فوت فتیش چیست ؟ علل و درمان فتیش پا

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

فوت فتیش چیست ؟ چرا بعضی ها علاقه عجیبی به پا و کفش دارند؟ فتیش یکی از اختلالات رایج پارافیلیاست. افراد مبتلا از لیسیدن، لمس کردن، نگاه کردن و ماساژ دادن پاها لذت می برند. این رفتار دلایل متعددی دارد از ریشه های کودکی گرفته تا شرطی سازی و تجربیات اولیه. بعضیا فوت فتیش را یک رفتار عادی می دانند اما بعضیا هم آن را انحراف می‎‌شمارند. اما واقعا این رفتار انحراف محسوب می شود؟ چرا در مردان بیشتر دیده می شود؟ در ادامه تمامی پرسش های مربوط به این موضوع را اختصاص داده ایم. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فوت فتیش می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

فوت فتیش چیست ؟

فوت فتیش، یکی از رایج‌ترین شکل‌های فتیش جنسی، به معنای جذابیت جنسی شدید نسبت به پاها و انگشتان پا است. این گرایش که در طیف وسیعی از افراد دیده می‌شود، می‌تواند از علاقه ملایم تا تمرکز انحصاری بر پاها به عنوان منبع تحریک جنسی متغیر باشد. فراموش نکنید که داشتن فوت فتیش همیشه به معنی داشتن یک اختلال نیست. بسیاری از افراد نسبت به رابطه داشتن با چنین افرادی مشکلی ندارند. از طرفی خود این افراد نیز در بخش های دیگر زندگی به صورت طبیعی عمل می‌کنند و تنها فانتزی های جنسی آنها متفاوت است.

برای آشنایی با سایر انواع انحرافات جنسی کلیک کنید.

به طور کلی، فتیش داشتن از نظر علمی، حالتی است که در آن فرد برای تحریک و لذت جنسی، به اشیا و یا بخش های غیر معمول از بدن علاقه دارد. اما این موضوع گاهی می‌تواند برای خود فرد و طرف مقابلش، مشکل ساز شود.

علت ابتلا به فوت فتیش

علت فوت فتیش

علت ابتلا به فوت فتیش ، هنوز به طور کامل مشخص نیست. چرا که متخصصین شکل گیری این موضوع را نتیجه ترکیبی از بیولوژی و یادگیری می‌دانند. به هر حال عوامل زیادی روی این موضوع موثر هستند؛ که باید حتما بررسی شوند.

تجربیات دوران کودکی

طبق نظریه روان‌تحلیلگری، تجربیات خاص در کودکی (مثل تماس با پاهای والدین) ممکن است به صورت ناخودآگاه با تحریک جنسی مرتبط شود.

نمادگرایی روانی: پاها در برخی موارد نماد قدرت، تمکین یا حتی ممنوعیت هستند که می‌توانند جذابیت جنسی پیدا کنند.

تقلید و یادگیری

اگر اولین تجربه جنسی قوی فرد با محرک‌های مرتبط با پا همراه باشد، ممکن است این ارتباط در ذهن تثبیت شود.

تقویت مثبت (مثل تحسین پاها توسط شریک جنسی) می‌تواند این گرایش را تشدید کند.

بیولوژیک مغز

در قشر حسی مغز (Somatosensory Cortex)، نواحی مربوط به پاها و اندام‌های جنسی کنار هم قرار گرفته‌اند.

تحریک یک ناحیه ممکن است به صورت ناخودآگاه ناحیه مجاور را فعال کند (Cross-Activation) مطالعات fMRI نشان می‌دهند در افراد با فوت فتیش، این ارتباط عصبی قوی‌تر است.

غریزه

برخی پژوهشگران معتقدند توجه به پاها ممکن است نشانه‌ای غیرمستقیم از سلامت جنسی باشد:

شکل پا (مثل قوس مناسب) می‌تواند نشان‌دهنده سلامت ژنتیکی باشد.

ناخن‌های سالم و پوست نرم ممکن است به صورت ناخودآگاه جذاب تلقی شوند.

فرهنگ

اگرچه فوت فتیش گاهی با تابو همراه است، اما در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان بخشی از تنوع طبیعی تمایلات جنسی پذیرفته شده است. در رسانه‌ها و هنر نیز بازتاب‌هایی از این گرایش دیده می‌شود.

برای آشنایی با اختلال کاکولدی کلیک کنید.

نشانه های ابتلا به فوت فتیش

نشانه های فوت فتیش

تشخیص فردی که مبتلا به فوت فتیش است کار ساده ای نیست. چرا که در ظاهر آنها هیچ چیز متفاوتی از افراد عادی وجود ندارد. اما از برخی از رفتارهای آنان می‌توان متوجه این موضوع شد. برخی از این نشانه ها، شامل موارد زیر هستند.

  • خیالپردازی در مورد پاها و صحبت کردن با شما در این مورد
  • بروز اختلالاتی در عملکرد شغلی و اجتماعی آنها به دلیل تماشای پاهای دیگران
  • نگاه کردن به تصاویر و فیلم پاها
  • وجود مشکلات عاطفی و احساسی

پیامدهای ناشی از ابتلا به فوت فتیش

شاید خود فرد مبتلا به فوت فتیش تصور کند که این موضوع هیچ تاثیری در زندگی او نخواهد داشت و فردی را پیدا می‌کند که بتواند این رفتار جنسی را با او داشته باشد. اما واقعیت چیز دیگری است. چرا که در چنین روابطی، طرف مقابل عملا هیچ لذتی از رابطه جنسی نمی‌برد. فردی که فتیش دارد، تنها به وسیله پاها، لذت جنسی را تجربه کرده و از رابطه کنار می‌کشد.

هیچ فردی در دراز مدت، چنین چیزی را قبول نخواهد کرد. از طرفی چنین افرادی، هرگز نمی‌توانند روابط عمیق و سالمی شکل دهند. چرا که بیش از دیگران روی مسئله جنسی تمرکز کرده و علایق نامتعارفی دارند. انتظارات بیش از حد و خودخواهی آنان در رابطه جنسی، مانع از شکل گیری روابط درستی می‌شود.

بیشتر بخوانید: علت تمایل به رابطه سه نفره

درمان فتیش پا

درمان فوت فتیش کار ساده ای نیست. برخی بر این باورند که این اختلال اصلا درمان نمی‌شود. چرا که این افراد در بیشتر موارد، با این موضوع مشکلی نداشته و اصلا به درمانگر مراجعه نمی‌کنند. اما برخی از تکنیک هایی که برای کنترل این موضوع، توسط درمانگر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شامل موارد زیر است.

خودآگاهی: افراد باید به شناخت بیشتری از خود رسیده و به این فکر کنند که آیا با هیچ چیز دیگری تحریک نخواهند شد؟

کنترل محرک ها و کم کردن وابستگی ذهنی: برخی از محرک ها بیشتر آنها را تحریک کرده و منجر به کشش آنها به سمت چنین رفتاری می‌شود. باید این محرک ها را شناخته و آنها را کنترل کنند.

درمان شناختی رفتاری: با تکنیک های شناختی رفتاری، باور و ذهنیت افراد نسبت به رابطه جنسی تغییر کرده، در نتیجه عمل آنها نیز متفاوت خواهد شد.

روش حساسیت زدایی منظم: در این روش، به مرور وابستگی آنها را نسبت به پا کاهش داده و آنها را متمرکز روی بخش های دیگر بدن می‌کنند.

فرق بین فتیش پا و فتیش کفش

برخی از افراد فوت فتیش را با فتیش کفش یکسان می‌دانند. در صورتی که در فتیش کفش، فرد با کفش تحریک شده و حتی پارتنز خود را مجبور می‌کند تا در تختخواب نیز کفش بپوشد. در صورتی که در فتیش پا، فرد تنها با دیدن پای برهنه در حالات مختلف، تحریک می‌شود.

فتیش پا در مردان و زنان

آمار دقیقی در این زمینه در دسترس نیست. اما بر اساس مشاهدات، بیشتر مبتلایان به این فتیش، مردان هستند. ممکن است زنان نیز چنین فانتزی داشته باشند؛ اما به هر حال، در همه جای جهان آمار ابتلای مردان به اختلالات پارافیلیا بیشتر است.

سخن پایانی

فراموش نکنید که احتمالا تا زمانی که با یک نفر رابطه جنسی داشته باشید؛ متوجه این موضوع نخواهید شد. اما در همان بار اول نیز، نباید از کنار این موضوع به سادگی بگذرید. چرا که در صورتی بی‌توجهی به این موضوع، احتمالا زندگی جنسی شما به طور کلی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بهتر است در این مورد، حتما از مشاوره جنسی کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فوت فتیش می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره