عواقب فرار از خانه

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

عواقب فرار از خانه به مراتب بیش از چیزی است که تصور می‌کنید. اگر قصد فرار دارید، یک لحظه تامل کنید و عواقب فرار از خانه را با سختی‌هایی که در حال حاضر تجربه می‌کنید، مقایسه نمایید. شاید تصور بسیاری از دختران و پسرانی که به فرار فکر می‌کنند این باشد که هر جا بروند شرایط بهتر از زندگی در خانواده آن‌هاست. حال آن که خیلی اوقات تنها با تغییر زاویه دید و تلاش بیشتر شما قادر به تغییر اوضاع‌تان هستید. درادامه عواقب فرار از خانه را شرح داده‌ایم تا دید واقع بینانه‌تری نسبت به شرایط پیدا کنید. اگر با وجود اطلاع از پیامدهای فرار از خانه باز هم شرایط غیرقابل تحمل هست، حتما مشاوره خانواده دریافت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه فرار از خانه و عواقب فرار از خانه می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

عواقب فرار از خانه

وقتی یک نفر فرار از خانه را انتخاب می‌کند هیچ‌کس به‌اندازه خودش درگیر پیامدهای منفی و مشکلات نمی‌شود. بااین‌حال او تنها کسی نیست که درگیر عواقب فرار از خانه می‌شود. روانشناسان معتقدند به‌غیراز خود شخص، خانواده و همین‌طور جامعه نیز درگیر پیامدهای فرار از خانه می‌شوند. در ادامه به طور کامل راجع به عواقب فرار از خانه صحبت خواهیم کرد. برای آشنایی با دلایل فرار دختران از خانه کلیک کنید.

عواقب فردی فرار از خانه

در این بخش به عواقب فرار از خانه تنها بر روی خود فرد مطالعه کرده‌ایم. شما می‌بینید که این پیامدها به قدری شدید و آسیب زاست که شاید هرگز جبران نشود. با این حال جلوی ضرر را از هر جا بگیرید منفعت است. پس در هر مرحله ای همچنان تلاش برای بهبود اوضاع دیر نیست.

⭕بی‌پناهی

خانه و خانواده هرچقدر هم که بد باشد بازهم پناهگاهی برای هرکدام از ما است. با فرار از خانه اولین سؤالی که درگیرش می‌شویم این است که قرار است بعدازاین کجا زندگی کنیم؟ با این سؤال شاید اولین باری باشد که متوجه بی‌پناهی خود می‌شوید. بسیاری از مشکلات مثل کارتن‌خوابی یا مورد سوءاستفاده قرار گرفتن دقیقاً به همین خاطر شروع می‌شوند و فرد را درگیر پیامدهای منفی به‌مراتب بیشتری می‌کنند.

⭕ بیماری‌های روانی بعد فرار از خانه

بی‌پناهی و ترس از خطراتی که در محیط اطراف شما وجود دارد قبل از سایر پیامدهای منفی فرار از خانه، شما را درگیر بیماری‌های روانی مثل اضطراب و افسردگی می‌کند. تنها بودن در مواجه‌شدن با مشکلاتی که قرار است با آن‌ها روبه‌رو شویم؛ فکر کردن به آینده‌ای که اگر فرار نکرده بودیم می‌توانستیم داشته باشیم و همین‌طور دور شدن از دوستان و عزیزان همگی دلایلی هستند که می‌توانند فرار از خانه شما را درگیر بیماری‌های روحی کنند.

⭕ درگیر شدن با انواع جرائم و طعمه شدن

دختران فراری بهترین طعمه برای باندهای خلافکاری هستند. این باندها شما را تحت سرپرستی و حمایت خود درمی‌آورند و درواقع اولین مشکل‌تان را حل می‌کنند؛ اما شما در این شرایط درگیر مسائل بسیار دیگری خواهید شد. کیف‌قاپی، تکدی گری، فروش و جابه‌جایی مواد مخدر و یا مشکلات بزرگ‌تری مثل قاچاق دختران جوان همگی ازجمله مشکلاتی هستند که آشنایی با این گروه‌ها بعد فرار از خانه می‌تواند به همراه داشته باشد.

⭕ مشکلات قانونی از عواقب فرار از خانه

وقتی با انواع جرائم درگیر می‌شوید باید بدانید که دیر یا زود با پیامدهای قانونی آن‌ها هم مواجه می‌شوید. پیدا کردن سابقه کیفری و سوءپیشینه یکی دیگر از عواقب جدی و بسیار خطرناک فرار از خانه است. بسیاری از دختران و پسران نوجوان در محیط زندان با مشکلات و مسائلی آشنا می‌شوند که می‌تواند زندگی آینده آن‌ها را به طور کل در شرایط به‌مراتب بدتری قبل از فرار از خانه قرار دهد.

⭕ بی‌اعتمادی دیگران

واقعیت این است که وقتی از خانواده خود فرار کرده‌اید با بی‌اعتمادی اجتماع به خودتان روبه‌رو می‌شوید. این شرایطی است که باعث می‌شود از امتیازات اجتماعی مثل داشتن دوست یا حتی ازدواج محروم بشوید. و این خود مشکلات روحی بسیاری را بعد فرار از خانه به دنبال دارد.

⭕ مشکلات بهداشتی

علاوه بر بیماری‌های روحی، بیماری‌های جسمانی هم دختران و پسرانی که اقدام به فرار از خانه کرده‌اند را تهدید می‌کند. نداشتن غذای سالم و کافی، زندگی کردن در محیط‌های کثیف و همین‌طور اعتیاد یا تن‌فروشی باعث می‌شود که آن‌ها درگیر بسیاری از بیماری‌های جسمانی به‌خصوص ایدز و هپاتیت نیز بشوند.

⭕ اعتیاد

اعتیاد یکی از شایع‌ترین عواقب فرار از خانه است. کسانی که از خانه و خانواده فرار می‌کنند دیر یا زود برای ادامه زندگی در جمع‌هایی وارد می‌شوند که اعتیاد یکی از ویژگی‌های آن است. بیماری‌های جسمی و روانی ناشی از مصرف مواد مخدر در کنار بسیاری از مشکلات دیگر مثل استفاده از سرنگ‌های آلوده و یا درگیری‌های قانونی که برای آن‌ها پیش می‌آید پیامدهای سنگینی هستند که می‌توانند زندگی فرد را بعد فرار از خانه تحت تأثیر خود قرار دهند.

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک کنید.

عواقب خانوادگی فرار از خانه

فرار فرزند از خانه یکی از اتفاقات بسیار تلخ و منفی است که می‌تواند برای یک خانواده پیش بیاید. احساس از دست دادن آبرو و همین‌طور قضاوت منفی دیگران می‌تواند ازجمله مشکلاتی باشد که این خانواده‌ها با آن درگیر می‌شوند. این در حالی است که آن‌ها نگران خطراتی که فرزندشان را تهدید می‌کنند نیز هستند. تمامی این شرایط می‌تواند فشار روانی فوق‌العاده‌ای را برای خانواده به همراه داشته باشد و درنتیجه بیماری‌های روحی یکی از انواع مشکلاتی است که خانواده با آن درگیر می‌شود.

بیشتر بخوانید : اختلافات خانوادگی

اما ماجرا به این شرایط ختم نمی‌شود برخوردهای بد اجتماعی می‌تواند تا مدت‌های طولانی ادامه داشته باشد و این شرایط خانواده را در مسیر تنهایی و طرد شدن قرار می‌دهد. فشار اجتماعی روی این خانواده‌ها به حدی است که بسیاری از مواقع آن‌ها از بازگشت فرزندشان جلوگیری می‌کنند و یا پس از بازگشت مشکلاتی مانند ازدواج‌های اجباری یا حتی قتل فرزند اتفاق می‌افتد.

حتما درباره راه های جلوگیری از فرار از منزل بخوانید.

عواقب اجتماعی فرار از خانه

این تنها خود فرد و خانواده او نیستند که درگیر عواقب فرار از خانه می‌شوند. بلکه جامعه نیز با این مشکل دست‌وپنجه نرم خواهد کرد. ایجاد اقامتگاه‌هایی برای سرپرستی از این افراد و همین‌طور هزینه نگهداری آن‌ها، افزایش نرخ جرائم و مشکلات مربوط به آن و همین‌طور عواقبی مثل گسترش بیماری‌ها به‌خصوص ایدز ازجمله پیامدهایی هستند که تمامی جامعه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند.

در مرتبه بعدی فرار از خانه معضلی مثل فقر نیز بر آن جامعه چیره می‌شود. به همین منظور دائم دولت ها باید هزینه هایی برای پیشگیری از این دست مسائل در نظر بگیرند. برای مثال ارائه خدمات بهداشتی برای عموم مردم به صورت رایگان، تحت پوشش قرار دادن خدمات روانشناختی، تحصیل رایگان، احداث سالن های ورزشی توسط شهرداری، حضور مشاور در مدارس و…. از جمله این اقدامات است.

فرار از خانه و اهمیت مشاوره

همان‌طور که دیدید عواقب فرار از خانه بسیار وخیم است. بااین‌حال این آسیب روزبه‌روز در حال افزایش پیدا کردن است و باید راهی برای برطرف کردن آن پیدا کرد. اصلی‌ترین راهکار مبارزه با فرار از خانه این است که خانواده‌ها فضای خوبی برای ارتباط با فرزندانشان فراهم کنند و رابطه نزدیکی با آن‌ها داشته باشند. برای آشنایی با روش‎های حل اختلاف با پدر و مادر کلیک کنید.

بااین‌حال گاهی اوقات مشکلات درون خانواده آن‌قدر پیچیده می‌شود که هیچ‌کس نمی‌تواند راهی برای بهبود آن پیدا کند. در این شرایط توصیه می‌شود از یک مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاورین با استفاده از علم و تجربه‌ای که دارند به شما کمک می‌کنند مشکلات درون خانواده خود را حل کنید و همین‌طور راه‌های ارتباط برقرار کردن با نوجوان را یاد بگیرید. به‌علاوه آن‌ها با آموزش مهارت‌هایی مثل مدیریت هیجانات و حل مسئله به نوجوان، به او کمک می‌کنند راهکارهایی بهتر از فرار از خانه برای مشکلاتش پیدا کند.

سخن آخر

عواقب فرار از خانه فراتر از چیزی است خود فرد و خانواده اش فکر می‌کند. معضلات اجتماعی و آسیب هایی که این افراد به خودشون، خانواده هاشون و نسل های همسن و بعدشون می‌زنند؛ آن چنان شدید است که نمیتوان یک جا همه را در یک جمله گنجاند. همانطور که در متن مقاله خواندید عواقب فرار از خانه اول از همه گریبان گیر زندگی خود فرد می‌شود. البته کسانی که این مسیر را انتخاب می‌کنند در شرایط سختی قرار دارند و گاه تنها راه چاره و کمک به آن ها نیز خارج کردنشان از آن محیط است.

اما درصد بالایی از نوجوانان و افراد بدون تلاش، اولین راه یعنی فرار را انتخاب می‌کنند. متخصصان سلامت روان و تمامی جامعه روانشناسان در مواجهه با این افراد نهایت تلاش شان را می‌کنند. چه بسا در همین مجموعه ذهن نو توانسته ایم به بسیاری از این عزیزان کمک کنیم تا به جای به تن خریدن عواقب فرار از خانه، اصلاحاتی در روابط و زندگی خود بدهند. آرزویمان بر این است که بتوانیم همواره در این مسیر یار و یاور مددجویان باشیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه فرار از خانه و عواقب فرار از خانه می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی خانواده با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

خانواده پس از فرار فرزندشان چه مشکلاتی را تجربه می‌کنند؟

فشار اجتماعی و رفتار بد اطرافیان یکی از اولین عواقب فرار از خانه برای خانواده‌ها است. این قضاوت‌ها و همین‌طور ترس از آبرو در کنار نگرانی برای فرزند می‌تواند باعث ابتلای اعضای خانواده به بیماری‌های روانی بشود.

مهم‌ترین عواقب فرار از خانه چیست؟

بی‌پناهی و طرد شدن از جانب اطرافیان، مشکلات قانونی، درگیری با اعتیاد و بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی ازجمله عواقب فرار از خانه هستند.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره