بارداری در دوران عقد
بارداری در دوران عقد برای اکثر زوجین بسیار استرس زا است. چرا کهداشتن رابطه جنسی در این دوران برای بسیاری از خانوادهها پذیرفته نیست. همچنین برخی از زن و شوهرها آمادگی برگزار کردن زود هنگام مراسم عروسی را ندارند و بارداری فشار مضاعفی را در این زمینه به آنها تحمیل مینماید. برای پیشگیری از حاملگی در دوران عقد راههای مختلفی وجوددارد که از جمله آنها میتوان به مصرف قرصهای ضد بارداری، استفاده از کاندوم و قراردادن IUD در رحم اشاره کرد. در صورتی که در دوران عقد باردار شدهاید حتما مشاوره ازدواج دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری در دوران عقد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
بارداری در دوران عقد
بارداری در دوران عقد برای هر دختر و پسری میتواندپیش بیاید. شما اگر از روشهای جلوگیری استفاده نکنید. از همان اولین رابطه احتمالبارداری وجود دارد. بنابراین باید بعد عقد مسئولیت پذیرانه تر رفتار کنید. فراموشنکنید که خیلی از زوجها با وجود بارداری در دوران عقد توانستهاند زندگی خوبی را شکل بدهند. پس ترس به دلتان راه ندهید. در این زمینه حتما مقاله بارداری ناخواسته را هم بخوانید.
چرا بارداری در دوران عقد استرس زا است؟
بارداری در دوران عقد برای بسیاری از زوجین نگران کننده و استرس زا است. این امر دلایل مختلفی دارد. برای مثال در بسیاری از فرهنگهای ایرانی خانوادهها به داشتن رابطه جنسی کامل در دوران عقد نگاه خوبی ندارند و حامله شدن دختر در این دوران موجب سرزنش اطرافیان خواهد شد.
جدا از این موضوع بسیاری از زوجهای جوان دوران عقد را زمانی برای برنامه ریزی میدانند. یا در طی آن به دنبال راهی برای شناخت بیشتر از یکدیگر و آمادگی برای شروع زندگی مشترک هستند. پس حامگی میتواند زمانی اتفاق بیافتد که طرفین از نظر مالی یا روحی آمادگی شروع زندگی مشترک را نداشته باشند. این مسئله به خودی خود فشار زیادی به زن و مرد وارد کرده و آنها را تحت تاثیر فشارها و استرسهای زیادی قرار میدهد.
روش های پیشگیری از بارداری در دوران عقد
همانطور که گفتهشد تقریبا برای اکثر زن و شوهرها بارداری ناخواسته در دوران عقد امر خوشایندی نیست. برای اینکه بتوانیددر این برهه زمانی رابطه جنسی رضایت بخشی داشته باشید و در عین حال از حاملگی نیز جلوگیری نمایید، از راهکارهای زیر استفاده نمایید.
1- رابطه جنسی بدون دخول
داشتن رابطه جنسی رضایت بخش لزوما نیازمند تجربه دخول نیست. در دوران عقد میتوانید بیشتر نیاز جنسی خود را از طریق معاشقه برطرف نمایید. داشتن معاشقه و پیش نوازیهای کافی در دوران عقد به صمیمیت جنسیتان کمک میکند و باعث میشود که پس از ازدواج نیز روابط گرمتر و عاشقانهتری با یکدیگر داشته باشید.
2- استفاده از داروهای ضدبارداری
برای پیشگیری از بارداری داروهای مختلفی وجود دارند که با مصرف آنها میتوانید ریسک بروز بارداری را تا حد زیادی کاهش دهید. با این حال اگر رابطه جنسی در روزهای تخمک گذاری صورت بگیرد یا داروها به طور منظم و درست مصرف نشوند، احتمال حاملگی همچنان وجود دارد.
3- جلوگیری از بارداری در دوران عقد با کاندوم و IUD
اگر به مصرف داروهای شیمیایی علاقهای ندارید، ابزارهای فیزیکی مختلفی در دسترستان قرار دارد که به کمک آنها میتوانید از بارداری ناخواسته پیشگیری کنید. برای مثال استفاده از کاندوم یکی از رایجترین روشها برای جلوگیری از حاملگی است. همچنین اگر کاندوم باعثمیشود که در طول رابطه جنسی به میزان کافی لذتنبرید، پس از روشهای دیگری نظیرگذاشتن IUD در رحم کمک بگیرید.
4- استفاده از قرص های اورژانسی
اگر قبل از رابطه جنسی از روشهای پیشگیری مناسب استفاده نکردهاید، هم چنان راهکارهایی برای جلوگیری از بارداری وجود دارند. برای مثال بلافاصله بعد از آمیزش جنسی تا 72 ساعت پس از آن فرصت دارید تا از قرصهای اورژانسی استفاده نمایید. این قرصها با بالابردن سطح هورمون پروژسترون فرایند تخمک گذاری را به تعویق میاندازند و در نتیجه مانع عمل لقاح میشوند.
نکته حائز اهمیت اینجاست که قرصهای اورژانسی عوارض بسیاری دارند و منجر به نوسانات هورمونی شدید در بدن زن میشوند. از همین رو تا حد ممکن باید از مصرف آنها پرهیز شود. در نتیجه بهتر است همواره قبل از برقراری رابطه جنسی برای پیشگیری از بارداری فکری کنید.
چگونه با بارداری در دوران عقد کنار بیاییم؟
بارداری در دوران عقد میتواند شما را تا حد زیادی شکه کند. برای اینکه در این شرایط بهترین واکنش را داشتهباشید به توصیههای زیر عمل کنید. برای درک بهتر موضوع بهتر است بیشتر با ویژگی های دوران نامزدی آشنایی پیدا نمایید.
1- کمی به خودتان فرصت دهید
اضطراب، خشم از همسر، ترس از واکنش دیگران و غمگینی به خاطر آشفتهشدن اوضاع از جمله رایجترین هیجاناتی هستند که در این شرایط بروز مییابند. براساس نظر متخصصان هیجانات شدید تا حد زیادی قدرت تصمیمگیری را از انسان گرفته و منجر به ضعف در قضاوت میشوند. در نتیجه وقتی از بارداریتان مطلع شدید کمی به خودتان فرصت بدهید تا این موضوع را هضم نمایید. تصمیمگیری عجولانه برای انجام اقداماتی نظیر سقط جنین در نهایت منجر به پشیمانی میشود.
2- عواطف و احساسات خود را مدیریت کنید
برای اینکه بتوانید اوضاع را مدیریت کنید باید پیش از هرچیز بر خودتان کنترل داشته باشید. در نتیجه بهتر است از راهکارهای کنترل استرس و روشهای مدیریت خشم کمک بگیرید تا بتوانید آرامش خود را بازیابید. اگر در این زمینه مهارت چندانی ندارید به یک روان درمانگر مراجعه کنید. درمانگر با استفاده از تکنیکهای خود آرام سازی به شما یاری میرساند تا تنظیم هیجانی موثرتری تجربه نمایید. استفاده از تکنیکهای تنفسی، ریلکسیشن و پرت کردن حواس از جمله راهکارهای موجود هستند.
حتما از خدمات مشاوره بارداری استفاده کنید.
3- به فکر برگزاری مراسم ازدواج باشید
هر کسی در طول زندگی ممکن است با شرایط به خصوصی روبهرو شود، در نتیجه اوضاع همواره بر وفق مراد و مطابق برنامه ریزی پیش نمیرود. شخصیتهایی که از نظر روانی قدرت و تاب آوری بالایی دارند، کسانی هستند که میتوانند خود را با اینگونه شرایط وفق داده و انعطاف پذیری روانی بالاتری از خود نشان دهند.
بارداری در دوران عقد نیز یکی از موقعیتهایی است که حل و فصل آن به توان روحی بالایی نیاز دارد. در این شرایط باید در کنار کنترل احساسات، مهارت حل مسئله نیز داشته باشید. یکی از راه حلهایی که در این شرایط میتوانند به کمک شما بیایند برگزاری هرچه زودتر مراسم ازدواج است. برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید گاهی باید کمی از توقعات خود را پایین آورده و به مراسمی سادهتر بسنده نمایید.
4- خوشحال باشید مادر / پدر می شوید
تجربه پدر و مادری برای همه ما آدم ها شیرین است. خیلی ها فرصت تجربه این احساس را هرگز پیدا نمیکنند. پس شکرگذار باشید. شما به زودی فرزندی از وجودتان متولد می شود. پس لحظه لحظه این رویداد را حس کنید. به جای تمرکز بر حرف ها و نظرات بقیه، بر روی فرزندی که در راهاست، متمرکز شوید.
5- با یک مشاور خانواده در ارتباط باشید
بارداری در دوران عقد چالش های زیادی را به همراه دارد که حل همه آنها در کنار هم کار آسانی نیست. برای مثال کنار آمدن با برخورد اطرافیان، برنامه ریزی برای برگزاری زودتر مراسم عروسی، صرف نظر از برنامههای قبلی و پذیرفتن وضعیت جدید فشارهای زیادی را به زن و شوهر وارد میکند که حتی میتواند رابطه عاطفی آنها را تحت تاثیر قرار داده و منجر به تنش شود. در این شرایط مراجعه به یک مشاور ازدواج و زوج درمانگر کمک میکند تا بتوانید از نظر روحی خود را برای مقابله با چالشهای جدید آماده نمایید و در عین حال رابطه با همسرتان را نیز بازیابی نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بارداری در دوران عقد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
آیا استفاده از قرص های ضدبارداری می تواند به طور قطع از حاملگی پیشگیری نماید؟