سادیسم چیست
آیا میدانید سادیسم چیست؟ ممکن است خیلی از شما بارها با افرادی برخورد کرده باشید که به راحتی به دیگران آسیب میرسانند. کتک میزنند، در رانندگی دیگران را اذیت میکنند، آزارگری جنسی دارند، بچه ها را میترسانند و آنها را به گریه میاندازند. سادیسم یا دیگر آزاری یک ویژگی شخصیتی است که در صورت تشدید و ادامه دار بودن میتواند به اختلال شخصیت سادیستیک نیز تبدیل شود. در بسیاری از موارد سادیسم اختلال نیست و صرفا یک ویژگی شخصیتی آزاردهنده است. بنابراین بدانید که هر ویژگی صرفا اختلال نیست و برای اختلال بودن باید ملاکهای آن را داشته باشد. با آگاهی از سادیسم و نشانههای آن و همچنین کمک گرفتن از یک فرد متخصص میتوانید گامی در جهت درمان آن بردارید.
برای دریافت مشاوره در زمینه سادیسم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سادیسم چیست؟
سادیسم یا اختلال آزارگری، یک ویژگی شخصیتی است که در آن فرد از آسیب رساندن و آزار دیگران لذت میبرد و در موارد عمده به مسائل جنسی مربوط است. به طوری که فرد از آزارجنسی یا رابطه جنسی آغشته به خشونت و آزار لذت برده و تحریک میشود. به طور کلی میتوان گفت سادیسم، لذت بردن از ناراحتی و آزار دیگران است. برخی نظریهها میگویند که افراد سادیستیک نه تنها از عمل آزارگرانه لذت میبرند، بلکه از تماشای آن نیز احساس خوبی دارند و بخش عمده لذت آنها، از تماشای خشونت و آزار ارضا میشود.
در صورتی که این آزارگری، به مدت 6 ماه دوام داشته باشد و شدت آن باعث آسیب جدی به جسم یا روان دیگران و مختل شدن زندگی شخص بیمار شود، میتوان به اختلال شخصیت سادیستیک یا آزارگر رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انحرافات جنسی کلیک کنید.
انواع سادیسم و علائم آن
سادیسم، به طور کلی شامل علائمی مثل تحقیر دیگران، ایجاد مشکل برای آنها، سواستفاده، زیر آب زنی، تمایل به کنترل دیگران، لذت از آزار دادن و آسیب زدن به دیگران، منفی بافی و ناامید کردن دیگران و همچنین علاقه به ورزشها و فیلمهای خشن و اکشن دارند. به طور کلی 4 زیر مجموعه دارد که هر کدام با علائم و پیامدهایی همراه است:
1. اجبارگر
این نوع از آزارگری دارای ویژگیهای اجبارگرایانه است. این افراد معمولا نقش پلیس و قاضی را بازی کرده و راه درست و حق را برای دیگران تعیین میکنند. وظیفه کنترل کردن دیگران را برعهده میگیرند و مجازاتهای وحشیانه و خشن برای قانون شکنان در نظر میگیرند. این افراد میتوانند در مقامهای قضایی مانند بازجو یا زندانبان یا حتی قضاوت نیز فعالیت کنند و این روحیه آنها را مناسب این کار میکند.
2. سادیسم انفجاری
این نوع سادیسم دارای شخصیت مرزی است و به راحتی اسیر خشم میشود. یعنی طغیان و خشم غیرقابل پیش بینی دارد و این خشم غیرقابل کنترل است، حملات ترسناک را به دنبال داشته و پس از تخلیه این احساس تحقیر فروخورده، دوباره پشیمان میشود و طلب بخشش میکند.
3. بی مهره (ترسو)
این نوع آزارگری دارای ویژگیهای اجتنابی است و این افراد شخصیت ضعیفی دارند و حتما باید مورد حمایت گروهی قرار بگیرند و معمولا برای آسیب رساندن، آدمهای ضعیف و ناتوان را انتخاب میکند. کمی ترسو هستند و شخصیت ناامنی دارند.
4. سادیسم ستمگرانه و استبدادی
این افراد بسیار منفیباف و بدبین هستند. دیگران را تهدید و مجبور به اطاعت و تسلیم میکند، صحبت کردن او بسیار بٌرنده و کوبنده است، اتهام میزند و تخریب میکند. آنها مدام عصبانی هستند و این خشم را ابراز میکنند. این افراد همیشه در دید عموم خشونت خود را ابراز نمیکنند و گاهی هم دور از چشم همه به فعالیتهای مجرمانه میپردازند.
پیشنهاد می شود که حتما برای درک بهتر تاثیر تعامل با دیگران در رفتارخود، مقاله مثلث کارپمن را بخوانید.
سادیسم، اختلالی جنسی است؟
سادیسم یک اختلال است که در تمام ابعاد زندگی فرد بیمار جریان دارد اما معمولا بیشتر خود را به عنوان آزارگری جنسی نشان میدهد و بیشترین میزان شکایت قربانیان نیز از آسیبهای جنسی است. هر 4 زیرمجموعه بالا نیز میتواند در هنگام برقراری رابطه جنسی، حتی با همسر و شریک زندگی نیز رخ دهد. سادیسم، اختلالی روانی است که در آن شخص با تحمیل درد به شریک جنسی خود تحریک شده و انگیزههای جنسیاش برآورده میشود. سادیسم جنسی اغلب با مازوخیسم نیز همراه است که به معنای علاقه به آسیب دیدن بوده و تحریک جنسی بعد از دریافت درد و رابطه جنسی خشن ارضا میشود.
آزارگری جنسی از کمترین میزان، یعنی آسیب رساندنهای عاشقانه مثل گازگرفتن و زخم کردن عضوی از بدن شریک جنسی تا جراحتهای سنگین که حتی منجر به مرگ میشود متغیر است. رضایت فرد آزارگر، معمولا از تحمیل درد جسمانی به قربانی خود نیست، بلکه از رنج روحی او لذت میبرد.
علائم سادیسم در رابطه جنسی
-تمایل به وارد کردن درد به شیوههای مختلف به شریک جنسی و آسیب به اندام جنسی او را دارد.
-علاوه بر دردهای جسمانی، با تحقیر یا برخی از صحبتهای تلخ، آزار روحی به شریک خود برساند.
-فحاشی کرده و در حین رابطه الفاظ رکیک استفاده میکنند.
-به معاشقه علاقهای ندارد و بلافاصله به قصد دخول وارد رابطه جنسی میشود.
-استعداد خیانت دارند و ممکن است بدون پنهان کاری و پشیمانی این کار را بکنند و در عوض با تحقیر یا تهدید، همسر و شریک جنسی خود را نزد خود نگه دارند.
-تصورات و فانتزیهای جنسی خشن دارند.
-به فیلمهای پورن با محوریت خشونت و آسیب علاقه شدیدی دارند.
-نیازهای شریک خود را نادیده میگیرد.
در حین رابطه، به حالتها و ابزاری که دردناک و آسیبزاست علاقه مند هستند.
علل اختلال سادیسمجنسی چیست؟
سادیسم مانند بسیاری از اختلالات روانی، معمولا علل مشخصی ندارد اما بر اساس پژوهشهای انجام شده، اصلیترین دلیل آن را اختلالات بیولوژیکی و فیزیولوژیکی میدانند. برخی از فرایند شیمیایی مغز این افراد مختل است و ترشح هورمونهایی که به آرامش و تعادل مربوط است کاهش پیدا میکند. حتی باعث آسیب به قسمت پیشانی مغز این افراد نیز میشود که رعایت هنجارها برای آنها دشوار شده و خوی خشن پنهانی خود را نشان دهند.
البته برخی از دانشمندان معتقدند نشان دادن رفتار سادیسمی کاملا ارادی است و فرد با آگاهی کامل این رفتار را انجام میدهد که خیلی قابل تایید نیست. اما دلیل بسیار مهم بروز این اختلال، تجربههای دردناک دوران کودکی است. حضور در فضاهای مجرمانه و خشن، مورد تجاوز قرارگرفتن در دوران کودکی، والدین خشن و آسیب زننده، داشتن فضای ناامن در دوران کودکی و همچنین نداشتن فضایی برای یادگیری تعاملات اخلاقی و انسانی، میتواند به مرور زمان به فرد آسیب بزند و در صورتی که هیچ مشکلی در مغز و بدن او نباشد، فرد مبتلا به این اختلال میشود.
آیا راهی برای درمان بیماری سادیسم وجود دارد؟
درمان سادیسم، به عنوان اختلالی با ریشههای عمیق در کودکی فرد، نیاز به دورههای طولانی درمانهای دارویی و روان درمانی دارد. برخی از داروهای آرامبخش برای کنترل رفتارهای انفجاری و پرخاشگرانه فرد لازم است. همچنین برخی از داروهای ضداضطراب نیز برای آرام کردن درگیریهای درونی فرد ممکن است موثر باشد.
در کنار درمان دارویی، دورههای کامل روان درمانی که بنابر تشخیص روانشناس، ممکن است از 10 جلسه به بالا نیز ادامه داشته باشد، میتوانند با کشف ریشههای مشکل و برطرف کردن آسیبها، فرد را به دوره جدیدی از زندگیاش وارد کنند. اما اینکه درمانی بتواند تمام مشکلات و تمایلات سادیسمی فرد بیمار را برطرف کند، به نظر دور از انتظار است. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه سادیسم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
عالی بود میخواستم بگم اینجور افراد هیچوقت درست نمیشن الان من یه دوست دارم تمام این مطلب ها که گفتید انگار از روی اخلاق اون بود
و من مطمئنم راه درمان نداره. با سپاس از مطالبتون
راه درمان داره اسکل.