رشته مهندسی نفت | کار و درآمد رشته مهندسی نفت

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

رشته مهندسی نفت یکی از رشته های زیرگروه ریاضی است که مرتبط با تولید هیدروکربن هاست. این رشته به دلیل اینکه از رشته های سطح بالا در حوزه مهندسی محسوب می‌شود؛ افراد زیادی آن را انتخاب می‌کنند. از طرفی کشورها به دلیل موقعیتی که از نظر ذخایر نفت و گاز دارد؛ نیاز فراوانی به مهندسین این حوزه دارد. با اینکه در سالهای اخیر تغییرات زیادی در این زمینه حاصل شده و همین موضوع بازار کار این رشته را نیز تحت تاثیر قرار داده است. اما هنوز هم عده زیادی مایل به ادامه تحصیل در این رشته هستند. در این زمینه افراد باید به خوبی فکر کرده و توانایی ها و روحیات خود را نیز در نظر بگیرد. همچنین حتما با یک مشاور نیز مشورت کند. برای دریافت مشاوره تحصیلی کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مهندسی نفت می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

رشته مهندسی نفت

رشته مهندسی نفت از رشته های حوزه انرژی در مهندسی محسوب شده هدف نهایی آن تامین نیازهای انرژی برای صنایع مختلف، مصارف خانگی، خودروسازی و… است. در این رشته افراد باید اطلاعات بالایی از زمین شناسی و دانش شیمی داشته باشند. از آنجایی که امروزه بسیاری از کشورها وابستگی زیادی به سوخت های مختلف مانند نفت و گاز دارند؛ متخصصین این حوزه می‌توانند بسیار موثر واقع شده و برای خود و کشورشان مفید باشند.

اما این در ابتدا مستلزم اطلاعات کافی برای ورود به این حوزه است. بسیاری از افراد به این دلیل که تصور درستی از این رشته ندارند؛ موفقیتی در آن کسب نکرده و معتقدند که بازار کار خوبی ندارد. در این مقاله بیشتر در مورد جنبه های مختلف این رشته توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با رشته های دانشگاهی گروه ریاضی و فیزیک کلیک نمایید.

تحصیل در رشته مهندسی نفت برای چه افرادی مناسب است؟

سکوهای نفتی و گازی همگی در مناطقی دورافتاده بوده و که شرایط آب و هوایی سختی هم دارند. پس درمرحله اول باید بگوییم که این رشته مناسب کسانی است که آمادگی کارکردن در محیط های دشوار و دوری از خانواده برای مدت زمان طولانی را دارند. افرادی که در این حوزه مشغول به کار می‌شوند با چالش های مختلفی در زمینه های بهداشت و ایمنی نیز روبرو می‌شوند.

به طور کلی بیشتر افرادی مناسب تحصیل و یا کارکردن در رشته مهندسی نفت هستند که مهارت تاب آوری بالایی داشته، قدرت بدنی خوبی داشته باشند و در نهایت از سطح علمی خوبی نیز بهره مند باشند. برخی تصور می‌کنند که با کارکردن در سکوهای نفتی و گازی بعد از مدتی به این شرایط کار می‌کنند و یا می‌توانند در نزدیکی محل زندگی خود کاری مرتبط با این رشته پیدا کنند. در صورتی که مشاغل مرتبط با این حوزه همگی سخت و چالش برانگیز بوده و نیاز به صبر و تحمل بالایی دارد. برای آشنایی با بهترین رشته تحصیلی در دانشگاه کلیک نمایید.

برای رشته مهندسی نفت چه دروسی را باید بیشتر مطالعه کرد؟

دروس مهندسی نفت

اما اگر مایل به تحصیل در رشته مهندسی نفت فارغ از تمام مشکلات و سختی های آن هستید؛ باید در برخی از درس ها مهارت بیشتری کسب کنید. در این قسمت در مورد این دروس و اهمیت هریک از آنها توضیح خواهیم داد.

درس شیمی: کاربردی ترین درس در رشته مهندسی نفت، شیمی است. بعد از ورود به دانشگاه با واحدهایی مثل ترمودینامیک شیمیایی، خواص و رفتار گازها، محاسبات شیمیایی روبرو خواهید شد که موفقیت در آنها مستلزم تسلط بر شیمی دبیرستان است.

ریاضی: ریاضی از اصلی ترین پیش نیازهای همه رشته های مهندسی است. دانشجوی این رشته باید در به خوبی بر موضوعاتی مثل مشتق، فنون انتگرال گیری، مساحت و مقاطع مخروطی، توابع مثلثاتی و آمار و احتمال تسلط داشته باشد.

زمین شناسی: شناخت وضعیت سنگ ها و پوسته زمین در مناطق مختلف در این رشته نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

درس فیزیک: افراد چه در دانشگاه و چه در بازار کار باید تسلط نسبی بر مفاهیم چگالی مواد، نقطه جوش و انجماد، دینامیک، تاثیر فشار و ناخالصی و… داشته باشند.

زبان: بیشتر دروس تخصصی و منابع رشته مهندسی نفت به زبان انگلیسی هستند. پس بهتر است افراد به تقویت زبان انگلیسی خود نیز بپردازند.

رشته مهندسی نفت و ادامه تحصیل

اگر افراد مایل باشند تا در رشته مهندسی نفت ادامه تحصیل دهند؛ می‌توانند تا مقطع دکتری در دانشگاه های کشورمان در گرایش های مختلف درس بخوانند. برخی از گرایش های مختلف این رشته شامل اکتشاف نفت، مهندسی مخازن هیدروکربوری، حفاری و استحراج نفت، بهره برداری از منابع نفت و… می‌شود.

دروس دانشگاهی مهندسی نفت

با ورود به رشته مهندسی نفت در دانشگاه و در مقطع کارشناسی، داوطلبین باید 140 واحد درسی را حداقل در چهار سال بگذراند. برخی از درس های اختصاصی این رشته در مقطع کارشناسی شامل ژئوفیزیک یک و دو، مهندسی مخازن1، مکانیک سنگ و آزمایشگاه، زمین شناسی نفت، مدل های رسوبی اکتشافی، زمین ساخت، زمین شناسی مهندسی و نمودارگیری چاه می‌شود. چارت درسی این رشته به شرح زیر است.

ریاضی ۱ ترمودینامیک زمین‌شناسی ساختمانی
ریاضی ۲ مکانیک سیالات مجموعه فیلم‌های آموزش زمین شناسی
معادلات دیفرانسیل انتقال حرارت مبانی چاه آزمایی
زمین‌شناسی نفت نمودارگیری از چاه مهندسی مخازن ۳
شبیه‌سازی مخازن روش‌های ازدیاد برداشت عملیات بهره‌برداری
مهندسی حفاری گل حفاری سیمان حفاری
مهندسی مخازن ۱ آمار و احتمالات مهندسی زبان تخصصی نفت
زبان تخصصی نفت ایمنی در صنایع نفت مدیریت و صیانت از مخازن
مدیریت و صیانت از مخازن خواص سیالات مخزن مبانی مهندسی حفاری
مکانیک سیالات خواص سنگ کانی‌شناسی
بلورشناسی زمین‌شناسی ساختمانی رسوب‌شناسی
چینه‌شناسی ژئوفیزیک ژئوشیمی آلی
تخمین و ارزیابی مخزن زمین‌شناسی ایران و مناطق هم‌جوار عملیات زمین‌شناسی ایران
مدل‌های رسوبی اکتشاف مکانیک سنگ زمین‌شناسی مهندسی
شیمی عمومی ۱ خواص سنگ‌های مخزن نمودار گیری چاه
زمین‌شناسی عمومی

بازار کار مهندسی نفت

اما فارغ التحصیلان رشته مهندسی نفت در چه حوزه هایی می‌توانند مشغول به کار شوند؟ یکی از نگرانی های اصلی دانشجویان و فارغ التحیلان این رشته همین موضوع است. از آنجایی که ایران یک کشور نفت و گاز خیز است، افراد در حوزه های بیشتری می‌توانند شغلی مرتبط با رشته خود پیدا کنند. بسیاری از شرکت های دولتی و خصوصی در این زمینه فعالیت کرده که فارغ التحصیلان را دعوت به کار می‌کنند. اما از نظر درآمد، این رشته جزو رشته های پردرآمد محسوب نمی‌شود. برخی از بخش هایی که افراد در آنها می‌توانند به فعالیت بپردازند؛ شامل موارد زیر می‌شوند. برای اطلاع از انواع مشاغل پردرآمد کلیک نمایید.

  • پالایشگاه های نفت و گاز
  • صنایع پتروشیمی
  • پخش کردن فرآورده های نفتی
  • بورس انرژی
  • شرکت های خصوصی فعال در حوزه های بالادستی و پایین دستی
  • داد و ستد های حوزه انرژی
  • بازرگانی

این نکته را فراموش نکنید که گرایش شما در مقاطع تحصیلات تکمیلی تاثیری بر شغل و یا درآمدتان در این رشته ندارد. افراد تحصیل کرده در گرایش های مختلف می‌توانند با کسب مهارت و تجربه در شغل های مختلف فعالیت کنند.

ادامه تحصیل مهندسی‌نفت در خارج از کشور

ادامه تحصیل رشته مهندسی نفت

یکی دیگر از دغدغه های فارغ التحصیلان این رشته، ادامه تحصیل در خارج از کشور است. بهترین دانشگاه های رشته مهندسی نفت در آمریکا وجود دارد و بیشر افراد برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته را در خارج از کشور انتخاب می‌کنند. دانشگاه های معتبر برای این رشته های در کشورهای دیگر نیز وجود دارند. افراد باید با توجه به شرایط خود در این مورد تحقیق کرده و سپس برای مهاجرت اقدام نمایند. ورود به بازار کار در کشورهای دیگر نیز بستگی به مهارت های خود فرد دارد.

سخن پایانی

با توجه به وضعیت کشورما رشته مهندسی نفت می‌تواند یکی از رشته های پردرآمد و پرطرفدار باشد. اما در بیشتر موارد اینطور نبوده و افراد با شنیدن نام این رشته تنها به یاد سختی های آن می‌افتند. از این رو برای انتخاب این رشته، باید عشق و علاقه زیادی نسبت به آن داشته باشید. از طرفی حتما به خوبی در مورد آن تحقیق کرده و از یک مشاوره تحصیلی نیز کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مهندسی نفت می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره