عوارض برداشتن خال صورت

عوارض برداشتن خال صورت میتواند بسیار خطرناک باشد. امروزه روش های زیادی برای برداشتن خال ها وجود دارد که عوارض آنها در مقایسه با روش های قدیمی کمتر است. اما به هر حال، هر روشی مشکلات خود را داشته و از طرفی بسته به شرایط پوستی فرد و مراقبت های بعد از عمل ممکن است پیامدهای دیگری نیز به وجود آید. از این رو بهتر است افراد پیش از انجام این عمل، اطلاعات لازم را کسب کرده و حتما با یک متخصص پوست مشورت نمایند. نکته جالب اینجاست که امروزه تقاضا برای انجام این عمل بسیار زیاد است؛ و شاید حتی بسیار دست کم گرفته میشود. به شکلی که افرادی که حتی تخصص ندارند هم ممکن است اینکار را انجام دهند. در این زمینه بهتر است از یک مشاوره تلفنی کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه عوارض برداشتن خال صورت میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
عوارض برداشتن خال صورت چیست؟
برداشتن خال های صورت و بدن، همیشه هم موضوعی انتخابی نیست. در مواردی، خال تبدیل به یک بیماری خطرناک میشود که نیاز به درمان دارد. چنین خال هایی حتما باید برداشته شوند. از طرفی برداشتن برخی خال ها بیدردسر و بدون مشکل است؛ اما برخی دیگر را اصلا نباید همل جراحی کرد. در واقع گفته میشود که خال ها به دو نوع خوش خیم و بدخیم تقسیم میشوند. حتی برخی از آنها بعد از برداشتن، دوباره برمیگردند.
در هر صورت باید بدانید که عمل برداشتن خال صورت، بسیار ساده بوده و دورع نقاهت طولانی نخواهد داشت. از این رو اگر متخصص تایید کرد که میتوانید اینکار را انجام دهید؛ نترسید و به صورت اصولی آن را انجام دهید. تنها اطلاعات لازم را کسب کرده و انجام مراقبت های بعد از عمل را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: اختلال بد ریخت انگاری بدن
برخی از رایج ترین عوارضی که ممکن است بعد از برداشتن خال تجربه کنید؛ شامل موارد زیر است.
- خونریزی، التهاب و عفونت
- تغییر رنگ پوست
- واکنش های آلرژیک
- ایجاد زخم و جوش
- تاول و خارش
عوارض برداشتن خال با لیزر
برداشتن خال با لیزر یک روش سنتی برای برداشتن خال هاست. با این روش، میتوان خال های عروقی، مسطح، لک های پوستی قهوه ای و یا سیاه را از بین برد. برخی از خال ها نیاز به بیش از یک جلسه لیزر دارند. در این حالت هیچگونه خونریزی، درد و یا اسکاری ایجاد نمیشود. تنها ممکن است در محل خال کمی قرمز و متورم شود که بعد از مدتی برطرف خواهد شد.
برداشتن خال با عمل جراحی
منظور از عمل جراحی برای برداشتن خال ها، سه روش است که در این قسمت در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
تراشیدن: در این روش پزشک پس از تزریق بیحسی، در خال برش ایجاد کرده و برای همسطح سازی با پوست آن را میتراشند.
پانچ بیوپسی: این روش برای خال های کوچک و ریز است با دستگاه مخصوصی دارای قطعات مربعی آنها را روی پوست پانچ میکنند.
جراحی برشی: از روش جراحی برشی برای برداشتن خال های بدخیم استفاده میکنند که خال را برداشته و جای آن را بخیه میزنند.
عوارض برداشتن خال صورت با کرایو
از کرایو برای برداشتن خال های غیرسرطانی که ریشه عمیقی ندارند استفاده میکنند. در واقع با دستگاه مخصوصی نیتروژن مایع را روی خال میریزند. در این حالت شوک سرمایی ایجاد شده و فرایند خونرسانی به خال متوقف میشود.
پلاسما
پلاسما، یکی از روش های جدید برای برداشتن خال هاست که هم خاصیت درمانی دارد و هم زیبایی. با این روش میتوان خال هایی را که در نواحی حساس مانند پلک و یا گوشه چشم هستند را از بین برد. این روش از دقت بالایی برخوردار بوده و از طرفی جای زخم کوچکی برجای میگذارد.
آر اف
روش آر اف حتما باید تحت نظر متخصص انجام شود. در آر اف، با کمک امواج رادیوفرکانسی، لایه های مختلف خال، زگیل و سایر ضایعات پوستی تراشیده میشود. اگر متخصص مهارت و دقت کافی داشته باشد؛ جای خال برداشته شده به هیچ عنوان نخواهد ماند.
خال های توموری یا گوشتی
اگر خالی توموری باشد؛ نمیتوان به روش عادی آن را برداشت. حتی گاهی متخصصین پیشنهاد میکنند که اصلا برداشته نشود. اما اگر فرد، تصمیم به اینکار بگیرد و یا وجود این خال، برای او مشکلاتی ایجاد کرده باشد؛ در ابتدا از این خال نمونه برداری شده و در صورتی که مشکلی ایجاد نکند؛ برداشته میشود. تشخیص این نوع خال ها بسیار مهم است و در ابتدا متخصص باید آن را بررسی کند.
در مورد خال های گوشتی، این موضوع درست نیست. آنها در بیشتر موارد خوش خیم بوده و برداشتن شان هیچ مشکلی ایجاد نمیکند. حتی در گذشته، بسیاری از افراد در خانه، دور آنها نخ پیچیده و آن را سفت میکردند؛ تا جریان خون به این خال قطع شده و بیوفتد. اما با این روش، احتمال بازگشت خال وجود دارد. از طرفی، این روش عملی نبوده و با درد و خونریزی زیادی همراه است. از این رو بهتر است برای برداشتن این خال ها نیز به متخصص مراجعه کرده و با کمک او آنها را از بین ببرید.
بیشتر بخوانید: چگونه ظاهری جذاب داشته باشیم
جلوگیری از بروز عوارض برداشتن خال صورت
بعد از اینکه خال خود را برداشتید؛ برای جلوگیری از بروز عوارض آن، بهتر است از روش های زیر استفاده نمایید.
- به مدت 48 ساعت محل برداشت خال را آب نزنید و یا نشویید.
- کرم ها و داروهایی که توسط متخصص تجویز شده اند را مصرف کنید.
- تا سه روز بعد از برداشتن خال، در این ناحیه، از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
- محل زخم خود را دستکاری نکنید.
- تا یک ماه بعد از برداشتن خال، از کرم های لایه بردار استفاده ننماید.
- تا یک هفته پس از برداشتن خال، در معرض نور مستقیم خورشید نباشید.
سخن پایانی
برای دریافت مشاوره در زمینه عوارض برداشتن خال صورت میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.