چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد ؟ این سوالی است که بسیاری از والدین دارند و نمی‌توانند این موضوع را به طور کامل درک کنند. چرا که با گذشت زمان و عوض شدن نسل، بسیاری از مسائل تغییر کرده است. در گذشته بسیار کم پیش می‌آمد که نوجوانی نخواهد به مهمانی های خانوادگی برود و یا در این مورد با والدین خود مخالفت کند. اما امروزه، می‌توان گفت که بسیاری از نوجوانان، دقیقا همینکار را کرده و این موضوع برای خودشان بسیار طبیعی است. اما به هر حال در این زمینه با خانواده به مشکل خورده و خانواده نیز به دنبال راهکاری برای آن هستند. در این مورد، مسائل زیادی هست که باید در نظر گرفت. بهتر است در این زمینه حتما با یک مشاوره نوجوان مشورت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

علت علاقه نداشتن نوجوان به مهمانی های خانوادگی

در عصرد امروز، برای نوجوانان، دیگر رفت و آمد کردن با دیگران جذاب نیست و اصلا دلیل آن را متوجه نمی‌شوند. کما اینکه گاها مایل به رفت و آمد کردن و دیدن دیگران هستند؛ اما موانع دیگری در این زمینه وجود دارد. پس همواره نوجوان مقصر نیست و باید به عنوان والدین، عوامل دیگر را نیز در نظر بگیرید. در این قسمت به توضیح برخی از این دلایل خواهیم پرداخت. برای جلوگیری از بی‌احترامی نوجوان به والدین کلیک کنید.

خجالتی بودن آنها

یکی از اصلی ترین دلایل علاقه نداشتن نوجوانان به مهمانی های خانوادگی خجالتی بودن آنهاست. به طور کلی نوجوانان در این دوره سنی خجالتی تر می‌شوند. اما خجالتی بودن یک ویژگی شخصیتی است که در برخی از افراد به طور ذاتی بیشتر است. و به همین دلیل چنین افرادی کمتر در جمع های مختلف حضور پیدا می‌کنند.

علاقه بیشتر به تنهایی | چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

اکثر نوجوانان، بیشتر علاقه دارند تا تنها باشند و مایل به برقراری ارتباط با دیگران نیستند. مگر با دوستان نزدیک خود. دلیل این موضوع اجتماعی نبودن آنها نیست. این حالت، موقتی بوده و به زودی ارتباط گرفتن برای آنها آسان تر خواهد شد. به همین دلیل بهتر است فشار زیادی در این مورد به آنها وارد نکنید.

واکنش های والدین در این مورد

فراموش نکنید که واکنش های شما نیز در این مورد بی‌تاثیر نیست. زمانی که شما رفتارهای سختگیرانه و خشنی در این زمینه با آنها داشته و دائما آنها را مجبور به انجام اینکار کنید؛ طبیعتا علاقه ای به همراهی با شما نخواهند داشت. برای آشنایی با نحوه برخورد با اشتباهات نوجوان کلیک کنید.

رفتارهای میزبان با نوجوان | چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

شاید نوجوان بسیار اجتماعی باشد و شما هم فشار زیادی به او در این مورد وارد نکنید. اما به این دلیل که او در جمع مورد قضاوت قرار می‌گیرد و یا دیگران شروع به نصیحت کردن او می‌کنند؛ تمایلی به حضور در آن جمع ندارد. از این رو باید به رفتارهای دیگران با نوجوان هم داشته باشید. اگر در جمعی با نوجوان شما رفتار درستی ندارند؛ او را مجبور نکنید.

اعتماد به نفس نداشتن آنها به دلیل تغییرات ظاهری

از آنجایی که در این دوران تغییرات اساسی در ظاهر نوجوانان ایجاد می‌شود؛ آنها اعتماد به نفس خود را از دست داده و خیلی علاقه ای ندارند تا در جمع های مختلف ظاهر شوند. از آنجایی که نوجوانان تصور می‌کنند که همواره زیر نظر هستند و دیگران به آنها توجه زیادی می‌کنند؛ ترجیح می‌دهند تا در جمع های مختلف حضور نداشته باشند. برای آشنایی با اصول تربیت نوجوان کلیک کنید.

چرا والدین در این مورد اصرار می‌کنند؟ | چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

اگر بخواهیم از دید نوجوان به این مسئله نگاه کنیم؛ گاهی اصرارهای والدین نیز بی‌دلیل نبوده و آنها تنها نگران نوجوان شان هستند. در واقع آنها تصور می‌کنند که این حالت دائمی بوده و نوجوان شان فردی منزوی است. آنها معمولا دلایل زیر را برای اصرار به این موضوع مطرح می‌کنند.

-آنها مایل هستند تا نوجوان با دیگران ارتباط برقرار کند

-با میزبان رودربایستی دارند

-بردن نوجوان به مهمانی به معنی قدرت و صمیمیت در میان اعضاست

-آنها نگران امنیت و چگونگی وقت گذرانی فرزند خود هستند

-آنها نیامدن نوجوان به مهمانی را فاصله گرفتن تلقی کرده و از آن می‌ترسند

با نوجوونی که علاقه ای به مهمانی های خانوادگی نداره چیکار کنیم؟

با نوجوونی که علاقه ای به مهمانی های خانوادگی نداره چیکار کنیم؟

اگر نوجوان شما همواره از حضور در جمع های مختلف امتناع می‌کند و شما از این بابت دچار نگرانی شده اید؛ باید از روش های زیر برای حل این موضوع استفاده کنید. برای آشنایی با روانشناسی نوجوان کلیک کنید.

علت را پیدا کنید

در ابتدا باید متوجه شوید که چرا او علاقه ای به حضور در مهمانی های خانوادگی ندارد. شاید دلیل او برای شما غیرمنطقی به نظر برسد؛ اما باید خیلی آرام با او در این مورد صحبت کرده و به نظراتش احترام بگذارید.

با او صحبت کرده اما فشار نیاورید | چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

برخی از والدین صحبت کردن شان در این جهت است که نوجوان را راضی کنند تا حتما با آنها برود. در صورتی که اصلا نباید به نوجوان فشار وارد کرد. زمانی که او احساس کند که آزادی عمل دارد؛ بیشتر احتمال دارد که با شما همراهی کند.

از یک روانشناس کمک بگیرید

از آنجایی که دوران نوجوانی بسیار حساس است؛ بهتر است در این زمینه حتما با یک روانشناس مشورت کرده و تلاش نکنید تا همه چیز را خودتان حل کنید. روانشناس می‌تواند در این مورد با نوجوان نیز صحبت کرده راهکارهای مناسبی در این زمینه ارائه دهد.

تمریناتی برای نوجوان | چرا نوجوان علاقه به مهمانی های خانوادگی ندارد

اگر شما به عنوان یک نوجوان خواننده این مقاله هستید؛ پس احتمالا این موضوع برای شما تبدیل به یک بحران شده است و تعارضات خانوادگی را تجربه می‌کنید. اما فراموش نکنید که این تنها خانواه نیستند که باید با شما کنار بیایند و شرایط تان را بپذیرند. شما نیز باید با آنها همکاری کرده و به توافق برسید. برای اینکه از این مسئله گذر کنید؛ می‌توانید از تمرین های زیر استفاده نمایید.

  • توافق کردن با خانواده به جای جدل
  • به طور مستقیم و واضح از احساسات و دلیل خود بگویید
  • خواسته قابل قبولی از آنها داشته باشید
  • منعطف باشید و تلاش کنید تا به توافق برسید

سخن پایانی

با اینکه امروزه رفت و آمد میان خانواده ها کمتر شده و نوجوانان نیز از آزادی عمل بیشتری در مقایسه با گذشته برخوردار هستند؛ اما هنوز هم برای برخی از خانواده ها این سوال مطرح است که چرا نوجوان شان در مهمانی های مختلف با آنها همراهی نمی‌کند. در این زمینه هم نوجوان و هم خانواده باید از خود کمی انعطاف پذیری نشان داده و از یک متخصص نیز کمک بگیرند.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره