سندروم دختر خوب | علائم و مقابله با سندرم دختر خوب
سندروم دختر خوب یکی از شیوه های رفتاری است که در دختران از سن کودکی آغاز میشود. این افراد علائمی چون اولویت قرار ندادن خود، عدم دفاع از خود، احساس گناه دائمی، ترس از نادیده گرفته شدن، یاری رسانی بیش از حد به دیگران و … را دارند. راه های مقابله با سندرم دختر خوب اصلا آسان نیست چون باید قدرت “نه گفتن” را آموزش ببینید که یکی از دشواری های درمان به حساب میآید.
طبق بررسی ها خانم های زیادی دچار سندرم دختر خوب هستند. این سندرم به تدریج باعث کمبود اعتماد به نفس، عدم رضایت از زندگی، ناراحتی، عدم دلخوشی و غیره میشود. بهترین راه رهایی از این سندرم دریافت کمک روانشناس است. برای حضور در جلسات مشاوره فردی کلیک کنید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو دیدن نمایید.
سندروم دختر خوب
به طور کل سندرم دختر خوب به معنای فراموشی خود و جلب رضایت دیگران است. برخی دختران و خانم ها تمام دوران زندگی خود را وقف جلب رضایت دیگران میکنند. تمرکز بیش از حد آنان به این موضوع باعث غفلت از اتفاقات و پدیده های اطرافشان می شود. در نتیجه از ساز و کار امور پیرامون شان آگاهی لازم را ندارند.
پس به خوبی توانایی مدیریت اتفاقات روزمره را نداشته باشند. این سندرم خانم ها را فردی مهربان، کمک رسان، فداکار و … تلقی میکند. با فراموشی خود به دنبال جلب رضایت اطرافیان، خانواده، شریک عاطفی و دوستان هستند. این افراد توانایی نه گفتن ندارند و از طرفی خود را اولویت قرار نمیدهند. توانایی دفاع از خود ندارند و به اعتماد به نفس پایین مبتلا هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه افزایش اعتماد به نفس کلیک کنید.
علائم سندروم دختر خوب
با مشاهده علائم زیر متوجه خواهید شد که سندرم دختر خوب چه ویژگی هایی دارد.
- احساس گناه همیشگی
- عدم دفاع از حق خود
- عدم تلاش برای گرفتن حق خود
- خود را نفر آخر اولویت دانستن
- عدم کنترل زندگی
- ترس از نادیده گرفته شدن
- عدم “نه” گفتن
- عدم مخالفت با اطرافیان
- تلاش برای رفاه حال دیگران
- همیشه در دسترس بودن
- کمک بیش از حد به دیگران
- بخشندگی بیش از حد
- به دردسر افتادن های متعدد
عوامل موثر بر سندروم دختر خوب
سندرم دختر خوب از دوران کودکی آغاز میشود. دختران از دوران کودکی دائم کلماتی مانند مودب باش، خانومانه رفتار کن، گذشت کن، ساکت و خوب باش را زیاد شنیده اند. این حرف ها باعث میشوند یاد بگیرندتا از دوران کودکی به دنبال جلب رضایت دیگران باشند و از خود گذشتگی کنند. به تدریج این اعمال سبب بروز اضطراب، خشم و ناراحتی میشود. وتوانایی ابراز احساسات ندارند و تنها برای رفع نیازهای دیگران در تلاش هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلالات اضطرابی کلیک کنید.
راه مقابله با سندروم دختر خوب
افرادی که مبتلا به سندرم دختر خوب هستند به مرور آسیب هایی میبینند. هرگز خود را اولویت قرار نمیدهند و به مرور آزار میبینند. احساس ناراحتی، نارضایتی و ترس دارند. در ادامه راه های رهایی از سندرم دختر خوب را ارائه داده ایم که به شرح زیر است.
- باید خود را اولویت قرار دهید.
- اولویت های خود را بنویسید.
- به این حقیقت فکر کنید که کافی و کامل هستید.
- باورهای جدید برای خود تعیین کنید.
- اهداف جدید برای خود تعیین کنید.
- خود را مهم تر از هر چیزی بدانید.
- از خود دفاع کنید.
- به خود ارزش، احترام و اهمیت قائل باشید.
- احساسات خود را درک کنید.
- از کسی الگو برداری نکنید.
- خود واقعی تان باشید.
- به لحظه لحظه زندگی توجه کنید.
- احساسات خود را سرکوب نکنید.
- دیگران و خود را قضاوت نکنید.
- حق خود را بگیرید.
- احساسات را ابراز کنید.
- مخالفت های خود را ابراز کنید.
- احساسات، هیجانات و عواطف خود را پنهان نکنید.
- از روانشناس برای راهنمایی کمک بگیرید.
از این مساله آگاه باشید که راه مقابله با سندرم دختر خوب اصلا آسان نیست. برای آگاهی از شیوه مقابله از روانشناس کمک بگیرید.
کلام آخر
سندرم دختر خوب همانطور که از اسمش پیداست جز دختر خوب بودن و تلاش برای رضایت دیگران هیچ سودی برای خود فرد نخواهد داشت. کسانی که درگیر سندرم دختر خوب هستند غالبا خود را فراموش میکنند و در صدد رضایت دیگران هر کاری انجام میدهند. اما به مرور زمان و به تدریج این سندرم افراد را مبتلا به استرس، اضطراب و کمبود اعتماد به نفس میکند.
برای رهایی از این اتفاق ناگوار بهتر است تا اولین لحظه ای که متوجه این سندرم شدید با روانشناس و مشاورین متخصص ارتباط بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه میدهد. برایکسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه سندروم دختر خوب میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.