پشیمانی از خیانت | آیا کسی بعد از خیانت پشیمان می شود؟

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

پشیمانی از خیانت برای بسیاری از خانم‌ها و آقایانی که به همسرشان خیانت کرده‌اند پیش می‌آید. خیانت دلایل مختلفی دارد، بااین‌حال بسیاری از مواقع نفر سوم نمی‌تواند جای همسر و خانواده اول را در قلب ما بگیرد. سؤال اصلی در این شرایط این است که چطور می‌توانیم اشتباه خود را جبران کنیم؟ به‌علاوه ذهن همسرانی که خیانت می‌بینند نیز ممکن است درگیر سؤالات بسیاری بشود.

برای مثال آن‌ها به این فکر می‌کنند که آیا پشیمانی طرف مقابل واقعی است یا بهتر است به این زندگی پایان بدهند؟ متخصصان معتقدند که اگر پشیمانی از خیانت واقعی باشد زن و شوهر می‌توانند با رعایت برخی اصول زندگی خود را از نو شروع کنند. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا به ابعاد مختلف این مساله بپردازیم. به‌علاوه توصیه می‌کنیم اگر درگیر خیانت شده‌اید حتماً از خدمات مشاوره خیانت و خانواده استفاده کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پشیمانی از خیانت می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

نشانه های پشیمانی بعد از خیانت

نشانه های پشیمانی از خیانت

همان‌طور که گفتیم بسیاری از خانم‌ها یا آقایانی که به همسرشان خیانت می‌کنند دیریازود از این کار پشیمان می‌شوند. اگر همسرتان به شما خیانت کرده احتمالاً بارها از او شنیده‌اید که از رفتارش پشیمان است. اما یکی از سؤالاتی که در این شرایط برای ما پیش می‌آید این است که آیا پشیمانی همسرمان واقعی است؟ پاسخ این سؤال اهمیت بسیاری در ادامه پیداکردن زندگی مشترک ما دارد. پس بهتر است به‌دقت دنبال پاسخ آن باشید. مشاورین خانواده معتقدند که اگر همسرتان رفتارهای زیر را دارد می‌توانید به تغییر او امیدوار باشید.

1- قطع کردن کامل ارتباطات اشتباه

ابراز پشیمانی واقعی فقط در کلام نیست. کسی که واقعاً دچار پشیمانی از خیانت باشد؛ رفتارش نیز تغییر خواهد کرد. آیا همسرتان ارتباطش با نفر سوم رابطه را قطع کرده است؟ اگر احساس می‌کنید رفتارهای همسرتان تغییر کرده و دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نمی‌کند می‌توانید این موضوع را یک امتیاز مثبت در نظر بگیرید. اما به این نکته دقت داشته باشید که تغییر رفتار همسر را باید در یک بازه بلندمدت بسنجید. پس بهتر است قبل از تصمیم‌گیری زمان کافی برای این موضوع در نظر بگیرید.

برای آشنایی با راه های کاهش به همسرم خیانت کردن عذاب وجدان دارم کلیک کنید.

2- ابراز پشیمانی از خیانت و قبول کردن مشئولیت

یکی از نشانه‌های خطر این است که همسر شما هرکسی به‌غیراز خودش را مقصر این اشتباه بداند. کسانی که چنین دیدگاهی دارند دیریازود و هنگامی که دوباره زمینه‌ای فراهم شود خیانت می‌کنند. زیرا آن‌ها معتقدند که در مقابل شرایط هیچ اختیار و کنترلی نداشته‌اند. پس یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که همسرتان تا چه حد اشتباهش را می‌پذیرد؟

3- تلاش برای بهتر کردن رابطه

کسانی که واقعاً از رفتار خود پشیمان هستند برای تغییر شرایط تلاش می‌کنند. آیا همسرتان سعی می‌کند مشکلات رابطه را از بین ببرد و دوباره در قلب‌تان جایی پیدا کند؟ اگر واقعاً تلاش‌های او را برای بهتر شدن زندگی می‌بینید می‌توانید دوباره به او اعتماد کنید. برای آشنایی با روش های درمان زخم خیانت کلیک کنید.

4- به طور مشهود تغییر رویه میدهد

اگر رفتارهای قبلی (مانند بیاعتنایی یا پنهانکاری) به صورت ناگهانی و چشمگیر اصلاح شود، ممکن است نشانه پشیمانی از خیانت و تلاش برای بهبود رابطه باشد.

5- با همسر موضوع را درمیان میگذارد

اظهار صادقانهٔ خطا و تمایل به گفتگو دربارهٔ خیانت، نشانهٔ پذیرش مسئولیت و میل به ترمیم رابطه است.

6- دروغ نمیگوید و به حرف هایش عمل می کند

قطع دروغگویی و پایبندی به وعده ها، از نشانه های جدی پشیمانی و تغییر واقعی است.

7- شبیه به اوایل آشنایی بر میگردد

بازگشت به رفتارهای عاشقانهٔ اولیه (مانند توجه و محبت زیاد) میتواند تلاشی برای ترمیم آسیبهای واردشده باشد.

8- به خواسته هایتان توجه می کند

تمرکز بر نیازهای عاطفی شما و اجرای خواسته‌هایی که قبلاً نادیده میگرفت، نشانهٔ تلاش برای بازسازی اعتماد است.

9- با نزدیکان شما صحبت می کند

درگیر کردن اطرافیان شما (مثل خانواده یا دوستان) برای اثبات پشیمانی یا دریافت کمک، نشان‌دهندهٔ جدیت در تغییر است.

10- ازین که عذرخواهی کند خجالت نمی کشد

عذرخواهی صریح و بدون بهانه تراشی، بیانگر پذیرش اشتباه و احساس گناه واقعی است.

11- برای زوج درمانی همکاری می کند

تمایل به شرکت در مشاوره و حل نظام‌مند مشکل، نشانهٔ تعهد به بهبود رابطه و مسئولیت‌پذیری است.

12- خودش اولویت دیگر نیست

کاهش خودمحوری و اولویت دادن به رابطه به جای خواسته‌های فردی، از نشانه های بلوغ‌عاطفی پس از خیانت است.

13-بیشتر وقت می گذارد

اختصاص زمان بیشتر به رابطه (بدون اجبار) نشانهٔ تلاش برای ترمیم کم توجهی های گذشته است.

14-تعریف جدیدی از رابطه ایجاد می کند

پیشنهاد تغییر قواعد رابطه (مثل صداقت بیشتر یا تعهد جدید) نشانهٔ درس‌گیری از اشتباهات و تمایل به شروع دوباره است.

15- بیش از انکه احساس گناه کند ابراز پشیمانی از خیانت می کند

احساس گناه: تمرکز بر خود (“حالم بد شد”).

پشیمانی: تمرکز بر آسیب شما (“میفهمم چه درد کشیدی”). پشیمانی اصیلتر است و احتمال تغییر واقعی را افزایش میدهد.

آیا پشیمانی بعد از خیانت برای ادامه کافی است؟

خیانت را شاید بتوانیم بدترین آسیبی بدانیم که رابطه عاطفی شما را درگیر خودش می‌کند. تأثیرات منفی این کار تا مدت‌ها در ذهن هر دو ادامه پیدا می‌کند. حتی بسیاری از مواقع زوجین می‌گویند که زندگی آن‌ها پس از خیانت هیچ‌وقت مثل سابق نشده است. به همین خاطر اگر تصمیم گرفته‌اید خیانت همسرتان را ببخشید و زندگی مشترک‌تان را ادامه بدهید بهتر است به بعضی نکات درباره پشیمانی از خیانت توجه داشته باشید.

به این نکات زیر توجه کنید و حتما مقاله جلب اعتماد همسر بعد از خیانت را بخوانید.

1- منطقی تصمیم بگیرید

وقتی می‌خواهید راجع به ادامه دادن یا ندادن زندگی مشترک‌تان تصمیم بگیرید بهتر است زمانی را با خودتان خلوت کنید. روی یک برگه کاغذ تمامی مزایا و معایب ادامه زندگی را بنویسید و به هرکدام از آنها از 1 تا 10 نمره بدهید. سپس نمرات هر ستون را جمع کنید و ببینید که برای کدام تصمیم دلایل بیشتری دارید. یادتان باشد که بسیاری از مواقع زود تصمیم گرفتن یا تصمیم‌هایی که از سر احساس هستند می‌تواند مشکلات بسیاری را در آینده برای‌تان ایجاد کند. پس بهتر است تا جایی که می‌توانید با آرامش و منطقی تصمیم بگیرید.

2- دلایل خیانت را پیدا کنید

درست است که بزرگ‌ترین مقصر خیانت، همسر شماست. بااین‌حال این نکته را هم به‌خاطر داشته باشید که تنها دلیل خیانت اشتباهات همسرتان نیست. تحقیقات نشان داده زندگی‌هایی که دچار خیانت می‌شوند معمولاً قبل از این اتفاق نیز درگیر آسیب‌های بسیاری هستند. پس اگر می‌خواهید خیانت در رابطه شما دیگر تکرار نشود؛ بهتر است دلایل آن را به‌درستی پیدا کنید.

چه ایراداتی در رفتار شما یا رابطه میان شما و همسرتان وجود داشت که باعث این شرایط شده است؟ سعی کنید این دلایل را شناسایی کرده و برای برطرف‌کردن آن‌ها تلاش کنید. با ایجاد چنین تغییراتی شاهد پشیمانی از خیانت شریک زندگی تان خواهید شد.

3- افکار منفی را دور بریزید

بسیاری از کسانی که خیانت همسرشان را می‌بخشند معمولاً می‌گویند که اعتماد خود را از دست داده‌اند. آن‌ها بیان می‌کنند که ترس از خیانت مجدد دائماً در فکر آن‌ها روشن می‌شود و آرامش خود را از دست می‌دهند. به همین خاطر اگر تصمیم گرفته‌اید که زندگی خود را ادامه بدهید سعی کنید افکار منفی را از زندگی‌تان دور کنید. تا زمانی که دلیلی برای شک کردن به همسرتان پیدا نکرده‌اید از شک‌کردن‌های بی‌دلیل خودداری کنید. این کار می‌تواند مشکلات جدیدی را در زندگی شما به همراه بیاورد.

برای جلوگیری از بروز روابط فرازناشویی کلیک کنید.

آیا با وجود پشیمانی از خیانت رابطه مثل اول می‌شود؟

غلبه بر پشیمانی از خیانت

نمی‌توان به این سوال جواب قطعی و مشخصی داد. چرا که شرایط روابط مختلف و زوجین با یکدیگر متفاوت است. برخی از روجها بعد از تجربه خیانت به قدری برای بهبودی رابطه تلاش می‌کنند که رابطه از روز اول هم بهتر می‌شود. اما برخی از افراد معتقدند که فردی که یکبار خیانت کرده است؛ بازهم می‌تواند اینکار را انجام دهد. از این رو هیچ شانس دوباره ای به طرف مقابل خود نمی‌دهند. به همین دلیل درست کردن رابطه بعد از پشیمانی از خیانت کاملا به اقداماتی که زوجین در این زمینه انجام می‌دهند؛ بستگی دارد.

عدم پشیمانی مردان بعد از خیانت

مردان نیز واکنش های مختلفی بعد از رو شدن خیانت شان از خود نشان می‌دهند. اما باید از این موضوع آگاه باشند که طرز برخورد آنها در این شرایط بسیار مهم است. همچنین برخی از زنان تصور می‌کنند که مردان اصلا از کاری که کرده اند پشیمان نمی‌شوند؛ در صورتی که اینطور نبوده مردان نیز شرایط سختی را متحمل می‌شوند. از این رو باید با توجه به رفتار آنها بعد از خیانت به فکر انجام اقداماتی بود.

آیا زنان هم از خیانت پشیمان می‌شوند؟

پشیمانی از خیانت دیریا زود برای همه خیاتکاران اتفاق می‌افتد. حتی اگر در این مورد به خود حق دهند؛ بازهم روزی از کار خود سرافکنده می‌شوند. چرا که حداقل به یک رابطه و یک نفر دیگر آسیب زده اند.

اتفاقا زنان چون احساسی‌ترند؛ به احتمال بیشتر از کارشان پشیمان می‌شوند.

پشیمانی از خیانت و اهمیت مشاوره

اینکه بعد از تجربه خیانت بتوانید زندگی‌تان را دوباره شروع کنید کار بسیار سختی است. همان‌طور که گفتیم یکی از مشکلاتی که معمولاً در زندگی بعد از خیانت درگیر آن می‌شوید افکار منفی و شک کردن به همسر است. بسیاری از مواقع نیز ممکن است احساس کنید دیگر علاقه‌ای به همسرتان ندارید. ناتوانی در لذت بردن از رابطه جنسی یا دخالت‌های اطرافیان در زندگی شما از دیگر مشکلاتی هستند که احتمالاً درگیر آن‌ها می‌شوید.

حل کردن همه این مشکلات به‌تنهایی شاید کار غیر ممکنی به نظر برسد. به همین خاطر معمولاً توصیه می‌شود که در صورت تجربه خیانت از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک می‌کنند تا دلایل خیانت و آسیب‌هایی که در زندگی‌تان وجود داشته را پیدا و برطرف کنید. به‌علاوه استفاده از جلسات مشاوره و زوج‌درمانی باعث می‌شود تا شما راهکارهایی برای حفظ و بهتر کردن زندگی‌تان را یاد بگیرید.

بیشتر بخوانید: 

سخن پایانی

با توجه به مطالبی که در بالا به آنها اشاره شد؛ خود پشیمانی از خیانت موضوعی است که می‌تواند افراد را از انجام اینکار منصرف کند. اما در بیشتر موارد افراد به عاقبت کاری که می‌خواهند انجام دهند؛ فکر نکرده و به همین دلیل دست به انجام آن می‌زنند. از این رو بهتر است در صورتی که مورد خیانت واقع شده اید و یا به خیانت کردن فکر می‌کنید؛ حتما از روانشناس در این زمینه کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پشیمانی از خیانت می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

چطور به همسرم ثابت کنم که از اشتباهم پشیمان شده‌ام؟

در قدم اول سعی کنید رفتار صادقانه‌ای با همسرتان داشته باشید؛ دروغ و پنهان‌کاری را کنار بگذارید؛ از همسرتان عذرخواهی کنید و همین‌طور برای تغییر دادن شرایط تلاش کنید. با همه این‌ها به‌خاطر داشته باشید که برای تغییر دادن افکار همسرتان می‌بایست بسیار صبور باشید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

‫2 دیدگاه ها

  1. من واقعا از خیانتی که به همسرم کردن پشیمونم نمیدونم اونم فهمیده یا نه ولی خیلی با خودم درگیرم اصلا حال روحی خوبی ندارم

    1. همین پشیمانی میتونه برای بازسازی ازدواج و بهبود رابطه اتون تکیه گاه باشه. بهتره علت رو پیدا کنید و برای جلوگیری از این مساله و تغییر شرایط تلاش کنید. در این خصوص می تونید از مشاوره های خانواده و ازدواج هم کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره