علائم ام اس چیست | علت بوجود آمدن بیماری ام اس

علائم ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس در بخش های مختلف بدن بروز کرده و شناخت آنها کمک میکند تا از پیشروی این بیماری جلوگیری شود. این یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سلول های عصبی حمله کرده و آنها را از بین میبرد. این موضوع منجر به بروز مشکلات زیادی در بخش های مختلف بدن شده که غیرقابل بازگشت هستند. در واقع به این دلیل که سلول های عصبی هیچگاه ترمیم نمیشوند؛ این بیماری به طور کامل قابل درمان نبوده و افراد مشکلات زیادی را در اثر آن تجربه خواهند کرد. از طرفی این یک بیماری پیشرونده است. به این معنی که اوضاع فرد بیمار همواره رو به وخامت میرود. به همین دلیل بهتر است نشانه های پنهان این بیماری را شناخته و در این مورد با متخصص مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره تلفنی کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم ام اس میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
علائم ام اس کدام اند؟
متخصصین از ام اس به عنوان یک بیماری غیرقابل پیش بینی یاد میکنند. چرا که نشانه های آن در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود. از طرفی برخی از نشانه های آن کاملا پنهانی بوده و به ظاهر بیاهمیت هستند. به همین دلیل افراد آن را جدی نگرفته و پیگیری نمیکنند. اولین نشانه های این بیماری شامل خستگی و بیحسی است؛ اما در موارد شدیدتر میتواند منجر به فلج شدن کاهش بینایی و کاهش عملکرد شود. در ادامه در مورد انواع علائم ام اس ، بیشتر توضیح خواهیم داد.
تجربه مشکلات بینایی
از مشکلات بینایی، میتوان به عنوان شایع ترین علائم ام اس یاد کرد. چرا که التهاب روی اعصاب تاثیر گذاشته و بینایی مرکزی را مختل میکند. این موضوع منجر به تاری دید، دوبینی و از کوری کامل خواهد شد. افراد به سرعت متوجه این تغییر نمیشوند. چرا که تخریب اعصاب در این ناحیه به کندی صورت میگیرد. از اولین نشانه های بروز مشکلاتی در بینایی، احساس درد هنگام نگاه کردن به طرفین است.
سوزن سوزن شدن بدن و بیحسی | علائم ام اس
از آنجایی که علائم ام اس روی دستگاه عصبی مرکزی تاثیر دارد؛ میتواند سیگنال های متناقضی را به سراسر بدن ارسال کند. گاهی هیچ سیگنالی ارسال نمیشود و به همین دلیل افراد دچار بیحسی میشوند. بی حسی و سوزن سوزن شدن یکی از علائم هشداردهنده است که در مرحله اول، در نواحی بازوها، پاها و انگشت ها احساس میشود.
تجربه درد و اسپاسم
طبق مطالعه انجمن ملی ام اس، بیش از نیمی از افراد مبتلا، دچار درد مزمن میشوند. سفتی عضلات و بروز حرکات غیرقابل کنترل منجر به درد در اندام ها میشود. این حالت بیشتر در پاها و گاهی در کمر احساس میشود.
ضعف و خستگی | علائم ام اس
ضعف خستگی از علائم ام اس ، به دلیل تخریب اعصاب موجود در ستون فقرات است. این خستگی برای چندهفته باقی مانده و در بیشتر موارد، پاها را تحت تاثیر قرار میدهد. اما به هرحال یکی از نشانه های بسیار شایع است که تقریبا 80 درصد از مبتلایان آن را تجربه میکنند.
بروز مشکلاتی در تعادل و سرگیجه
بروز مشکلاتی در تعادل و احساس سرگیجه است که عملکرد عادی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. در واقع آنها همواره احساس سبکی سر داشته و تصور میکنند که محیط اطرافشان در حال چرخش است. این علامت بیشتر در حین ایستادن بروز میکند.
بروز اختلالاتی در عملکرد روده و مثانه | علائم ام اس
بی اختیاری ادرار و مشکلات مثانه نیز علامت دیگری است که در بیشتر مبتلایات مشاهده میشود. این مشکلات شامل تکرر ادرار، افزایش ادرار، ناتوانی در نگه داشتن ادرار و… میباشند. گاهی ممکن است افراد نشانه هایی مانند یبوست و اسهال را نیز تجربه نمایند که ناشی از مشکلات روده است.
مشکلات جنسی
ابتلا به ام اس میتواند در مرحله برانگیختگی جنسی اختلال ایجاد کند چرا که از سیستم عصبی مرکزی شروع میشود.
تجربه مشکلات شناختی | علائم ام اس
منظور از مشکلات شناختی از علائم ام اس، ابتلا به مشکلات حافظه، کاهش محدوده توجه، اختلال در تمرکز، افسردگی و … است. با تاثیر این بیماری بر مغز، بروز چنین حالاتی دور از انتظار نیست.
تغییراتی در سلامت عاطفی
بسیاری از بیماران مبتلا به ام اس به دلیل مشکلاتی که تجربه میکنند؛ دچار افسردگی میشود. استرس ناشی از این بیماری، همچنین میتواند منجر به تحریک پذیری، نوسانات خلقی و به طور کلی بیثباتی عاطفی شود.
سایر علائم ام اس
همانطور که گفته شد؛ این بیماری در هر فردی، خود را به شکل متمایزی نشان میدهد. از این رو میتوانیم انتظار چنین نشانه هایی را نیز داشته باشیم.
- اختلال در شنوایی
- تشنج
- لرزش به صورت غیرقابل کنترل
- بروز مشکلات تنفسی
- لکنت زبان
- اختلال در بلع
آیا ام اس ارثی است؟
فراموش نکنید که ابتلا به ام اس لزوما ارثی نیست. اما زمانی که یکی از اعضای خانواده بیمار باشد؛ احتمال ابتلا به آن بیشتر خواهد شد. از طرفی، آمار ابتلا به این بیماری زیاد نبوده و در جمعیت عمومی حدود 0.1 درصد است. اما در صورتی که یکی از اعضای خانواده مبتلا باشد؛ این درصد بیشتر میشود.
تشخیص این بیماری
برای اطمینان از ابتلا به این بیماری، متخصص باید آزمایشات مختلفی را روی افراد انجام دهد. حتی فرد باید به متخصصین مختلفی مراجعه کند. معاینه عصبی، معاینه چشم، تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی و پونکسیون کمری، از آزمایشات مورد نیاز برای تشخیص دقیق هستند.
علت ابتلا به بیماری ام اس
علت دقیقی برای ابتلا به این بیماری وجود ندارد. اما بیشتر متحصصین بر این باورند که عامل اصلی ابتلا به ام اس، ژنتیک و استرس است. این دو عامل میتوانند افراد را در معرض این بیماری قرار دهند.
روش های درمانی بیماری ام اس
با اینکه هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد؛ اما با مراجعه سریع به متخصص بعد از مشاهده علائم ام اس، تا حد زیادی میتوان از پیشروی این بیماری جلوگیری کرد. برخی از افراد سالها با این بیماری زندگی کرده و مسائل زیادی را تجربه نمیکنند.
برای آشنایی با روش های کنترل اعصاب و درمان اضطراب و استرس کلیک کنید.
سخن پایانی
علائم ام اس مختل کننده زندگی عادی افراد هستند. این نشانه ها بدون هیچ هشداری ظاهر شده و روز به روز شدیدتر میشوند. به همین دلیل نباید نسبت به آنها بیتفاوت بود. نمیتوان به طور کامل این بیماری را شکست داد. اما میتوان شدیدتر شدن آن را به تعویق انداخت. به همین دلیل بهتر است در صورت بروز نشانه ها، سریعا اقدام کرده و از متخصص کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم ام اس میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.