین خاطر ماساژ می‌تواند تا حد زیادی به شما در برقراری ارتباط با فرزندتان کمک کند. ماساژ کودک و صحبت کردن با او می‌تواند در کنار احساس آرامش و امنیتی که برای وی به همراه می‌آورد این باور را نیز در ذهن کودک ایجاد کند که والدین به او و نیازهایش توجه دارند. به میزانی که شما بتوانید ارتباط باکیفیت‌تری با فرزندتان برقرار کنید این باور در وی محکم‌تر می‌شود و وی در آینده از سلامت روان بیشتری برخوردار خواهد بود.

بهبود شرایط جسمی از مزایای ماساژ کودک

یکی از فواید ماساژ کودک که از دیرباز به آن اشاره می‌شده کمک به بهبود شرایط دستگاه گوارش کودک است. ماساژ باعث خواهد شد تا مراحل هضم تا دفع غذا با شرایط بهتری صورت بگیرد و به همین خاطر بسیاری از مشکلات مانند یبوست یا اسهال کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر ماساژ باعث بهبود گردش خون در بدن نوزاد می‌شود. ماساژ کودک علاوه بر رفع خستگی‌ها و دردهای مزمن، شادابی پوست کودکان را نیز افزایش می‌دهد.

ماساژ کودک به بهبود وضعیت روحی و ارتباطش با والدین نیز کمک می‌کند. والدینی کودکشان دچار رخوت هستند، حتما درباره افسردگی در کودکان بخوانند.

شرایط ماساژ کودک

برای اینکه از ماساژ فرزند خود نتیجه بهتری بگیرید می‌بایست برخی نکات را در این زمینه موردتوجه قرار دهید که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. برای اشنایی با مراقبت های مربوط به نوزاد تازه متولد شده کلیک کنید.

استفاده از ابزار مناسب

برای ماساژ کودک می‌بایست از روغن و حوله مناسب استفاده نمایید. سعی کنید جنس حوله انتخابی به‌گونه‌ای باشد که تماس پوست نوزاد با آن برای وی احساس آرامش را به همراه داشته باشد. در ارتباط با روغن‌های مناسب برای ماساژ کودک نیز می‌توانید از روغن‌های طبیعی و دارای ویتامین مانند روغن آفتابگردان، زیتون یا نارگیل استفاده کنید. ویتامین این روغن‌ها جذب پوست کودک و باعث شادابی آن می‌شوند.

انتخاب زمان و مکان مناسب

زمان و مکان مناسب یکی از اولین شروط برای انجام هر کاری است. در ارتباط با ماساژ کودک نیز شرایطی را در نظر بگیرید که برای شما و فرزندتان لذت‌بخش باشد. برای رسیدن به چنین شرایطی شما می‌بایست در درجه اول دمای محیط را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که خیلی سرد یا خیلی گرم نباشد.

علاوه بر این محیط می‌بایست از سکوت کافی برخوردار باشد. قرارگرفتن در شرایطی که شما یا نوزادتان را عصبی می‌کند قطعاً نمی‌تواند وضعیت مطلوبی برای ماساژ باشد. تمامی فعالیت‌های مربوط به ماساژ کودک می‌بایست پشت‌هم اتفاق بیفتند درنتیجه زمانی را برای این کار انتخاب کنید که از سایر مسائل فارغ شده باشید.

بهترین زمان برای ماساژ کودک زمانی است که فرزند شما گرسنه نباشد و درعین‌حال به‌تازگی نیز غذا نخورده باشد. ساعت‌هایی که نوزاد خواب‌آلوده است یا به‌تازگی از خواب بیدار شده نیز به این خاطر که احتمالاً تا حدی کسل است زمان مناسبی برای ماساژ نیستند.

روش ماساژ کودک

ماساژ کودک می‌تواند برای بخش‌های مختلف بدن وی مورداستفاده قرار بگیرد. صرف‌نظر از اینکه ماساژ هر بخش از بدن کودک مزایای خاص خود را دارد روش‌هایی نیز برای لمس هر قسمت موجود است که بهتر است به آن‌ها توجه داشته باشید.

ماساژ شکم

ماساژ شکم کودک تا حد زیادی به بهبود هضم و دفع غذا کمک می‌کند بااین‌حال دقت داشته باشید درصورتی‌که در محل بند ناف آسیبی وجود دارد از تحریک این منطقه خودداری کنید. یک دست خود را زیر ققسه سین او قرار دهید و به آرامی تا پایین شکم بکشید. این کار را دست دیگر هم تکرار کنید. چنین حرکاتی مناسب برای ماساژشکم کودک هستند.

در شیوه دیگری از این تمرین، دستان خود را در دو طرف شکم کودک و زیر قفسه سینه قرار داده و هم‌زمان آن‌ها را از هر دو طرف پایین بیاورید. یکی دیگر از تکنیک‌های ماساژ شکم کودک این است که پاهای کودک را به هم بچسبانید و به‌آرامی به سمت داخل یا شکم کودک حرکت بدهید، سپس کمی به راست بپیچانید. این کار باعث خروج گازهای شکم کودک می‌شود. ماساژ شکم کودک مشکلاتی مانند دل‌درد یا نفخ کودک را کاهش می‌دهد.

ماساژ دست‌وپای کودک

دست و پاهای کودک در طی روز خسته می‌شوند. ماساژ دست و پای کودک باعث خواهد شد تا عضلات وی قدرت بیشتری پیدا کنند و با توجه به نیازی که فرزند شما به این اندام‌ها برای حرکت و کشف محیط اطراف دارد بهتر است ماساژ این بخش‌ها یا تقویت آن‌ها با هر شیوه دیگری را جدی بگیرید. برای ماساژ دست و پای کودک به این روش‌ها توجه داشته باشید.

  • مچ دست نوزاد را بلند کرده و با دست دیگر به‌آرامی به بازوی او ضربه بزنید.
  • بازوی کودک را میان دو کف دست خود قرارداده و به‌آرامی بغلطانید.
  • مچ دست کودک را با یک دست بگیرید و دست دیگر را دور بازوی او حلقه کرده و به‌آرامی تا مچ بکشید.
  • با انگشت شست خود کف پای کودک را از پایین به سمت انگشتان ماساژ دهید.
  • پای کودک را از مچ بلند کرده و دست دیگر خود را از بالا دور پای او حلقه کنید و به سمت پایین بکشید.
  • پای کودک را بین دو کف دست خود قرارداده و به‌آرامی بغلطانید.

ماساژ پشت و کمر

توجه داشته باشید که در حین ماساژ کمر کودک، از ایجاد فشار بر ستون فقرات و نخاع او جدا اجتناب کنید. برای ماساژاین قسمت از بدن کودک کف دستان خود را بر زیر گردن کودک قرارداده و به‌آرامی تا بالای باسن کودک بکشید. شما می‌توانید شانه‌های کودک را با ایجاد دایره‌های کوچک ماساژ دهید. از روش ایجاد دایره‌های کوچک می‌توانید در اطراف نخاع کودک نیز استفاده کنید. به این شکل که از بالای گردن و دو طرف کمر کودک شروع کرده به‌آرامی و با ایجاد دایره‌های کوچک به سمت باسن حرکت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ماساژ کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط مستقیم با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سؤالات متداول

ماساژ کودکان چه فوایدی دارد؟

ماساژ کودکان فواید جسمی بسیاری برای آنان خواهد داشت برای مثال باعث بهبود گردش خون و عملکرد دستگاه گوارش می‌شود. اما در کنار فواید جسمانی، ماساژ باعث بهبود ارتباط میان نوزاد با مراقب خود شده و به ایجاد سبک دل‌بستگی ایمن در وی کمک می‌کند.

درصورتی‌که فرزندم در حین انجام ماساژ بی‌قراری می‌کند باید چه‌کاری انجام دهم؟

بی‌قراری کودک می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. در درجه اول مطمئن شوید که فرزند شما در شرایط محیطی مناسبی قرار دارد و خسته یا گرسنه نیست. احتمال دارد بی‌قراری وی به دلیل انجام نامناسب حرکات ماساژ باشد که باعث درد و ناراحتی وی می‌شود. در غیر این صورت این موضوع را با یک متخصص کودک در میان بگذارید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره