دست کردن تو بینی در کودک | ترک عادت دست در بینی
دست کردن تو بینی در کودک عملی رایج است که در سنین خاصی اتفاق میافتد. اما اگر آموزش درست صورت نگیرد به عادت در بزرگسالی تبدیل میشود. شرایط مختلفی در خانواده ها وجود دارد که باعث شکل گیری این اتفاق میشود. از علل این عمل میتوان به خشکی بینی، مخاط زیاد، استرس، خستگی و … اشاره کرد. گاهی کودکان برای اذیت والدین نیز از این روش استفاده میکنند. زمانی که والدین نسبت به این عمل کودکان واکنش نشان میدهند، باید منتظر تکرار مکرر این اتفاق نیز باشند. براساس توصیه روانشناسان راهکارهایی برای ترک دستکردن توبینی درکودک وجود دارد. این شرایط بسته به شخصیت کودک و علل دستکردن تو بینی در کودک بستگی دارد. در این مقاله در رابطه با راهکارهای جلوگیری از این عمل توضیح داده ایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه دستکردن تو بینی درکودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
دست کردن تو بینی در کودک
دست کردن تو بینی در کودک به عنوان بازی یا احساس بد داخل بینی اتفاق میافتد. اما با آموزش های صحیح باید به کودک فهماند که این عمل زشت است و نیاز به عدم انجام آن است. این عادت علت مختلفی دارد و در بین کودکان بسیار رایج است. برای آموزش صحیح والدین نباید برخورد تند داشته باشند. با حفظ آرامش و عملکرد صحیح، البته با کمک از روانشناس با این موضوع برخورد کنند.
کودکانی که به این عمل عادت کرده اند به صورت ناخودآگاه داخل بینی انگشت میبرند. بدون توجه به مکان و موقعیتی که قرار دارند این عمل صورت میگیرد. در روش آموزش هرگز نباید از تنبیه و فریاد استفاده کرد. با کمک روانشناس سعی کنید در تربیت کودک کوشا باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تربیت کودک کلیک کنید.
علت دست کردن تو بینی در کودک
دست کردن تو بینی در کودک به علت های مختلفی بستگی دارد. این علل بسته به شرایط کودک و خانواده رخ خواهد داد. در ادامه در رابطه با علت دستکردن تو بینی در کودک صحبت کردهایم.
- این عمل باعث کاهش استرس کودک میشود.
- کودک کنجکاو است که بینی اش کجاست.
- کنجکاوی در رابطه با این موضوع که چیزی داخل بینی اش گیر کرده است.
- این عمل باعث گذشت زمان میشود.
- تبدیل به عادت عصبی شده است.
- برای عصبانی کردن والدین انجام میشود.
- جریان مخاط در بینی باعث این اتفاق میشود.
- معمولا این کودکان به آلرژی مبتلا هستند.
- خشکی بینی
- خستگی روحی
- حرکت ناخودآگاه
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بر طرف کردن گرفتگی بینی نوزاد کلیک کنید.
راهکار ترک دست کردن تو بینی در کودک
عمل دست کردن تو بینی در کودک یکی از زننده ترین صحنه ها برای هر فرد در سنین مختلف است. برای حل و رفع این مشکل باید به توصیه های روانشناسان گوش فرا دهید. در ادامه در رابطه با راهکار ترک دستکردن توبینی در کودک اشاره کردهایم.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
1. در عمل دست کردن تو بینی در کودک، واکنش نشان ندهید
اولین راهکار برای دستکردن تو بینی درکودک، نشان ندادن واکنش است. سعی کنید چیزی به کودک نگویید. بله سخت و شاید غیر ممکن به نظر برسد، اما سعی کنید در این باره کودک را تحت تنبیه و دعوا قرار ندهید. دعوا کردن کودک هیچ کمکی برای رفع این مشکل نخواهد کرد. از تنبیه هایی مانند بستن کش تنبیه دور مچ دست استفاده نکنید. این روش برای زمان بزرگسالی است.
2. تا جای ممکن کودک را تحت فشار قرار ندهید
دومین روش برای رفع دست کردن تو بینی در کودک، تحت فشار قرار ندادن کودک است. زمانی که کودک را تحت فشار قرار میدهید، روند مبارزه بین والد و فرزند شکل خواهد گرفت. زیرا کودکان زمانی که متوجه شوند شما از این حرکت بدتان میآید، بیشتر برای حرص دادن شما از این عمل استفاده میکند.
3. دستان کودک را مشغول کنید
یکی از روش های رفع دستردن تو بینی در کودک، مشغول کردن دستان کودک است. برای استفاده از این تکنیک باید موقعیت هایی که کودک دست در دماغش میکند را بشناسید. پس از شناسایی شرایط مثلا هنگام مشاهده تلویزیون، هنگام بازی یا داخل ماشین بیشتر دست دربینی میبرد، در این شرایط دستان کودک را مشغول کنید. به او عروسک، توپ پلاستیکی یا بازی های فکری بدهید تا حسابی مشغول شود.
4. فین کردن روشی برای ترک دست کردن تو بینی در کودک است
چهارمین روش رفع دست کردن تو بینی در کودک، آموزش فین کردن است. زمانی که کودکی روش فین را آموزش ببیند کمتر دستدربینی میبرد و مخاط داخل بینی را با این روش تخلیه میکند.
5. صبور باشید
اصلی ترین راه برای ترک دست کردن تو بینی در کودک، صبر و حوصله است. زمانی که صبر کافی برای کمک به کودک داشته باشید روش ها را با حوصله بیشتری پیش خواهید برد. کودک خود را با روش هایی مشغول کنید تا زمانی برای انگشت به بینی بردن نداشته باشد. اسباب بازی هایی مانند لگو، پازل و … هر دو دست کودک را به خود مشغول میکند. والدین باید با صبر و حوصله تربیت کودک را انجام دهند تا در بزرگسالی از این عمل رنج نبرند.
6. به دنبال محرک های آلرژی زای کودک باشید
یکی از دلایل اصلی دست کردن تو بینی در کودک، آلرژی است. گاهی کودکان به خاک، گیاه، مواد شوینده، عطر، گرده، حیوانات و … حساسیت دارند. قرارگیری در معرض این عوامل باعث انگشت داخل بینی کردن میشود. سعی کنید این محرک ها را شناسایی کنید تا بینی کودک حساسیت نشان ندهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عطر زدن به کودک کلیک کنید.
7. سلامت کودک را اولویت قرار دهید
از عوامل دست کردن تو بینی در کودک، خشکیبینی است. اگر در منطقه ای خشک زندگی میکنید یا سیستم هواکش باعث خشکی هوای منزل میشود، باید به این موضوع توجه کنید و در طول روز مایعات بیشتری به کودک بدهید.
8. کودک را به استفاده از دستمال کاغذی تشویق کنید
بهتر است برای ترک دست کردن تو بینی در کودک برای او از دستمال کاغذی های طرح دار و عروسکی استفاده کنید تا کودک برای استفاده از دستمال کاغذی تشویق شود. به او آموزش دهید تا هر زمانی که نیاز داشت داخل سرویس بهداشتی از دستمال کاغذی برای فین کردن استفاده کند.
9. از روانشناس و مشاورین کودک کمک بگیرید
کمک از روانشناس در جهت دست کردن تو بینی در کودک، شما را نسب با راهکارهای لازم برای تربیت کودک آشنا خواهد کرد. کمک از روانشناس و مشاورین کودک علاو بر اینکه باعث اطمینان خاطر والدین خواهد شد، تربیت کودک نیز به بهترین شیوه انجام خواهد شد.
کلام آخر
یکی از دلایل دست کردن تو بینی در کودک استرس است. گاهی کودکان در شرایط خانواده با عوامل استرس زا روبرو هستند. بنابراین برای کاهش استرس و گذشت زمان از این عمل استفاده میکنند. والدین با کمک از روانشناس و مشاورین کودک میتوانند به درمان و کنترل این استرس ها بپردازند. مرکز مشاوره نی نی مایند به صورت تلفنی و حضوری به شما عزیزان خدمات ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دستکردن توبینی درکودک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.