خندیدن و نخندیدن نوزاد چه معنایی دارد

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

خندیدن و نخندیدن نوزاد می‌تواند راهی برای ارزیابی سلامت او باشد. در گذشته خندیدن نوزاد تعابیر متفاوتی داشته و معیاری برای پی بردن به شخصیت نوزاد بوده است. امروزه، خندیدن یا نخندیدن نوزاد در دوران شیرخوارگی علتی زیر بنایی دارد و نشانه مهمی برای متخصصان است که با توجه به آن، به سلامت نوزاد و رشد او پی می‌برند. در صورتی که در این زمینه با سوالاتی روبه رو هستید حتما از خدمات مشاوره کودک استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خندیدن نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی و مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

خندیدن نوزاد | بازتاب لبخند چیست؟

بازتاب‌ها، نوعی پاسخ غریزی نوزاد به محیط هستند که ارزش بقا دارند، تعداد زیادی از این بازتاب‌ها توسط دانشمندان کشف شده که یکی از این بازتاب‌ها، بازتاب لبخند می‌باشد. هرچند که دانشمندان به علت رخ دادن این بازتاب پی نبرده‌اند، اما بازتاب لبخند زدن قبل از تولد تا یک ماهگی دیده می‌شود و از اوایل دوماهگی بخند نوزاد معنا دار می‌شود.

تفاوت بازتاب لبخند و لبخند واقعی

بینایی نوزاد دیرتر از بقیه حواس کامل می‌شود، از این رو محرک‌های جالب توجه را در ماه اول به صورت تار دریافت می‌کند و لبخند‌های نوزاد در ماه اول بازتاب لبخند است که به صورت اتفاقی رخ می‌دهد و زود ناپدید می‌شود، اما لبخند واقعی در پاسخ به محرک‌های بیرونی مثل صدای مادر، دیدن پدر اتفاق می‌افتد.

خندیدن نوزاد از چه سنی شروع می شود؟

تولد تا یک ماهگی

نوزاد تازه متولد شده معمولا تبسمی در حالت شیر خوردن، خوابیدن یا در زمان‌های بیداری دارد، اما این لبخند معنای به خصوصی ندارد، دید نوزاد در ماه اول بعد از تولد تار است و این لبخند در اثر تعامل با مادر و اطرافیان نیست. نوزاد به طور کامل به عضلات صورت خود کنترل ندارد و تلاش می‌کند تا کمی آن‌ها را حرکت بدهد.

یک تا چهار ماهگی

با رشد و کامل شدن ارتباط بین مغز و اندام‌ها، کودک می‌تواند لبخند کاملی نشان بدهد، لبخند کودک معنای اجتماعی دارد و راهی برای ارتباط برقرار کردن با اطرافیان است. تا چهار ماهگی کودک دلبستگی را با مراقبان اولیه تشکیل می‌دهد، بادیدن مراقبان اولیه دست از گریه کردن برمی‌دارند، ارتباط چشمی قوی دارند و لبخند می‌زنند.

چهار تا شش ماهگی

بین چهار تا شش ماهگی، سرعت اجتماعی شدن کودک افزایش می‌یابد و علاقه دارد که با اطرافیان بخندد و در آغوش کشیده شود. کودک در این سن تلاش می‌کند تاثیرگذار باشد و طنازی می‌کند. حالات چهره‌ای متنوعی را مثل اخم، شادی، ترس، شگفتی وتوجه به نمایش می‌گذارد تا بهتر ارتباط برقرار بکند.

شش تا نه ماهگی

در طی این دوره، کودک تمایل دارد مورد عشق و توجه والدین و مراقبان مهم قرار بگیرد. کودکان در این سن یاد می‌گیرند به مراقبان خود اعتماد بکنند. حافظه تصویری کودکان در این سن شکل گرفته و چهره مراقبان خود را به ذهن می‌سپارند و آن‌ها را از غریبه‌ها تشخیص می‌دهند و هنگام دیدن غریبه‌ها، ترس و ناراحتی خود را نشان می‌دهند و با دیدن مراقب خود ترس و ناراحتی‌شان از بین می‌رود و کودک به والدین خود لبخند می‌زند و به سمت آن‌ها می‌رود.

نه تا دوازده ماهگی

تا پایان یک سالگی کودک به صورت آشکارا، والدین و مراقبان اصلی خود را ترجیح می‌دهند و محبت خود را به والدین نشان می‌دهد. کودک در صورت نبود والدین، نگران و ناراحت است و گریه سر می‌دهد به این رفتار اضطراب جدایی می‌گویند که کودک به هنگام دیدن والدین خود به صورت آشکارا واکنش نشان می‌دهد. واکنش کودک در این لحظه بیانگر سبک دلبستگی کودک با والدین به خصوص مادر است.

آیا نخندیدن نوزاد نشانه آسیب است؟

خنده کودک به معنی رشد اجتماعی و عاطفی کودک است، از لبخند زدن، خندیدن، گریه کردن و … می‌توان نوع تعاملات کودک را پیش بینی کرد. اگر کودک شما زیاد می‌خندد یا کم می خندد، بی دلیل نگران نشوید، میزان خندیدن نوزاد به میزان اجتماعی بودن او بستگی دارد.

موردی که می‌تواند قابل بررسی باشد، این است که کودکی به لحاظ سن رشدی باید لبخند بزند و بخندد، اما هنوز نخندیده یا لبخند نزده است. نخندیدن کودک می‌تواند یکی از علائم اختلال طیف اتیسم باشد. لازم به ذکراست که نخندیدن نوزاد یکی از علایم اختلال طیف اتیسم است و این عامل به تنهایی برای تشخیص گذاری کافی نیست، در این مواقع بهتر است از متخصص کمک بگیرید.

برای خندیدن نوزاد چه کار کنیم؟

بازی کردن و خندیدن، پیوند عاطفی کودک را با مادر و مراقبان اصلی قوی‌نر می‌کند و حس شوخ طبعی و خلاقیت را بالا می‌برد. همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن و رشد کودک کمک می‌کند. از این رو توصیه می‌شود که زمان بیشتری را صرف بازی و خندیدن با کودک کنید. در ادامه چند راهکار برای خندیدن کودک را ذکر کرده‌ایم:

  • شکلک‌های خنده دار در بیاورید، این کار به شناخت عواطف و احساسات چهره‌ای کودک کمک می‌کند و هم باعث خندیدن کودک می‌شود.
  • در غالب حیوانات مختلف با کودک خود صحبت کنید و آوای حیوانات مختلف را در بیاورید.
  • با کودک خود بازی دالی موشه را انجام بدهید.
  • ترانه‌های شاد و کودکانه را پخش کنید و با آهنگ همخوانی کنید.
  • کودک دلبندتان را روی دست بلند بکنید و مثل هواپیما در اتاق به پرواز در بیاورید.

سخن آخر

خندیدن یا نخندیدن نوزاد، لزوما نشان دهنده اختلال رشدی به خصوصی نیست، اگر کودک‌تان کم می‌خندد شاید به مقدار بیشتری بازی و شادی نیاز دارد و اگر کودک‌تان زیاد می خندد یعنی مسیر تربیتی را به درستی طی کرده‌اید، به غریزه والدگری خود اعتماد بکنید و نگران اظهار نظرهای اطرافیان نشوید. برای بالا بردن اطلاعات خود مقاله رشد شناختی کودک را مطالعه کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خندیدن نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی و مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
دریافت مشاوره