ترس مردان از ازدواج

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

ترس مردان از ازدواج برای چیست؟ ازدواج یک واقعیت شیرین اجتماعی است که در همه جوامع رواج دارد. اگر چه این اتفاق می‌تواند به بهبود شرایط زندگی افراد کمک کند ولی برخی افراد، بسته به فرهنگ و موقعیت اجتماعی که در آن ایفای نقش می‌کنند، نسبت به این پدیده شیرین دید منفی دارند و از آن گریزان هستند. دیدگاه منفی نسبت به ازدواج از نوعی ترس نشئت می‌گیرد که به ویژه در مردان با آمار بیشتری گزارش می‌گردد. با آگاهی از دلایل ترس مردان از ازدواج و راهکارهای غلبه بر آن، می‌توانید ترس خود را کنار گذاشته و ازدواج خوبی داشته باشید. برای این مساله حتما باید برای دریافت مشاوره ازدواج اقدام نمایید.

ترس مردان از ازدواج

گاموفوبیا یا ترس از ازدواج نوعی هراس از قبول مسئولیت و پیمان بستن است. مردان از اینکه مسئولیت یک زندگی را بپذیرد و دائما نسبت به همسر خود متعهد باشد، می‌ترسد. در واقع این ترس، یک ترس غیر واقعی است و پایه و اساس منطقی ندارد. همه آدم ها نمی‌توانند دائما در روابط مختلف قرار گیرند و پس از مدتی نیاز دارند که ارتباط دائم عاطفی برقرار نمایند. به همین دلیل بهتر است با ترس‌های خود روبرو شده و ورود به موقعیت جدید را بپذیرید. اما این کار به این آسانی ها هم نیست. غلبه بر ترس مردان از ازدواج می‌تواند مدت ها طول بکشد و آن ها را با مشکلاتی مواجه کند. گاه خودشان متوجه این موضوع نشده و اطرافیان با دریافت خدمات مشاوره می‌توانند به این افراد کمک کنند.

بیشتر بخوانید : انگیزه ازدواج

دلایل ترس مردان از ازدواج

مردان به دلایل متعددی از ازدواج می‌ترسند که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

1. مشکلات مالی

یکی از علت‌های اصلی ترس مردان از ازدواج این است که آن‌ها توان مالی لازم برای اداره یک زندگی مشترک را ندارند. فکر کردن به اینکه ازدواج باعث می‌شود تمام بار مالی خانواده بر عهده او باشد، نوعی ترس را بر وی تحمیل می‌کند و نسبت به ازدواج و تشکیل خانواده بی میل می‌شود. علاوه بر این برخی از مردان در خانواده‌های کم توان مالی رشد کرده‌اند و تجربه مشکلات مالی و محدودیت‌های که در این زمینه داشته‌اند، از آن‌ها انسان‌هایی با اعتماد به نفس پایین ساخته است. افرادی که عزت نفس پایینی دارند، خود را در حدی نمی‌بینند که بتوانند مسئولیت زندگی خود و شریک زندگی را توامان بر عهده بگیرند.

2. شخصیت درونگرا

افراد با شخصیت درونگرا ترجیح می‌دهند دائما تنها باشند و برای خودشان خلوت کنند. فکر کردن به اینکه ازدواج آن‌‌ها را از خلوت مورد علاقه‌شان بیرون می‌کشاند و مجبور هستند از دنیای درونی خود خداحافظی کنند، سبب ترس آنان می‌شود. مردانی که دارای شخصیت درون گرا هستند، بهتر است با خانم‌هایی مانند خودشان ازدواج کنند تا زندگی موفق‌تری داشته باشند. ازدواج یک فرد درون گرا با یک فرد برون گرا که علاقه زیادی به عمل گرایی دارد و ترجیح می‌دهد وقت خود را در جمع بگذراند، نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت.

3. ترس مردان از ازدواج | ترس از ثابت ماندن در یک رابطه عاطفی

جوانی، اقتضای شیطنت و تجربه روابط عاطفی متفاوت به خصوص برای پسران است. ترس از اینکه ازدواج آزادی آن‌ها را سلب می کند و مجبورند دائما در یک رابطه عاطفی ثابت قرار بگیرند، باعث می‌شود نسبت به تعهد عاطفی و قبول زندگی مشترک بی‌میل شوند.

فروشگاه آرامیس

4. وابستگی به پدر و مادر

گاهی روش‌های تربیتی اشتباه، پسران را طوری تربیت می‌کند که وابستگی شدیدی به والدین خود دارند. اختلال وابستگی مانع از این می‌شود که فرد آزادی عمل داشته باشد و بتواند آزادانه انتخاب کند و دست به عمل بزند. تصور اینکه قرار است از پدر و مادر خود به عنوان یک حامی بزرگ جدا شود، او را دچار استرس و ترس شدید می‌کند. بنابراین تمام سعی خود را به کار می‌برد تا به بهانه‌های مختلف از ازدواج طفره برود و امنیت روانی خود را حفظ نماید.

5. ترس مردان از ازدواج | تجربه شکست و طلاق

در گذشته هر انسانی موقعیت‌هایی اتفاق می‌افتند که برای فرد بسیار دردناک هستند و خاطرات بدی را برای او رقم می‌زنند. یکی از تلخ‌ترین تجربیات افراد به ویژه برای پسران، تجربه شکست عاطفی است. برخلاف دختران که با وجود شکست عاطفی و تحمل ناراحتی زیاد باز هم می‌توانند به شخص دیگری دل ببنند، پسران خیلی سخت‌تر به ارتباطات بعدی اعتماد می‌کنند. عدم اطمینان و شک و تردید نسبت به تداوم همیشگی یک رابطه زناشویی، آن‌ها را از ازدواج کردن منصرف می‌کند.

6. باور های غلط نسبت به ازدواج

پسرانی که از ازدواج هراس دارند دچار باورهای غلطی نسبت به این پدیده اجتماعی هستند. ازدواج در نگاه آنان یعنی پایان زندگی لذت بخش گذشته؛ این نوع دیدگاه به ویژه در پسرانی که دوران مجردی خود را با بی بند و باری سپری می‌کنند به وفور دیده می‌شود، چراکه ازدواج همچون زنجیری خواهد بود که بر دست و پای آن‌ها زده خواهد شد و دیگر نمی‌توانند همچون گذشته آزاد باشند.

7. ترس مردان از ازدواج | عدم آمادگی روانی

ازدواج به منزله اینکه قرار است پسران مسئولیت یک زندگی مشترک را برعهده بگیرند، فقط به توان مالی ختم نمی‌شود بلکه آن‌ها از لحاظ روانی نیز باید آمادگی لازم را داشته باشند. گفتگوهای مشترک، پذیرش انتقادات، قبول نقش همسری و مسئولیت‌های وابسته از جمله شرایط روحی و روانی است که مردان باید آمادگی لازم برای قبول آن‌ها را داشته باشند.

8. دست کشیدن از خواسته ها و اهداف

هر فردی برای آینده خود برنامه‌ای داشته و دوست دارد با گذراندن مقاطع تحصیلی مختلف به  خواسته خود دست یابد و موقعیت‌های اجتماعی مشخصی را به دست آورد. گاهی این تصور غلط به وجود می‌آید که ازدواج مانعی بر سر تحقق دست یابی به خواسته‌ها خواهد بود. در صورتی که واقعیت چنین نیست و حتی در برخی مواقع تشویق‌ها و حمایت‌های همسر می‌تواند انگیزه بیشتری در شما ایجاد کند تا با توان بیشتری به دنبال رسیدن به خواسته‌ها و اهداف خود بروید.

9. تاثیر همسالان و دوستان

همراهی و دوستی با کسانی که مجرد هستند و برای ازدواج برنامه‌ای ندارند، مردان را از ازدواج دور کرده و به مرور حتی ترس در دل آن ها ایجاد می‌کند. این دوستی ها روابط بی بند و بار را نیز افزایش داده و ارتباط با جنس مخالف را در غالبی دیگر لذت بخش نشان می‌دهند، در حالی که مردان نیز ذاتا به رابطه ای پایدار نیاز دارند تا احساس آرامش درونی داشته باشند.

10. ترس به دلیل نرسیدن زمان ازدواج برای مردان

از گذشته تا کنون تغییرات زیادی در دیدگاه جامعه و خانواده ها در خصوص زمان ازدواج مردان شکل گرفته است. در برخی خانواده ها باور به این است که مردان نباید زود ازدواج کنند و ازدواج با ادامه تحصیل و پیشرفت شغلی آن‌ها مغایرت دارد. این دست مردان از ناتوانی برای مدیریت زندگی در واقع ترس دارند. که دریافت راهنمایی های مشاوران ازدواج و خانواده می‌توانید به یک تعادل برسید.

برای آشنایی بیشتر با سایر دلایل ترس از زنان کلیک کنید.

مردان چگونه می‌توانند با ترس‌های خود مقابله کنند؟

-اطمینان از اینکه واقعا می‌خواهید لحظات زندگی خود را با شریک زندگی‌تان سهیم شوید.

-باور اینکه ازدواج می‌تواند باعث بهبود وضعیت زندگی شما شود.

-قبول این نکته که بیشتر افراد متاهل در ابتدای ازدواج دچار مشکلات مالی بوده‌اند و کم کم توانسته‌اند خانه و ماشین بخرند.

-پدر و مادر به عنوان منبع وابستگی همیشگی نیستند و عمر جاودان ندارند.

-ملاقات با اشخاص متاهل و خوشبخت

-تقویت مهارت‌های فکری و رفتاری در دوران نامزدی

-ریشه یابی ترس و گفتگو درباره علل اصلی ازدواج هراسی

-اهداف شما تغییر نخواهند کرد و همچنان می‌توانید به دنبال رسیدن به خواسته‌های خود باشید.

-مراجعه به روانشناس و مشاور در زمانی که نمی‌توانید از پس ترس‌ها و باورهای غلط خود در مورد ازدواج برآیید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

سوالات متداول

دلایل اصلی ترس مردان از ازدواج چیست؟

از مهم ترین دلایل آن می‌توان به مشکلات مالی، شخصیت درونگرا، وابستگی به پدر و مادر، عدم تمایل به یک رابطه ثابت، تصور جلوگیری از پیشرفت با ازدواج، تجربه شکست و… اشاره کرد. 

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره