اعتماد در خانواده | چگونه اعتماد پدر و مادرم را جلب کنم

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

اعتماد در خانواده مستلزم برخورداری از روحیه همدلی اعضا خواهد بود. به طور کلی افراد در روابط خود به اعتماد نیاز دارند. طبیعی است که گاهی دچار خطا شویم و اعضای خانواده حس اعتماد خود را نسبت به ما از دست بدهند. اما همیشه می‌توان جبران کرد. جلب اعتماد و یا مورد اعتماد بودن به عوامل مختلفی بستگی دارد و هر خانواده ای معیار خود را برای آن خواهد داشت.

به طورکلی ارتباط قوی میان اعضا، آنها را از انجام کارهایی که سبب لطمه به این موضوع شود؛ باز می‌دارد. فراموش نکنید که این مفهوم به راحتی به دست نمی‌آید و از طرفی شاید با کوچک ترین مسئله ای از بین برود. رعایت برخی نکات در خانواده باعث افزایش حس اعتماد و همبستگی بیشتر میان اعضا خواهد شد. برای دریافت مشاوره خانواده تلفنی، حضوری و آنلاین کلیک کنید.

اعتماد در خانواده

همه ما همواره تلاش می‌کنیم که مورد اعتماد خانواده باشیم و آنها را ناراحت نکنیم. در واقع مورد اعتماد واقع شدن یکی از نیازهای عاطفی ضروری انسان است. افراد دوست دارند که دیگران به آنها اعتماد کرده و حس امنیت داشته باشند. اعضای خانواده به دلیل ارتباط بسیار نزدیک، به اعتماد یکدیگر نیاز داشته و باید از همدیگر حمایت کنند. اگر اعتماد در خانواده که کوچک ترین جامعه، محسوب می‌شود؛ نباشد، افراد در جوامع بزرگتر نیز دچار عدم امنیت روانی خواهند شد. برای اطلاع از ویژگی های افراد قابل اعتماد و غیرقابل اعتماد کلیک کنید.

چگونگی جلب اعتماد در خانواده

چگونگی-جلب-اعتماد-در-خانواده

همانطور که گفته شد؛ هر خانواده ای ملاک های معینی برای ایجاد حس اعتماد در خانواده دارند. برای مثال برخی با راستگویی به فرزند خود اعتماد می‌کنند و یا اینکه ادب را رعایت کند. اما برخی دیگر معیارهای دیگری دارند. اما به طور کلی برخی از موضوعات مورد تایید اکثریت افراد هستند و همه بر سر آنها توافق دارند. در این قسمت به توضیح برخی از این موضوعات خواهیم پرداخت. برای آشنایی با روش های درمان بی اعتمادی کلیک کنید.

?راستگویی برای بالابردن اعتماد در خانواده

قطعا یکی از مهم ترین روش های جلب اعتماد در خانواده، راستگویی و صداقت است. قطعا هیچکس مایل به شنیدن دروغ نیست و اینکار باعث از بین رفتن حرمت ها در خانواده می‌شود. بهتر است در مورد هر مسئله راستش را بگویید و هیچ چیز را پنهان نکنید. در شرایط بحرانی، خانواده می‌تواند از شما حمایت کند. اما اگر واقعیت را مخفی کنید؛ اوضاع بدتر خواهد شد. مسئولیت اشتباه خود را پذیرفته و همیشه صادق باشید. طبیعی است که در ذهن خود فاجعه سازی کنیم و از روی ترس دروغ بگوییم؛ اما خانواده ترین امن ترین پناهگاهی است که می‌توانید به آن پناه ببرید. برای اطلاع از اهمیت صداقت در زندگی و عوامل موثر بر آن کلیک کنید.

?رعایت ادب و احترام | اعتماد در خانواده

یکی دیگر از روش های بالابردن اعتماد در خانواده رعایت ادب و احترام است. این مورد فقط محدود به نحوه صحبت کردن نیست. بلکه باید در نحوه رفتار نیز به اخلاق پایبند باشید. علاوه بر احترام به والدین، احترام گذاشتن به افراد کوچک تر هم ضروری است. قطعا اگر شما به دیگر اعضا احترام بگذارید؛ آنها نیز به شما احترام گذاشته و میزان علاقه و صمیمیت نیز بیشتر می‌شود. برخی تصور می‌کنند انجام رفتارهای بی ادبانه، به معنای صمیمیت است. اما اینگونه نیست و با اینکار فقط اعضای خانواده از نسبت بهم دید منفی گرایانه پیدا می‌کنند.

?ارتباط موثر با اعضای خانواده

برای برخی ارتباط با خانواده فقط به انجام کارهای پیش افتاده، آنهم به صورت اجباری، محدود می‌شود. برای مثال آنها فقط برای غذاخوردن خانواده خود را می‌بینند. اما این موضوع پس از مدتی سبب از بین رفتن اعتماد در خانواده خواهد شد. ارتباط اعضای خانواده با هم باید بیشتر و موثرتر باشد.

آنها باید با یکدیگر درمورد مسائل مختلفی حرف زده و حتی به سخنان یکدیگر با دقت گوش دهند. برای برخی از والدین همیشه ارتباط یک طرفه است و آنها صحبت کرده و به فرزند اجازه اظهار نظر نمی‌دهند. اما این اشتباه است و همه اعضا باید حق حرف زدن و انتقاد کردن، داشته باشند.

?تعهد و وفاداری نسبت به یکدیگر

اعضای خانواده باید نسبت به یکدیگر متعهد و وفادار باشند. تعهد باعث بیشتر شدن میزان اعتماد در خانواده می‌شود و آنها را به یکدیگر نزدیک تر می‌سازد. گاهی این تعهد نسبت به وظایف و مسئولیت هایی است که در خانواده دارا هستیم. به این معنا که آنها را به عهده شخص دیگری نگذاریم و یا حتی به آنها پایبند باشیم. اگر تعهد میان اعضای یک خانواده شکل بگیرد؛ افراد در روابط دیگر خود هم متعهد خواهند ماند. در انجام کارهای مختلف در خانواده باید متعهد باشیم و از دیگر اعضا نیز کمک بگیریم.

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک نمایید.

اعتماد در خانواده پس از یک بحران

اعتماد-در-خانواده-پس-از-بحران

معمولا بعد از گذراندن یک بحران در خانواده، همه چیز شکل دیگری به خود گرفته و تغییر می‌کند. در این شرایط رفتار اعضای خانواده با یکدیگر بسیار مهم است. نباید به دنبال مقصر گشت و همه افراد باید با هم تلاش کنند که مشکل پیش آمده حل شود. اعضای خانواده باید کنار یکدیگر مانده و از یکدیگر حمایت کنند. برخی از اقداماتی که می‌توان بعد از بروز یک اتفاق در خانواده انجام داد؛ شامل موارد زیر می‌شود. برای آشنایی با روش های جلب اعتماد خانواده پس از ترک اعتیاد کلیک کنید.

⭕تلاش برای جبران

انسان جایزالخطاست و هر فردی در زندگی مرتکب اشتباهاتی می‌شود. نکته مهم اینجاست که فرد به زودی متوجه شده و سعی در جبران داشته باشد. احتمالا این شرایط فشار زیادی را به فرد خطاکار وارد خواهد کرد. اما وقتی اعضای خانواده تلاش فرد را برای جبران و درست کردن اوضاع ببینند؛ نه تنها او را بخشیده، بلکه به او کمک نیز می‌کنند. همین موضوع سبب شکل گیری دوباره اعتماد در خانواده خواهد شد و افراد را از انجام دوباره آن منع خواهد کرد.

⭕عذرخواهی | اعتماد در خانواده

برای عده ای معذرت خواهی کردن، کاری بسیار دشوار محسوب می‌شود. اما در واقع اولین قدم برای جبران اشتباه و همچنین دستیابی به اعتماد در خانواده، عذرخواهی خواهد بود. اینکار نشان دهنده احساس ندامت و پشیمانی شماست. به هر حال باید در مورد خطای انجام شده، با اعضای خانواده صحبت کرد و آنها را در جریان گذاشت. باید طلب بخشش کرده و از اعضای خانواده فرصتی دیگر بخواهیم.

⭕فرصت دوباره

برای برخی اولین اشتباه، آخرین اشتباه می‌شود و دیگر هرگز به آن فرد اعتماد نخواهند کرد. اما برای ایجاد اعتماد در خانواده، اعضا باید بخشش و گذشت داشته باشند و با توجه به تلاش فرد برای جبران، به او فرصتی دوباره بدهند. اعضای خانواده باید صبور بوده از بروز واکنش های افراطی و نادرست جلوگیری کنند. مدیریت اوضاع معمولا به دست والدین انجام می‌شود. اما همه اعضا باید با یکدیگر همکاری داشته و تلاش کنند.

سخن پایانی

خانواده از سرمایه های ارزشمند هر فردی است که باید برای حفظ آرامش و همبستگی آن تلاش کرد. حاصل اعتماد در خانواده احترام و همدلی است. از خانواده قدردانی و تشکر کرده و علاقه خود را نسبت به آنها ابراز کنید. هرچه ویژگی های مثبت را بیشتر در خود تقویت کنید؛ از طرف خانواده نیز بیشتر احساس اعتماد و امنیت را دریافت خواهید کرد. حتی می‌توانید از از یک مشاور خانواده نیز در این زمینه کمک بگیرید. در این راه صبور بوده و سنجیده عمل کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتماد در خانواده می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

چگونه اعتماد خانواده را جلب کنیم؟

راه های مختلفی برای جلب اعتماد خانواده وجود دارد و هر خانواده ای شرایط خاص خودش را خواهد داشت. اما به طور کلی با پایبندی به صداقت، احترام، ارتباط موثر و همچنین با تلاش برای جبران اشتباهات، می‌توان حس اعتماد را میان اعضا تقویت کرد.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    من در یک زمینه خاص هنری، علیرغم سنم که 16 ساله هستم، متخصص هستم و اطلاعات من در اون حوزه از اساتیدی که الان خیلی معروفن و همه به اونها مراجعه می کنن بیشتره؛ چون مسیر 30 ساله متخصص شدن در اون حوزه رو در 9 سال توسط استاد خوبی که داشتم طی کردم.
    اما تخصصم توسط خانواده ام، مخصوصاً پدرم به رسمیت شناخته نمیشه و منو قبول نمی کنن، پدرم فکر می کنه که چون سنم ازش کمتره، بیشتر از من در اون حوزه میفهمه و دائماً امر و نهی های غیر علمی و غیر کارشناسی می کنه در اون حوزه به من و حرف منو نمی پذیره. الان در جامعه به واسطه هنرم، جایگاه و احترام زیادی دارم و در حال تدریس اون هنر در موسسات معتبر و نهاد های مهم هستم. ولی اصلا احترامم و جایگاهم توسط خانوادم درک نمیشه و منو بچه می بینن هنوز و حرف هام براشون هیچ ارزشی نداره و حتی فکر می کنن که هنوز برای داشتن گوشی هوشمند و حضور در اجتماع هم بچه ام.
    رفتار های تحقیر آمیز (البته بدون اینکه بدونن دارن جایگاه منو زیر سوال میبرن) و دید بچه داشتن و بچه صدا کردن من و از همه بد تر اینکه منو بی عرضه میدونن (البته به روی من نمیارن) و فکر می کنن حتی هنوز توانایی اینو ندارم که از پس خودم بر بیام!
    چطور خودمو بهشون ثابت کنم ؟!
    خواهش می کنم جواب بدید !

    1. سلام و درود باعث افتخار هستید که در این سن توانایی ها و مهارت هایی دارید که می توانید آن ها را به دیگران بیاموزید و مدرس باشید. اما باید بدونید هر جایگاهی که داشته باشید پدر و مادر شما همیشه در جایگاه بالاتری هستند و این را حتما خودتان میدانید. بنابراین نیازی نیست که خودتان را نزد آن ها به اثبات برسانید ویا جایگاه خاصتان در اجتماع را به آن ها نشان دهید. شما بدون هیچ کدام از این مهارت هایتان باز هم برای آن ها عزیز هستید. حال باز هم اگر احساس می کنید به شما اعتماد ندارند و یا طبق گفته تان شما را بچه می دانند بهتره رفتارهایی که باعث این تفکر در شما شده را لیست کنید. سپس بررسی کنید که رفتارهایشان دلیل دیگری هم میتوانند داشته باشند یا نه؟ برای مثال خیلی از والدین اجازه داشتن گوشی هوشمند را به فرزندان نوجوان شان نمی دهند چرا که نگران اند که از مسیر اصلیشون (درس، ورزش و… ) منحرف بشوند. این محدودیت از بابت نگرانی آن ها برای آینده و وضعیت کنونی تان است. بنابراین باید جنبه های دیگر مسائل را هم از دید آن ها در نظر بگیرید. (همه در زندگی نقش های مختلفی داریم “در مدرسه دانش آموز، در خیابان شهروند، در خانواده برادر/پدر/دایی/فرزند …؛ در محل کار رییس ووو” هر کدان از این صفات بخشی از وجود ما را توصیف می کنند و همه ما نمی توانند باشند. با پذیرش نقش هایتان در جایگاه های مختلف بهتر می توانید آن ها را ایفا کنید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره