مشکلات در بارداری

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

مشکلات در بارداری در کنار شیرینی‌های آن برای زوجین پیش می‌آید که با آگاهی از این مشکلات می‌توانید آن‌ها را راحت‌تر مدیریت کنید.  تهوع، نحوه برقراری رابطه جنسی، ویار، سوزش سر دل، یبوست و مشکلات رایج‌ترین مشکلات زوجین در دوران بارداری هستند.

این ناراحتی‌ها معمولا از سه ماهه اول بارداری شروع می‌شوند و تا ماه نهم ادامه دارند. در هر برهه زمانی با اطلاع از راهکارهای تسهیل کننده می‌توانید شرایط را برای خود و همسرتان آسوده تر کنید. در صورتی که در این زمینه دچار چالشی شده‌اید می‌توانید از خدمات مشاوره بارداری استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

مشکلات در بارداری

هر خانمی نشانه‌ها و مشکلات به خصوص خودش را در زندگی دارد که می‌تواند بر میزان سختی دوران بارداری‌اش تاثیر بگذارد. زوجین با آگاهی از این مسائل می‌توانند مانع از بسیاری از تنش ها شوند. در ادامه به برخی از سوالات و چالش های زوج ها در دوران بارداری پرداخته‌ایم. حل این چالش های در مشکلات در بارداری می‌کاهد.

پیشنهاد می‌شود که حتما درباره خستگی و بی حالی در بارداری مطالعه نمایید.

? رابطه‌جنسی

رابطه جنسی، از سه ماهه اول تا ماه نهم باید با رعایت اصول خاصی انجام شود. یکی از مسائلی که زوجین در دوران بارداری مجبورند تغییر دهند، نحوه برقراری رابطه جنسی است. بیشتر زنانی که خواهان زایمان طبیعی هستند، از همان ماه های اول تا زمانی که کیسه آبشان پاره شود و وارد اتاق عمل شوند، رابطه جنسی خود را حفظ می‌کنند.

اما برای بعضی افراد شرایطی وجود دارد که مجبورند در نوع برقراری رابطه تغییراتی بدهند و یا بخشی از آن و گاها از کل رابطه، اجتناب کنند. این شرایط جزو مشکلات در بارداری محسوب می‌شود. روابط زناشویی در این دوران تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می‌گیرد. عواملی مثل وضعیت سلامت جسمی و روحی زوجین، شیوه رابطه جنسی زوجین قبل از بارداری، تعریف آن‌ها از رابطه جنسی، باورها و فرهنگ زوجین، ترس از صدمه به جنین و نوع برخورد آن‌ها با تغییرات فیزیکی زنان.

محدودیت های زوجین برای رابطه‌ در بارداری

یکی دیگر از مشکلات در بارداری برای بعضی از خانم‌ها، محدودیت های رابطه در دوران بارداری است. این محدودیت‌ها توسط پزشک متخصص اعمال می‌شود و مخصوص افرادی است که:

_ سابقه سقط جنین یا زایمان زودرس داشته اند.

_ سابقه خونریزی، پاره شدن کیسه آب و یا سابقه انقباضات خودبه خودی رحمی داشته‌اند.

_ تعداد زایمان‌های متعددی داشته‌اند و مبتلا به نارسایی رحم‌اند.

_ در چهار تا شش هفته آخر بارداری اند.

_ سابقه فشار خون بالا دارند.

آیا رابطه‌جنسی در بارداری به جنین آسیب می زند؟

سوالی که خیلی از زوجین درگیرش هستند همین است. در واقع آن‌ها نگران آسیب دیدن جنین‌شان هستند. جوابی که به این سوال می‌دهیم منفی است. در حین رابطه‌جنسی هیچ آسیبی به کودک وارد نمی‌شود. کیسه آمنیوتیک و ماهیچه‌های قوی رحم، از جنین مراقبت می‌کنند، پلاکت مایع ضخیم موجد در دهانه رحم، اجازه ورود عفونت به رحم را نمی‌دهد. در طول رابطه، آلت تناسلی مرد از مهبل (واژن) بالاتر نمی‌رود و خطری جنین را تهدید نمی‌کند.

برای آشنایی با نکات مربوط به نزدیکی در بارداری کلیک کنید.

آیا رابطه‌جنسی در این دوران دردناک است؟

اگر جزو کسانی هستید که بارداری معمولی و کم خطری دارید، باید بگوییم که رابطه جنسی یا ارگاسم باعث درد در شما نمی‌شود و خطر سقط جنین شما را تهدید نمی‌کند. با اینکه ارگاسم باعث انقباضات رحمی می‌شود، اما دائمی و آسیب زا نیستند. سایر مشکلات در بارداری می توانند منجر به این مساله بشوند پس حتما با متخصص خود مشورت کنید.

? ویار از مشکلات در بارداری

ویار از دردناک‌ترین حالت های بارداری است که بیشتر زنان از آن گله می‌کنند. ویار دو حالت کلی دارد؛ بعضی زنان، به برخی غذاها علاقه خاصی پیدا خواهند کرد و بعضی دیگر، از برخی غذاها، بوها و یا طعم‌ها متنفر خواهند شد. علائم ویار از هفته چهار تا هشتم بارداری شروع می‌شوند، در هفته یازده تا سیزده به اوج می‌رسند و احتمال دارد در هفته چهارده تا شانزده تمام شود.

بعضی‌ها اعتقاد دارند ویار حاملگی فقط در سه ماهه اول بارداری آزاردهنده است و بعد از آن از بین می‌رود، در صورتی که بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر زنان باردار، این حالت را بعد از ماه سوم هم دارند و ممکن است تا پایان حاملگی داشته باشند. تجربه ویار ممکن است شدت و زمان متفاوتی در زنان داشته باشد. می‌توانید از راهکارهای زیر برای مدیریت و کنترل ویار خود استفاده کنید:

ارائه پاسخ مناسب به خوردن

اگر هوس کردید میوه یا سبزیجان بخورید، حتما مصرف کنید. سعی کنید میوه ها و سبزیجات متنوع و سالم را انتخاب کنید. مثلا اگر انبه دوست ندارید و یا خیلی کم از آن استفاده می‌کنید، آن را به میوه های دیگر مثل توت فرنگی و موز اضافه کنید و طعم دوست داشتنی تری درست کنید. برای آشنایی با اصول سفر با هواپیما در بارداری کلیک کنید.

درست کردن خوراکی‌های خانگی و جایگزین کردن آن

اگر دل‌تان یک شیرین خامه‌ای یا تکه های شکلات خواست بهتر است یک تکه کیک خانگی با چند میوه در کنارش را جایگزین کنید. یا اگر دل‌تان چیپس می‌خواهد، سعی کنید از سیب زمینی در کنار روغن زیتون و نمک استفاده کنید و با پختن آن در فر، جایگزین چیپس کارخانه‌ای کنید. اگر دوست داشتید نان بخورید، سعی کنید به جای نان های سفید و صنعتی از سنگک و بربری استفاده کنید.

پرت کردن حواس خود از خوراکی های نا مناسب

اگر هوس چیزی کردید که احتمالا برای جنین و خودتان ضرر دارد، سعی کنید حواس‌تان را پرت کنید. مثلا به جای یک تکه شکلات، از یک آبمیوه طبیعی در کنار گوش دادن به موسیقی استفاده کنید و به همان اندازه از آن لذت ببرید.

ویار در خوردن مواد غیرخوراکی

این ویار که به هرزه خواری یا پیکا معروف است، در عده‌ای زنان باردار دیده شده. آن‌ها تمایل دارند گچ، خاک، گِل و یا یخ بخورند. این به معنی این است که دچار کمبود ویتامین و املاح معدنی در بدن شده‌اند. اگر به پیکا دچار شده‌اید، خودسرانه اقدام نکنید و حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

حتما در صورت نیاز برای درمان افسردگی در بارداری سریعا اقدام کنید.

? تهوع از مشکلات در بارداری

تهوع و استفراغ یکی دیگر از مشکلات زنان در بارداری است که بیشتر از اینکه آسیب زا باشد، آزاردهنده است. با انجام راهکارهای زیر می‌توانید تهوع و استفراغ را درمان کنید.

_ صبح ها، پیش از بلند شدن از رختخواب می‌توانید مقداری غذای خشک مثل نان برشته، کلوچه، بیسکویت و یا تکه‌ای سیب بخورید.

_ پرخوری نکنید و سعی کنید غذا را در 5 یا 6 وعده و به صورت ریزه خواری، در طول روز پخش کنید. همچنین یا سرعت غذا نخورید و آرامش داشته باشید.

_ بین وعده‎های غذایی نوشیدنی مصرف کنید.

_ از لباس های بدون کمر و راحت استفاده کنید.

_ بوی صابون، عطر و یا غذایی که باعث ناراحتی‌تان می‌شود را از خود دور کنید.

_ شب ها قبل از خواب یک فنجان گندم و شیر بنوشید.

_ هرگز نگذارید معده تان خالی بماند.

_ روی یک صندلی بنشید و کمرتان را خم کنید. طوری این کار را بکنید تا سرتان بین پاهایتان باشد.

_ در غذاهای‌تان از زنجبیل تازه استفاده کنید.

برای آشنایی با علت و درمان تنفر از همسر در بارداری کلیک کنید.

? خواب ناکافی از مشکلات در بارداری

یکی از رایج ترین مشکلات در بارداری ناتوانی خانم ها در خوابیدن یا داشتن خواب منسجم است. این شرایط معمولا در ماه های آخر بارداری بیشتر رخ می‌دهد. تنگی نفس، درد های ناحیه لگن، تکرر ادرار، ناتوانی در حرکت دادن از جمله مشکلات در بارداری هستند که مانع از خواب راحت برای مادر می‌شوند.

? مشکلات بعد از بارداری

با گذر از مشکلات در بارداری مادر با عوارضی پس از زایمان روبرو می‌شود. افزایش وزن، افتادگی مثانه، کمبود کلسیم، تغییرات هورمونی و غیره روبرو می‌شود. در این زمان او موظف به نگهداری از نوزاد نیز هست. پس وقت و انرژی کافی برای کاهش این عوارض ندارند. برای آشنایی با راه های غلبه بر عوارض بارداری کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مشکلات در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با متخصصان مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید..

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره