ازدواج تالاسمی با فرد سالم

ازدواج تالاسمی با فرد سالم دارای شرایط خاصی است. شاید تصور کنید که ابتلا به تالاسمی، تنها یک کم خونی ساده است. در صورتی که این بیماری ژنتیکی و مزمن بوده و در حالت حاد میتواند منجر به مرگ افراد بشود. به همین دلیل است که در آزمایش های پیش از ازدواج، یکی از اصلی ترین آیتم هایی است که مورد بررسی قرار میگیرد. زمانی که یکی از افراد تالاسمی باشد و دیگری نه؛ به زوجین هشدار داده میشود که ممکن است فرزند آنها مبتلا به تالاسمی گردد. اما در نهایت مانعی برای ازدواج وجود نداشته و تصمیم گیری در این مورد برعهده خودشان است. اما به دلیل مشکلاتی که این بیماری برای افراد ایجاد میکند؛ بهتر است در مورد آن اطلاعاتی را کسب کرده و حتما در این زمینه با متخصص مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج تالاسمی با فرد سالم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
ازدواج تالاسمی با فرد سالم چگونه است؟
بیماری تالاسمی دو نوع دارد که نوع ماژور آن بسیار خطرناک و شدید بوده و نوع مینور آن با مشکلات کمتری همراه است. یعنی یک فرد سالم با فردی که تالاسمی مینور دارد؛ میتواند زندگی عادی داشته باشد. اما فرد مبتلا به ماژور، عمر طولانی نداشته و شاید اصلا نتواند ازدواج کند. همچنین چنین فردی در طول دوران زندگی اش، اصلا شرایط عادی نخواهد داشت. به همین دلیل بهتر است پیش از تصمیم گیری در مورد ازدواج با کسی که مبتلا به بیماری های ژنتیکی و مزمن است؛ کمی بیشتر تحقیق کرده و اطلاعات کسب کنید. برای آشنایی بیشتر با بیماری های ژنتیکی در اطفال کلیک کنید.
تالاسمی به چه معناست؟
تالاسمی یک اختلال خونی است که به صورت ژنتیکی از والدین به کودکان منتقل میشود. در این بیماری، بدن به اندازه کافی پروتئین هموگلوبین تولید نمیکند. هموگلوبین یکی از بخش های مهم سلول های خونی است که اگر به اندازه کافی نباشد؛ عمر کوتاه تری خواهند داشت. این وضعیت منجر به بروز نشانه های مختلفی در افراد میگردد که برای ازدواج با فرد مبتلا، باید برای آنها آمادگی داشته باشید. برای آشنایی با گروه های خونی که نباید با هم ازدواج کنند کلیک کنید.
انواع تالاسمی
همانطور که پیش تر هم به آن اشاره شد؛ دو نوع بیماری تالاسمی داریم. هموگلوبین در دو بخش آلفا و بتا سلول تشکیل میشود که بسته به اینکه اختلال در کدام بخش باشد، نوع مینور و ماژور بروز میکند.
تالاسمی مینور نوعی است که با استفاده از دارو و یا تزریق هموگلوبین، کنترل میشود.
در نوع ماژور فرد مجبور به دریافت منظم خون از دیگران است و به طور کلی علائم شدیدی را تجربه خواهد کرد.
سن بروز نشانه های بیماری تالاسمی در افراد
نوزادی که با این بیماری متولد میشود؛ از 6 ماهگی نشانه های این بیماری را از خود بروز میدهد. برای آشنایی بیشتر با آشنایی انواع آزمایش قبل ازدواج کلیک نمایید.
نشانه های این بیماری
- احساس ضعف و خستگی زیاد
- زرد شدن و رنگ پریدگی پوست
- بدشکل شدن استخوان ها در نواحی مختلف بدن مخصوصا صورت
- بروز تاخیر در رشد کودک
- متورم شدن شکم
- تیره شدن ادرار
- احساس درد در قفسه سینه و نفس تنگی
- سردی دست و پاها
- گرفتگی عضلات پا
- بالا رفتن ضربان قلب
- احساس سردرد و سرگیجه
پیامدهای ناشی از بیماری تالاسمی
ابتلا به تالاسمی، مشکلات اساسی برای خود فرد ایجاد میکند. حتی در صورتی که قصد فرزندآوری هم نداشته باشید؛ باید بدانید که این بیماری پیامدهایی دارد که شما به عنوان همسر، باید از آنها مطلع باشید. برخی از این مسائل، شامل موارد زیر هستند.
- نیاز به آهن اضافی دارند
- ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
- عفونت
- بدشکل شدن استخوان ها
- بزرگی طحال
پیشگیری از ابتلا به تالاسمی امکانپذیر است؟
از آنجایی که این بیماری ژنتیکی است؛ نمیتوان از بروز آن پیشگیری کرد. اما میتوان با کنترل عوامل محیطی، بروز نشانه ها را به حداقل رساند.
بیماران تالاسمی چند سال عمر میکنند؟
امروزه به لطف پیشرفت علم، بیماران مبتلا به تالاسمی حتی آنهایی که نوع ماژور را دارند؛ برای مدت زمان طولانی تری عمر میکنند. مگر آنکه اصلا به این بیماری اهمیتی نداده و به دنبال درمان نباشند. افراد با بیماری تالاسمی نوع ماژور حتی میتوانند تا 30 سالگی و حداکثر تا 60 سالگی نیز عمر کنند. در صورتی که همه نکات مربوط به این بیماری را رعایت نمایند.
مشکلات ناشی از ازدواج تالاسمی با فرد سالم
اگر همسر شما مبتلا به تالاسمی است؛ باید بدانید که با چه مسائلی قرار است روبرو شوید. چنین فردی قطعا نیاز به توجه و مراقبت بیشتری داشته و شاید نتواند در همه شرایط در کنار شما باشد. شما باید پیش از ازدواج با چنین فردی، به این موضوع فکر کنید. برخی از مواردی که احتمالا با آنها روبرو خواهید شد؛ شامل موارد زیر است.
- او نمیتواند زیاد کار کند
- احتمالا استرس و اضطراب زیادی را تحمل خواهد کرد
- انتقال این بیماری به فرزندان
بیشتر بخوانید: با چه کسانی نباید ازدواج کرد
حالات مختلف ازدواج تلاسمی با فرد سالم
حالات مختلفی که ممکن است در ازدواج با چنین فردی اتفاق بیوفتد؛ شامل موارد زیر است.
فرزند سالم | فرزند با تالاسمی مینور | فرزند با تالاسمی ماژور | |
ازدواج تالاسمی مینور با فرد سالم | 50% | 50% | – |
ازدواج تالاسمی ماژور با با فرد سالم | – | 100% | – |
ازدواج تالاسمی ماژور با ماژور | – | – | 100% |
ازدواج تالاسمی مینور با مینور | 25% | 50% | 25% |
چگونه میتوان رابطه خوبی با فرد مبتلا به تالاسمی داشت؟
اگر با فرد مبتلا تالاسمی ازدواج کرده اید؛ میتوانید زندگی عادی داشته باشید. در صورتی که نکاتی را در این مورد رعایت کنید.
- شناخت علائم و کمک کردن به آنها
- محبت و توجه کردن حتی در صورت تغییرات ظاهری
- شرکت در جلسات درمانی او
- اهمیت دادن به تغدیه او
- ورزش کردن با یکدیگر
- کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج
چرا ازدواج تالاسمی با فرد سالم با فرد سالم خطرناک است؟
ازدواج با چنین فردی به این دلیل خطرناک است که ممکن است آینده نسل بعدی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. اما هیچ بیماری به همسر منتقل نشده و تنها ممکن است در مواردی دچار مشکلات جسمانی شود. اما چنین ازدواجی، خطرناک نیست.
بیشتر بخوانید: معیارهای انتخاب همسر
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج تالاسمی با فرد سالم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره ازدواج روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.