نشانه های آدم های احساساتی

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

آدم های احساساتی با نگاه متفاوتی به زندگی نگاه می‌کنند و ویژگی‌ها و خصوصیاتی که دارند سبب می‌گردد تا با دیگر افراد تفاوت‌هایی داشته باشند. اتفاقات مختلف در زندگی برای آدم‌های احساسی دارای احساسات بیشتری است و تفاوت‌های بیولوژیکی آن‌ها سبب شده تا در مواجه با این اتفاقات حساس‌تر باشند. آدم‌های احساسی به دلیل اینکه دلسوز و خلاق هستند، بیش از دیگران در معرض استرس و فشار روانی قرار می‌گیرند و به عبارتی آسیب‌پذیرتر هستند. برخلاف تصور بسیاری از مردم، درصد کمی از انسان‌ها احساساتی هستند. برای درک بیشتر این موضوع در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با خصوصیات و ویژگی‌های آدم های احساساتی بیشتر آشما شویم. اگر در این زمینه نیاز به تغییراتی دارید از مشاوره فردی استفاده نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آدم های احساسی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

آدم های احساساتی

در علم روانشناسی به احساسات، هیجانات گفته می‌شود. هیجان در واقع به هر گونه واکنشی که در نتیجه اتفاقات محیط بیرون و یا تفکرات درونی در قالب شادی، غم، خشم، ترس و … بروز می‌دهد؛ گفته می‌شود. 

واقعیت این است که منشاء منطق و احساسات در انسان‌ها به صورت مستقل از یکدیگر هستند که افراد بالغ باید بتوانند میان آن‌ها تعادل ایجاد کنند. اما با این حال نیز برخی افراد به منطق و برخی دیگر به احساسات خود بهای بیشتری می‌دهند. 

در مورد آدم های احساساتی دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد، به طوری که برخی بر این باورند که این دسته از افراد درک عمیق‌تری از احساسات خود دارند و مغز آن‌ها اطلاعات را به طور دیگری پردازش می‌کند و عده‌ای دیگر نیز معتقدند که آدم های احساساتی نمی‌توانند رفتارهای خود را کنترل کنند در نتیجه گرفتار هیجانات خود می‌شوند.

ویژگی آدم های احساساتی

در آدم‌های احساساتی ، احساسات بر منطق غالب است به همین دلیل آن‌ها ویژگی و خصوصیات متمایزی دارند. در ادامه به مهم‌ترین ویژگی‌های آدم‌های احساساتی اشاره کرده‌ایم. برای پی بردن به ویژگی های فردی خود بر روی تست شخصیت شناسی کلیک کنید.

1. تصمیم گیری‌های ناگهانی

افراد احساساتی، تصمیم گیری‌های ناگهانی دارند. این دسته از افراد در رویارویی با اتفاقات به صورت ناگهانی و براساس هیجانات خود، تصمیم‌گیری می‌کنند. در مقابل افراد منطقی زمان بیشتری را برای فکر کردن در مورد کاری که قصد انجام آن را دارند، اختصاص می‌دهند. 

2. آدم های احساساتی به دیگران بیشتر اهمیت می‌دهند

روحیه هم نوع دوستی در آدم های احساساتی بسیار پررنگ است. معمولا این دسته از افراد دیگران را ناراحت نمی‌کنند و در مقابل سعی دارند برای خوشحالی آن‌ها تلاش کنند. معمولا آدم های احساساتی در کارها و تصمیم‌گیری‌های خود، دیگران را مدنظر قرار می‌دهند.

3. درک دیگران برای شان آسان تر است

آدم های احساساتی به دلیل توجه بیشتر به مسائل عاطفی، از مهارت همدلی برخوردار هستند. احساس همدلی در آدم های احساسی سبب می‌شود که درک بهتری نسبت به دیگران داشته باشند. 

4. نوسانات خلقی آدم های احساساتی

کسانی که احساساتی هستند، نسبت به دیگر افراد بیشتر دچار تغییرات خلق و خو می‌شوند. به این معنی که آن‌ها اگر یک فیلم غم‌انگیزی را تماشا کنند، ممکن است سریع از آن فیلم تاثیر بگیرند. 

اگر دیگران تلاش کنند می‌توانند با تحریک آدم های احساسی موافقت آن‌ها را جذب کنند. بنابراین احتمال سوء استفاده از آدم های احساسی بسیار زیادتر است و همگی آن‌ها باید تلاش کنند که مهارت کنترل احساسات را به دست آورند.

