چرا همیشه احساس بی قراری می کنم ؟ (علت بی قراری)

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

احساس بی قراری ازجمله احساساتی هستند که همه افراد در طول زندگی بارها تجربه می‌کنند. بااین‌حال برخی از افرادی که درگیر بیماری‌های‌اضطرابی هستند، این احساس را با شدتی غیرقابل‌تحمل و در اکثر ساعات روز همراه دارندد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش بهره‌وری فرد در مسائل شغلی و تحصیلی باشد. همچنین‌اضطراب باعث بروز مشکلات جسمی بسیاری ازجمله بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. به همین خاطر درصورتی‌که دل‌شوره و احساس بی‌قراری را تجربه می‌کنید بهتر است از یک روانشناس برای درمان آن کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره اضطراب کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه احساس بی قراری می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

علائم بی قراری چیست؟

علائم بی‌قراری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱. علائم جسمی

  • ناتوانی در آرام نشستن یا ثابت ماندن.

  • حرکت مداوم دست‌ها، پاها، یا بدن (مانند تکان دادن پا یا ضربه زدن با انگشتان).

  • احساس تنش عضلانی یا درد در بدن.

  • افزایش ضربان قلب یا تعریق.

۲. علائم روانی

  • احساس‌اضطراب یا نگرانی مداوم.

  • تحریک‌پذیری و زودرنجی.

  • مشکل در تمرکز یا احساس سردرگمی.

  • احساس بی‌صبری یا ناتوانی در انتظار کشیدن.

۳. علائم رفتاری

  • بی‌خوابی یا مشکل در به خواب رفتن.

  • تغییر در الگوهای غذایی (پرخوری یا کم‌خوری).

  • اجتناب از موقعیت‌های خاص به دلیل احساس ناراحتی.

  • انجام کارها به‌صورت عجولانه و بدون دقت.

۴. علائم عاطفی

  • احساس ناامیدی یا درماندگی.

  • نوسانات خلقی شدید.

  • احساس خستگی مداوم یا کم‌انرژی بودن.

این علائم می‌تواند نشان‌دهنده‌اضطراب،استرس، افسردگی، یا سایر مشکلات روانی یا جسمی باشد. اگر این علائم شدید یا مداوم باشند، بهتر است با یک متخصص مشورت شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم فیزیکی اضطراب کلیک کنید. 

علل احساس بی قراری

اگر شما هم مدام احساس بی‌قراری می‌کنید، بهتر است به عوامل زیر توجه کنید و دلیل اصلی این حالت را شناسایی نمایید. پس از تشخیص علت، می‌توانید به دنبال راه‌حل مناسب باشید.

۱. داروها و مکمل‌ها

مصرف برخی داروها یا مکمل‌ها ممکن است باعث بی‌قراری شود.

  • داروها:

    • داروهای محرک مانند داروهای آسم یا داروهای اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) ممکن است بی‌قراری ایجاد کنند.

    • شروع یا تغییر دوز داروهای مربوط به اسکیزوفرنی یا پارکینسون نیز می‌تواند این حالت را به‌وجود آورد.

    • قطع ناگهانی داروهای آرام‌بخش مانند بنزودیازپین‌ها اغلب باعث بی‌قراری می‌شود.

  • مکمل‌ها:

    • مصرف زیاد کافئین (از طریق نوشیدنی‌ها، شکلات یا مکمل‌ها) یکی از دلایل شایع بی‌قراری است.

۲. عوامل هورمونی

اختلالات هورمونی می‌توانند منجر به بی‌قراری شوند.

  • پرکاری تیروئید:
    این حالت معمولاً با کاهش وزن، حساسیت به گرما و تپش قلب همراه است.

  • کم‌کاری پاراتیروئید:
    یک بیماری نادر که ممکن است باعث بی‌قراری، بی‌حسی اطراف دهان، خارش دست و پا، گرفتگی عضلات واضطراب شود.

۳. دلایل عصبی و روان‌پزشکی

بی‌قراری ممکن است ریشه در مشکلات عصبی یا روان‌پزشکی داشته باشد.

  • سندرم پای بی‌قرار (RLS):
    این سندرم باعث احساس ناخوشایند در پاها و نیاز به حرکت دادن آن‌ها، به‌ویژه هنگام خواب، می‌شود. کمبود آهن، نوروپاتی محیطی یا بارداری از علل شایع آن هستند.

  • اختلالات روان‌پزشکی:
    اختلالاتی ماننداضطراب فراگیر (GAD)، ADHD، اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی می‌توانند باعث بی‌قراری شوند. همچنین، برخی داروهای روان‌پزشکی مانند هالوپریدول نیز ممکن است این حالت را ایجاد کنند.

  • بیماری‌های عصبی:
    در موارد نادر، بی‌قراری می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های عصبی مانند بیماری ویلسون (اختلال ژنتیکی ناشی از تجمع مس در بدن) باشد.

با شناسایی علت بی‌قراری، می‌توانید گام‌های موثری برای درمان و بهبود این وضعیت بردارید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

پیامدهای احساس بی قراری

احساس بی قراری در کنار بیماری‌های‌اضطرابی پیامدهای جسمی و روانی بسیاری را برای سلامت روان فرد ایجاد می‌کنند. به همین خاطر بهتر است درصورتی‌که بی قراری یا دل‌شوره و نگرانی را در خود احساس می‌کنید پیش از بروز عوارض منفی برای رفع آن‌ها اقدام نمایید. از مهم‌ترین پیامدهای احساس بی قراری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

+ افسردگی

+سردردهای خوشه ای

+سندرم پای بی قرار

+پرکاری تیروئید

+اختلال PMDD ناخوشی پیش از قاعدگی

+دوقطبی خفیف

+شخصیت‌مرزی

1. کاهش سلامت جسمی

اضطراب‌باعث ترشح هورمون کورتیزول در خون می‌شود که فرد را برای پاسخ دادن در مقابل موقعیت نگران‌کننده آماده می‌سازد. در شرایطی که فرد دچار احساس بی قراری های دائم یا مزمن باشد، سطح کورتیزول در خون وی به‌صورت دائم بالاتر از حد معمول خواهد بود و این می‌تواند باعث بروز مشکلات جسمی بسیاری برای فرد شود. بیماری‌های قلبی از جمله فشارخون بالا، کاهش سطح ایمنی بدن، اختلالات آلرژیک و همین‌طور دیرتر بهبود یافتن زخم‌ها و بیماری‌ها ازجمله پیامدهایی هستند که به دنبال‌اضطراب بیش‌ازحد برای فرد ایجاد خواهد شد.

حتما درباره اختلال ناخن جویدن در بزرگسالان بخوانید.

2. کاهش سلامت روان به دلیل احساس بی قراری

بی قراری علاوه بر جسم، شرایط روحی فرد را نیز تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. وجود نگرانی و دل‌شوره‌های دائم باعث خواهد شد تا حجم زیادی از انرژی روانی فرد صرف فکر کردن به موضوع‌اضطراب شده و درنتیجه توانایی وی برای فعالیت‌های سازنده‌تر کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این احساس بی قراری توانایی‌های ذهنی مانند حافظه و قدرت تصمیم‌گیری فرد را نیز تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

در کنار این مشکلات دلشوره و نگرانی باعث می‌شود تا توانایی شما برای زندگی سالم در محیط و لذت بردن از زندگی‌تان کاهش پیدا کند. این موضوع می‌تواند تا حد زیادی سلامت روان فرد را تحت تأثیر قرار داده و همین‌طور باعث بروز بیماری‌هایی نظیر افسردگی در فرد شود.

حتما درباره علت و درمان تکان دادن پا کلیک کنید.

راه های از بین بردن احساس بی قراری

خوشبختانه این روزها روش های متعددی برای از بین بردن احساس بی قراری و نگرانی‌های مداوم به وجود آمده که برخی از آن‎ها به شرح زیر هستند.

1. از یک مشاور برای احساس بی قراری تان کمک بگیرید

اگر احساس می‌کنید احساس بی قراری باعث ناراحتی شما شده و یا شدت علائم‎‌اضطرابی از کنترل خارج‌شده بهتر است راجع به شرایط خود با یک متخصص روانشناسی صحبت کنید. بی قراری می‌تواند خود را به‌صورت بیماری‌های مختلفی ازجمله وسواس، ترس‌های فوبیک، حملات پانیک و یا حتی انواع آلرژی‌ها نشان دهد. روانشناسان به شما کمک خواهند کرد تا دلایل بی قراری خود را پیدا کرده و برای رفع آن‌ها اقدام نمایید.

2. نقش ورزش در احساس بی قراری

یک برنامه ورزشی منظم برای حداقل 20 دقیقه در روز و به‌ویژه تمرینات هوازی ازجمله راهکارهایی است که باعث افزایش اکسیژن‌رسانی به مغز شده و تا حد زیادی در کاهش احساس بیقراری مؤثر هستند.

3. تغییر سبک زندگی

اگر احساس می‌کنید سبک زندگی شما باعث بروز بی قراری می‌شود، بهتر است اقداماتی را در جهت تغییر سبک زندگی مدنظر قرار دهید. خواب شبانه کافی، استفاده از مواد غذایی سالم و طبیعی و همین‌طور برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌های مختلف ازجمله اقداماتی هستند که تا حد زیادی به کاهش احساس بی قراری در شما کمک خواهند کرد.

اقدامات روان‌شناختی برای درمان احساس بی قراری

بی قراری یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی در سال‌های اخیر است و بسیاری از افراد از هر دو جنس را درگیر خود کرده است. با توجه به پیامدهای منفی جسمی و روانی که برای اختلالات‌اضطرابی مطرح می‌شود، بهتر است هرچه سریع‌تر و پیش از مزمن شدن آن‌ها برای درمان اقدام نمایید. برای آشنایی با انواع اختلالات اضطرابی کلیک کنید. ازجمله اقداماتی که روانشناسان برای کاهش احساس بی قراری انجام می‌دهند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی

نخستین قدم برای مبارزه با احساس بی قراری این است که بتوانید در شرایط‌اضطرابی هیجانات خود را مدیریت کنید. روانشناسان با آموزش تکنیک‌های آرام‌سازی مانند تنفس عمیق یا ریلکسیشن به فرد کمک می‌کنند تا بتواند در شرایط پراضطراب وضعیت جسمی خود را مدیریت کرده و به عبارتی کمتر درگیر بی قراری شود.

2. اصلاح الگوی تفکر

بسیاری از مواقع احساس بی قراری به دلیل افکار اشتباه فرد ایجاد می‌شود. هنگامی‌که فرد احساس می‌کند خطری در حال وقوع است و یا بی‌اعتمادی به توانایی‌های خود از مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث‌اضطراب در فرد می‌شوند. در چنین شرایطی روانشناسان تلاش خواهند کرد تا با نشان دادن ناکارآمد بودن افکار فرد و جایگزین کردن آن‌ها با افکار سازگارانه‌تر به او در کاهش بی قراری کمک کنند.

3. خانواده‌درمانی

خانواده و به‌خصوص سبک تربیتی والدین ازجمله مسائلی است که می‌تواند باعث شکل‌گیری احساس بی قراری در شخصیت فرد شود. والدینی که دائماً فرزندان خود را از انجام کارهای مختلف منع می‌کنند و آن‌ها را از پیامد هر رفتاری می‌ترسانند، باعث شکل‌گیری بیقراری در آن‌ها می‌شوند. به همین خاطر روانشناسان در چنین شرایطی جلساتی را با اعضای خانواده تدارک دیده و به آن‌ها برای تغییر سبک‌رفتاری کمک می‌کنند.

4. درمان‌های گروهی

گروه‌درمانی برای احساس بی قراری یکی از روش‌های درمانی است که بسته به صلاح‌دید روانشناس ممکن است مورداستفاده قرار بگیرد. در طی جلسات گروه‌درمانی فرد متوجه خواهد شد که افراد بسیاری مشکلاتی شبیه به او دارند و همین‌طور با راهکارهای که سایرین از آن‌ها استفاده می‌کنند آشنا خواهد شد. حضور در این جلسات انگیزه فرد برای درمان را افزایش خواهد داد و باعث کاهش‌ا‌ضطراب در وی می‌شود. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه درمان ا‌ضطراب شدید کلیک کنید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه احساس بی قراری می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

مطالب مرتبط

سندرم پای بی قرار

سندرم دست بی قرار

 

 

سؤالات متداول

چرا شب های احساس بی قراری می کنم؟

احساس بی‌قراری شبانه می‌تواند به دلایل زیر باشد:
اضطراب یا استرس
مصرف کافئین یا محرک‌ها
سندرم پای بی‌قرار (RLS)
اختلالات خواب مانند بی‌خوابی
عوارض داروها
مشکلات هورمونی (مثل پرکاری تیروئید)
برای تشخیص دقیق، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

چرا همش احساس بی قراری می کنم؟

احساس دائمی بی‌قراری می‌تواند به دلایل زیر باشد:
اضطراب یا افسردگی
مصرف زیاد کافئین یا محرک‌ها
اختلالات هورمونی (مثل پرکاری تیروئید)
عوارض داروها
سندرم پای بی‌قرار (RLS)
استرس مزمن یا سبک زندگی ناسالم
برای تشخیص و درمان، بهتر است با پزشک یا روانشناس مشورت کنید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره