تاثیر طلاق بر فرزند دختر
آیا از تاثیر طلاق والدین بر دختران آگاهی دارید؟ این روزها طلاق گرفتن در جامعه ما تبدیل به یک مسئله عادی شده و دیگر مانند گذشته تابو نیست. جدای اینکه آیا این مسئله خوب است یا نه، باید بدانید که هر مسئله اجتماعی نیازمند افزایش آگاهی جامعه درباره آن مسئله و افزایش توانایی مدیریت مشکلات پس از آسیب است. یکی از بحرانهایی که طلاق ایجاد میکند، فرزندان طلاق و آینده آنها پس از جدایی پدر و مادر است. اگر پدر و مادر توان مدیریت رابطه بعد از جدایی را نداشته باشند و فرزند خود را رها کنند، طبیعتا اتفاق خوشایندی برای آنها نمیافتد. مخصوصا فرزند دختر که در جامعه، خطرات و آسیبهای بیشتری او را تهدید میکند. در این مطلب درباره تاثیر طلاق بر فرزند دختر بحث خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است از خدمات مشاوره طلاق بهرهمند شوید.
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
تاثیرات طلاق والدین بر فرزند دختر
شایعترین مشکلی که طلاق به فرزندان وارد میکند، ایجاد حس بی اعتمادی نسبت به جامعه و یک ترس دائم از دیگران در وجود آنهاست. این مسئله برای دختران که به هرحال احساسات قویتر و محسوستری دارند پر رنگتر است. در این قسمت به توضیح برخی از پیامدها میپردازیم. برای آشنایی بیشتر با خصوصیات بچه های طلاق کلیک نمایید.
بروز رفتارهای وسواسی
از آنجایی که به طور کلی دختران بیشتر از پسران در معرض ابتلا به اختلال وسواس هستند و آمار ابتلا به این بیماری در آنان بیشتر است؛ به همین دلیل پس از جدایی والدین دختران، اصلا دور از انتظار نیست که به انواع وسواس های فکری و عملی مبتلا شوند. در واقع ریشه بسیاری از وسواس ها در دختران دقیقا همین موضوع است.
افسردگی و اضطراب از تاثیر های طلاق والدین بر دختران
یکی از اولین واکنش هایی که هر دختری به طلاق والدینش میدهد؛ ابتلا به اختلالات اضطرابی و افسردگی است. چرا که آنها احتمالا باید بین پدر و مادر خود یک نفر را انتخاب کرده و مدام در حال جابجایی میباشند. از طرفی پذیرش این تغییر برای آنها دشوارتر از پسرها بوده و به همین دلیل ناراحتی و استرس بیشتری را تجربه میکنند.
ایجاد فوبیا و ترسهای مبهم نسبت به دیگران و ناتوانی در اعتماد به دیگران
ریشه فوبیا و ترس از اضطراب است. پس زمانی که دختری تحت تاثیر طلاق والدینش دچار استرس شده است؛ احتمالا نسبت به موضوعات مختلف فوبیا پیدا کرده و این موضوع روی اعتماد او نیز تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال آنها در زمان ازدواج شان، سخت تر به یک غریبه برای آشنایی بیشتر اعتماد میکنند و شاید اصلا تن به ازدواج ندهند. برای اطلاع از شرایط ازدواج با فرزندان طلاق کلیک نمایید.
احتمال ایجاد وابستگی بیش از حد به دیگران
از طرفی به این دلیل که احتمالا تحت تاثیر طلاق والدین، به اندازه کافی مورد توجه و محبت قرار نگرفته اند؛ به راحتی به اولین نفری که کمی به آنها محبت میکند، وابسته شده و به او نزدیک میشوند. این موضوع مخصوصا در دختران عواقب بسیار بدتری خواهد داشت.
عصیان و پرخاشگری تاثیر طلاق والدین بر دختران
یکی دیگر از انواع تاثیر طلاق والدین بر دختران ، بیشتر شدن میزان خشم آنهاست. که تحت تاثیر این موضوع احتمالا در معرض مصرف مواد مخدر و الکل قرار گرفته و یا حتی به رفتارهای بزهکارانه روی میآورند.
از دست رفتن اعتماد به نفس و ناتوانی در دفاع از خود
کاهش اعتماد به نفس نیز یکی دیگر از انواع تاثیر طلاق والدین بر دختران میباشد. دختران به دلیلی از دست دادن پدر یا مادر و یا هردو احساس ارزشمندی کمتری کرده و به همین دلیل در شرایط مختلف خود را سزاوار توهین و تحقیر شدن میدانند. از این رو در مقابل چنین موضوعاتی از خود دفاع نکرده و اجازه میدهند تا دیگران هرچه بیشتر آنها را تخریب نمایند.
بلوغ زودرس
در بسیاری از موارد، مخصوصا در ابتدای سنین نوجوانی در مورد تاثیر طلاق والدین بر دختران، شاهد بلوغ زودرس آنها هستیم. چرا که آنها تحت تاثیر فشار روانی و مسائل زودهنگامی که تجربه میکنند؛ بدنشان نیز زودتر از موعد تغییر کرده و بلوغ را تجربه میکنند.
افت تحصیلی
یکی دیگر از شایع ترین و ابتدایی ترین انواع تاثیر طلاق والدین بر دختران، افت تحصیلی در آنهاست. طبیعتا آنها در شرایط متشنج خانه نمیتوانند به درستی درس بخوانند و یا افکاری که دارند؛ مانع از درس خواندن آنها به درستی میشود.
تاثیر طلاق والدین بر دختران بر حسب سن آنها
شاید اگر تاثیر طلاق والدین بر دختران را بر حسب سن به دسته های مختلفی تقسیم کنیم؛ این موضوع کمی برایتان روشن تر شود. در واقع بدانید که در چه سنی باید انتظار بروز چه واکنشی را از دختران داشته باشید. ما در این جا سن بلوغ را مبنا قرار داده و دخترانی که در این شرایط قرار دارند را به دو دسته کلی تقسیم کرده ایم.
سه تا سیزده سالگی
معمولا والدین تصور میکنند که اگر زمانی که فرزند آنها هنوز کوچک است طلاق بگیرند؛ او بیشتر دچار مشکل خواهد شد. در صورتی که بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است؛ مشخص گردید که دخترانی که والدین شان در سنین کم طلاق گرفته اند؛ در مقابل دخترانی که در این محیط پر تنش بزرگ شده و به سن بلوغ رسیده اند؛ بیشتر از تاثیرات طلاق در امان بوده و از سلامت روان بالاتری برخوردار بودند. بیشترین تاثیری که طلاق در این دوران بر کودکان میگذارد؛ ایجاد احساس گناه در آنهاست.
چهارده سالگی به بعد
در سنین چهارده سالگی به بعد، موضوعی که اهمیت پیدا میکند؛ تاثیر طلاق والدین بر بلوغ دختران است. همچنین تحقیقات حاکی از آن است که غیبت پدر نیز در این دوران بیشتر برای دختر پررنگ شده و میتواند موثر باشد. ایجاد مشکلات اولیه برای موضوع بلوغ جنسی و باروری در همین زمان هاست که ایجاد میشود.
تاثیر طلاق والدین بر دختران | تفاوت تاثیر طلاق بر فرزندان پسر و دختر
کلیشههای جنسیتی هر چقدر هم اشتباه باشند، به هر حال اثر خود را روی روحیه و اعتماد به نفس فرزندان طلاق میگذارد. نگاه جامعه به دختر به عنوان یک فرد شکننده، احساساتی و ضعیف باعث میشود که خود دختر این ضعفها را بپذیرد و برای جبران کردن آن به هر دری بزند. یکی از راههای جبران، پناه بردن به آدمهای اشتباه و تکیه کردن به مردانی است که امکان دارد کاملا به این دختر آسیب پذیر، ضربه نهایی را وارد کنند و او را از بین ببرند. برای آشنایی با شرایط زندگی بچه های طلاق کلیک نمایید.
اگر همان نگاهی که به فرزند پسر است به فرزند دختر باشد، احتمالا این آسیب کاهش خواهد یافت. دختر هم میتواند مانند پسر مبارزه کند، روی پایش بایستد و از خود در برابر مشکلات محافظت کند. این مسئله به آموزش به دختران و افزایش روحیه در آنها نیاز دارد.
ایجاد مشکل برای ازدواج دختر از آسیبهای طلاق
اصلیترین پیامد جدایی والدین بر فرزند دختر، فشار بسیار زیادی است که برای ازدواج تحمل خواهد کرد. اینکه دیگران به دلیل جدایی والدین دختر، توانایی او را برای نگه داشتن رابطه و داشتن یک ازدواج موفق و بادوام زیر سوال میبرند. ممکن است کنایههای فراوانی را تحمل بکند، در مسئلهای مانند مهریه به او سخت بگیرند و در کل به او اعتماد نشود.
حتی اگر اثر منفی جدایی والدین بر توانایی داشتن ازدواجی موفق واقعیت داشته باشد، این مسئله میتواند برای او بسیار آسیب زننده باشد و همین فشارها و طعنههای مستقیم و غیرمستقیم همسر، خانواده همسر یا دیگر افراد، باعث فرسودگی دختر شده، او را خسته کند و ناچارا به سمت طلاق بکشاند. طلاقی که این بار بسیار آزاردهندهتر از طلاق والدینش خواهد بود.
راههای کاهش تاثیر طلاق والدین بر دختران
یکی از بهترین راههای کاهش اثرات منفی طلاق بر فرزند دختر، حفظ کردن رابطه قوی و نزدیک دختر با مادر خود است. اینگونه دختر میتواند از آشفتگیهای ذهنی طلاق به کسی پناه ببرد و خود را آرام کند. البته والدین باید بدانند که تیم کشی و جبهه گیری با فرزندان علیه همدیگر، برای فرزندان بسیار آسیب زننده است.
اگر مادری دائم از پدر به دختر خود بدگویی کند، جایگاه پدر را به عنوان اولین و مهمترین مرد زندگی دختر تخریب کرده و بازی دو سر باخت هم برای مادر و هم برای دختر است. البته این نکته را هم بدانید که بهترین راه کاهش اثرات منفی طلاق، داشتن رابطه خوب هم با پدر هم با مادر است اما رابطه با مادر باید قویتر باشد.
یکی دیگر از راههای کاهش اثرات طلاق این است که کودکان از دعواها و درگیریهای والدین دور باشند. کاملا برای آنها توضیح دهید که هیچ تقصیری در این جدایی نداشته و در هر صورتی، حتی جدایی، شما آنها را دوست خواهید داشت. دقت کنید که اثرات منفی طلاق میتواند طولانی مدت باشد و حتما حضور یک متخصص روانشناس در کنار کودک ضروری است.
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه طلاق می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.