اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج
اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج می تواند از مسائلی باشد که پیش از ازدواج و حتی بعد از ازدواج مشکلاتی را برای زوجین ایجاد کند. وقتی دو نفر تصمیم بر ازدواج با یکدیگر میگیرند، آنچه که اهمیت دارد این است که آنها از جهتهای مختلفی با یکدیگر متناسب باشند. اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج از جنبههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و .. می تواند باعث ایجاد مشکل میان خانوادهها و همینطور زن و مرد شود. برای ازدواج موفق به چیزی بیشتر از عشق نیاز است و آنچه که باعث ایجاد یک رابطه سالم میشود، وجود نقاط مشترک میان دو نفر است. نقاط مشترک میان زوجین شامل تمامی موارد از جمله اشتراکات خانوادگی است. به همین منظور پیشنهاد میشود حتما پیش از هر چیز برای مشاوره قبل از ازدواج اقدام نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج میتوانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج
از جمله مواردی که باعث شکل گیری یک رابطه سالم و در نهایت ازدواج موفق میشود، وجود نقاط مشترک میان دو نفر است. نقاط مشترک میان زن و مرد میتواند شامل علایق، عقاید، سلیقه، سوابق، اشتراکات خانوادگی، وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشترک باشد.
وجود نقاط مشترک باعث کاهش تنشها و اضطرابها در زندگی زناشویی میشود. بنابراین دختران و پسران جوان باید اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج را به عنوان یک فاکتور مهم برای تشکیل زندگی در نظر داشته باشند.
اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج باعث میشود زوجین در زمینههای مختلف مالی، اخلاقی، رفتاری، ارتباطی و … تنشهای مختلفی با یکدیگر داشته باشند. بنابراین اگر تصمیم بر ازدواج گرفتهاید حتما باید دنبال فردی باشید که از تمامی جهات با شما و خانوادهتان همخوانی داشته باشد. به عبارت سادهتر میان خانواده ها اختلاف سطح وجود نداشته باشد. برای آشنایی با انواع اختلافات اساسی در ازدواج کلیک کنید.
جنبه های مختلف اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج
اشاره کوتاهی کردیم که هم خوانی داشتن خانوادهها برای ازدواج امری ضروری و مهم است. بررسی اختلاف سطح میان خانواده ها معطوف به یک زمینه نیست و میتواند در جنبههای مختلفی وجود داشته باشد. در ادامه به جنبههای مختلف اختلاف سطح در خانواده ها اشاره کردهایم.
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.
اختلاف سطح فرهنگی خانواده ها
یکی از جنبههای اختلاف سطح در ازدواج، اختلاف فرهنگی است. فرهنگ هر خانواده شامل نگرشهای آنان نسبت به باورهای مذهبی، آداب و رسوم و همینطور سبک زندگی و شیوه تربیتی آنان میباشد. تناسب داشتن فرهنگها تا حد زیادی می تواند در کیفیت رابطه زوجین نقش داشته باشد.
وجود اختلافات فرهنگی ممکن است در ابتدای آشنایی مشکلات جدی را ایجاد نکند اما با پیش رفتن رابطه مشکلات عمیقتری را ایجاد مینماید که میتواند زندگی زوجین را تحت الشعاع قرار دهد.
کسانی که در فرهنگهای خانوادگی متفاوتی بزرگ شدهاند، میتوانند قبل از تصمیمگیری قطعی برای ازدواج با مشاور روانشناس صحبت کنند. کسب آگاهی بیشتر میتواند از بروز چالشهای مختلف در این زمینه جلوگیری کند. برای آشنایی بیشتر با موانع مربوط به اختلاف فرهنگی در ازدواج کلیک کنید.
اختلافات شخصیتی و روانی
دیگر جنبه اختلاف سطح در خانوادهها که کمتر به آن پرداخته میشود، اختلاف سطح از نظر شخصیتی و روانی است. از آنجایی که امکان تربیت فرزند سالم در خانواده سالم وجود دارد، پدر و مادر نیز باید از نظر شخصیتی و روانی سالم باشند و با یکدیگر تناسب داشته باشند.
لازم است اشاره کنیم که همان اندازه که تناسب شخصیتی و روانی میان زوجین برای ازدواج اهمیت دارد، بررسی و درک تفاوت میان سطوح روانی نیز مهم است که هر فردی نمیتواند آن را انجام دهد.
توصیه می شود برای بررسی تناسب و یا اختلاف سطح شخصیتی و روانی از مشاورههای قبل از ازدواج حتما استفاده کنید.
اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج در حوزه تناسب ارزش ها
تربیت خانوادگی هر فردی به همراه فرهنگ، سطح تحصیلات و تجربههایی که او در زندگی کسب کرده، همگی در کنار هم سبب میشود که فرد برای خود ارزشهایی را تعیین کند.
زوجینی که دارای ارزشهای یکسانی هستند، بهتر از دیگر افراد با یکدیگر سازگاری دارند و میتوانند ازدواج پایداری را تجربه کنند. ارزشهای هر فردی در زمینههای مختلفی همچون رفتار با دیگر افراد، تربیت فرزند، اهداف در زندگی و … تاثیر گذار است؛ بنابراین بسیار مهم است که زوجین از این نظر با یکدیگر تفاهم داشته باشند.
در حوزه علاقه مندی ها
زوج ها در کنار یکدیگر قرار است یک زندگی را با همه جوانبش تجربه کنند. بنابراین اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج در حوزه علاقه مندی ها هم بسیار مهم است. برای مثال یک خانواده آخر هفته ها دور هم جمع می شوند و اوقات خوشی را با هم میگذارنند. اما در خانواده ای دیگر در روزهای تعطیل علاقه به استراحت و یا رفتن به مراکز تفریحی دارند. تفاوت زمینه چگونگی گذراندن اوقات فراغت یکی از بزرگ ترین اختلافات زوجین است. بنابراین حتما باید به این موضوع قبل ازدواج پرداخته شود.
اختلاف طبقاتی مالی در ازدواج
از دیگر جنبههای اختلاف سطح خانواده ها در ازدواج، اختلاف طبقاتی است. در اختلاف طبقاتی وضعیت اقتصادی خانوادهها مطرح است.
کسانی که در شرایط مالی متفاوتی رشد و تربیت مییابند، بدیهی است متناسب با آن شرایط دارای انتظارات، توقعات، سلیقه و سبک زندگی متفاوتی هستند.
نبود اختلاف طبقاتی میان زوجین باعث میشود، دو نفر سازگاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند، چراکه اختلاف طبقاتی از مهمترین مسائلی است که باعث ایجاد چالش و تعارض در زندگی مشترک میگردد.
بنابراین اگر تصمیم بر ازدواج گرفتهاید، بهتر است به تفاوتهای اجتماعی، شغل، موقعیت و طبقه اجتماعی پدر و مادر طرف مقابل توجه داشته باشید. سعی کنید فردی را برای ازدواج انتخاب کنید که از نظر وضعیت اقتصادی به شما نزدیک باشد.
بررسی سطح وضعیت خانوادههای زن و مرد و مقایسه آنها با هم دیگر را اختلاف طبقاتی مینامند. اگرچه به طور معمول اکثریت افراد معتقدند که اختلاف اجتماعی ریشه در تفاوت وضعیت مالی خانوادههای زوجین دارد اما این یک تصور اشتباه است زیرا این اختلاف میتواند در زمینههای مختلفی شکل گرفته و موجب تعارض و عدم هماهنگی بین زن و شوهر گردد.
زمینههایی چون وضعیت مالی زوجین، منطقه جغرافیایی که زوجین در آنجا رشد کردهاند، موقعیت اجتماعی خانوادهها، سطح تحصیلات و غیره همگی میتوانند زمینه بروز اختلاف را فراهم سازند. برای درک پیامدها و مشکلات مرتبط با اختلاف طبقاتی در ازدواج روی لینک های زیر کلیک کنید.
بررسی ازدواج با مرد بی پول
آینده ازدواج با مرد پولدار
آیا اختلاف طبقاتی در ازدواج و سطح خانواده ها میتواند باعث ایجاد مشکل شود؟
در صورتی که دختر و پسر در شرایط مالی و اقتصادی مختلف رشد یافته باشند و اختلاف طبقاتی مالی و سایر جنبه ها را تجربه نمایند، دور از انتظار نخواهد بود که کم کم زمینههای بروز تنشها و در گیریها اتفاق بیفتد. به طور مثال فرض کنید زن و شوهر با تجربه دو زندگی کاملا متفاوت اقتصادی در کنار یک دیگر قرار گرفتهاند. یکی از زوجین در رفاه کامل زندگی کرده و دیگری با وجود مشکلات اقتصادی نتوانسته نیازها و خواستههای خود را رفع کند. بنابراین اگر این دو نفر با یکدیگر ازدواج نمایند، زوج تجربه کننده رفاه مادی نمیتواند با مشکلات اقتصادی همسر خود کنار بیاید و خسته میشود.
تفاوت در خلق و خو
اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج موجب تفاوت در ذائقه، طبع، سلیقه، آرزوها و… می شود. تفاوت در این موارد موجب رفتار و خلقی متفاوت خواهد شد.
مشکل در نحوه توزیع مالی
هر کس بنا بر تجربیاتی که از زندگی داشته اولویت هایی برای هزینه کردهایش در نظر می گیرد. زوج هایی که اختلاف طبقاتی دارند در زندگی مشترک متوجه این نوع تفاوت خواهند شد.
فشار اطرافیان
تفاوت ها باعث کدورت و شکاف بین زوج یا خانواده و اطرافیان می شود. در این میان زوجین بیش از هر کس دیگری تحت تنش قرار خواهند گرفت.
تفاوت در نحوه زندگی
این که کجا زندگی کنیم؟ چطور کار کنیم؟ چه غذایی بخوریم؟ چه زمانی کجا باشیم؟ چطور پول خرج کنیم؟ چقدر با اطرافیان تعامل داشته باشیم؟ و غیره همگی تحت تاثیر اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج قرار می گیرند و می توانند موجب دوری زن و مرد از یکدیگر بشوند.
اختلاف در آینده نگری
ناهماهنگی در برنامه ریزی مالی به احتمال زیاد پیش می آید. میزان تلاش برای کار و پس انداز در طبقات مختلف تفاوت دارد.
مشکل در تصمیم گیری های مالی
اولویت بندی برای خرج پول در هر طبقه تفاوت دارد. برای مثال خانمی که از طبقه مرفه است بیشتر تمایل دارد که برای جشن تولدش مهمانی ترتیب داده شود؛ در حالی که همسر ترجیح میدهد همان پول را طلا هدیه دهد تا به نوعی پس انداز هم کرده باشد.
تفاوت در قدرت کنترل
احتمال اینکه قدرت و تصمیم گیری در دست طرف مرفه تر بیافتد بیشتر است. در این وضعیت طرف مقابل به مرور زمان دچار احساس کمبود، سرخوردگی و بی ارزشی خواهد شد.
تحمیل فشار مالی
توانایی کسی که زندگی مرفهی داشته در برابر ناملایمات زندگی کمتر است. مشکلات مالی می تواند میان زوجین اختلاف شدیدی ایجاد بکند.
تفاوت در درک معنای زندگی: هدف و خواسته های ما از زندگی تحت تاثیر تحصیلات، موقعیت اجتماعی خانواده ها و وضعیت مالی مان قرار دارد. بنابراین اختلاف طبقاتی در ازدواج می تواند موجب تفاوت های عمیق بشود.
استقلال مالی زوج از یکدیگر
در صورتی که یکی از زوجین توانایی مالی بیشتری داشته باشد و به صورت مستقل عمل کند، می تواند انسجام خانواده را به خطر بیاندازد. برای مثال خانم با پول خود به تفریحات گران قیمت می پردازد و همسرش به خاطر اینکه احساس حقارت می کند ویا خانم از مالش به آقا نمی دهد جدا از یکدیگر اوقات فراغت شان را سپری می کنند.
آیا با وجود اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها میتوان ازدواج خوبی داشت؟
شاید در موارد ناچیز بتوان از خواستههای خود گذشت اما این یک امر موقت است و کم کم زن و شوهر به دلیل سلب آزادی انتخاب از طرف همسر خود، دچار سردی شده و نسبت به ادامه زندگی بی میل میگردد. در نتیجه بهتر است زن و شوهر دارای تناسب فکری و فرهنگی بوده و دنیای مشابهی را تجربه کرده باشند. شما در چنین زندگی، شاهد موارد زیر خواهید شد.
خود کم بینی: وقتی از طبقه پایین تر باشید، به مرور احساس خواهید کرد که هر چقدر هم که تلاش کنید باز هم از همسرتان یا خانواده اش پایین تر هستید.
تمایل به تطبیق دادن خود: تلاش های زیاد برای رسیدن به طبقه بالاتر و سازگار شدن با آن ها.
تزلزل در هویت: زن یا مرد احساس می کند که دیگر عضوی از طبقه خود نیست اما به طبقه همسرش هم تعلق ندارد و این موضوع می تواند تبدیل به یک گره روانی پیچیده شود.
تنش در خانواده ها: از طرف خانواده های یکدیگر دائم زخم زبان شنیده و تحت فشار قرار می گیرند و این موضوع روی عزت نفس و روابط خانوادگی شان تاثیر منفی می گذارد.
عدم پذیرش طبقه همسر: برخی بعد ازدواج متوجه اهمیت این تفاوت ها شده و حال به دنبال تغییر یا انکار این تفاوت ها هستند. چنین وضعیتی موجب بروز تنش های شدید بین زوجین می شود.
سخن آخر
تناسب میان خانوادهها و توجه به اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج از مسائل مهمی است که زوجهای جوان باید به آن توجه داشته باشند. اگر زن و مردی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند در بیشتر زمینهها با یکدیگر تفاهم داشته باشند، میتوانند وارد یک زندگی مشترک موفق و بدون اختلاف شوند.
البته این گفتهها به این معنی نیست که هر فردی باید شخصی را انتخاب کند که در همه زمینهها با او تفاهم داشته باشد؛ اما میتواند این معنی را برساند که میان زوجها نباید اختلافات خارج از حد معمولی وجود داشته باشد. اختلافات زیاد در نهایت باعث ایجاد تعارض و اختلاف میان افراد میشود.
با توجه به این توضیحات ضروری است افراد قبل از هر گونه اقدامی برای ازدواج، در جلسات مشاوره قبل از ازدواج شرکت کنند. روانشناس میتواند به شما کمک کند تا اختلاف سطح میان خانواده های خود و همسر آیندهتان را شناسایی کنید و از بروز چالشهای ناشی از آن جلوگیری نمایید. پیشنهاد میشود حتما مقاله معیارهای انتخاب همسر را نیز بخوانید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلاف طبقاتی و سطح خانواده ها در ازدواج میتوانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.