5. احساس مسئولیت

آدم های احساسی نسبت به شرایط دیگران و انواع مسائلی که پیرامون آن‌ها رخ می‌دهد، احساس مسئولیت می‌کنند. احساس مسئولیت در برابر دیگران ناشی از این است که آن‌ها توانایی درک دیگران را دارند و نمی‌توانند نسبت به هیچ موردی بی‌تقاوت باشند.

6. آدم های احساساتی در تعامل با دیگران راحت تر هستند

افراد احساساتی راحت‌تر می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند. هدف آن‌ها از تعامل با دیگران فقط صحبت کردن و درک شرایط آن‌ها است و کم‌تر به دنبال منافع و سود ناشی از آن رابطه هستند.

7. آدم های احساساتی ساده به نظر می‌رسند

آدم های احساساتی راحت‌تر از دیگر افراد، احساسات خود را بروز می‌دهند و همین سبب می‌شود که از نظر دیگر افراد ساده به نظر برسند؛ به عبارتی دارای پیچیدگی‌های روانی نیستند.

8. انجام رفتارهای کودکانه 

کودک درون آدم های احساسی بسیار فعال است؛ چراکه این دسته از افراد راحت‌تر از دیگران می‌توانند احساسات خود را رها کنند و رفتارهای کودکانه داشته باشند.

9. شدت بیشتر احساسات

اگر یک فرد احساسی با یک فرد منطقی در شرایط یکسان قرار بگیرند؛ آدم های احساسی در همان شرایط یکسان هیجانات خود را با شدت بیشتری بروز می‌دهند. به این معنی که اگر این افراد دارای هیجانات مختلفی شامل احساس عصبانیت، شادی، غم و … باشند؛ احساسات آن‌ها دارای شدت بیشتری است.

10. علاقه به هنر

آدم های احساساتی معمولا علاقه‌مند به هنر هستند و سعی می‌‌کنند در یکی از رشته‌های هنری فعالیت کنند. علاقه به هنر سبب می‌شود که آدم های احساسی توانایی بیشتری در درک زیبایی‌ها داشته باشند. 

11. ناتوانی آدم های احساسی در در نه گفتن

افراد احساساتی برای دیگران احترام و ارزش زیادی قائل هستند و شرایط آن‌ها را مقدم بر شرایط خود می‌دانند؛ به همین دلیل آدم های احساسی نمی‌توانند با گفتن نه، دیگران را ناامید کنند. معمولا آن‌ها افرادی خودخواه نیستند و در تصمیم‌گیری‌هایی که دارند دیگران را در الویت قرار می‌دهند.

12. پویایی

پویایی از دیگر ویژگی‌های آدم های احساسی است. این افراد در ذهن‌شان پرسش‌های بسیاری است که تمایل دارند پاسخ آن‌ها را به دست آورند. 

این دسته از افراد معمولا علاقه‌مند به درک و کشف مفهوم عمیق رازهای جهان هستی هستند و تمایل دارند مفهوم هر چیزی را عمیقا کشف کنند.

13. ابتلا به افسردگی و اضطراب

آدم های احساساتی نسبت به خوشان، توقع و انتظارات بالایی دارند. توقعات بالا سبب می‌شود که آن‌ها همیشه یک احساس اضطراب و استرسی داشته باشند. این احساس شکننده بودن می‌تواند سبب قرارگیری آن‌ها در معرض افسردگی و احساس اضطراب شود.

14. دوری از خشونت و بیرحمی

آدم های احساسی کم‌تر از دیگر افراد دچار خشم و یا بیرحمی می‌شوند. در واقع آن‌ها تمایلی به دیدن فیلم‌های خشن، جنایی و یا ترسناک ندارند. آدم های احساسی در برابر خشونت علیه حیوانات و یا کودکان نیز حساس هستند.

15. بی قراری در آدم های احساساتی

سیستم عصبی آدم های احساسی به شدت فعال است؛ به طوری که آن‌ها در برابر هرگونه هیجانات منفی و یا مثبت در زندگی‌شان بی‌قرار می‌شوند.

16. تحمل درد کم‌تر 

کسانی که احساساتی هستند در مقایسه با دیگران تحمل درد کم‌تری دارند. معمولا آدم های احساسی در برابر دردهایی همچون بدن درد، سر درد، آسیب دیدگی، مشکلات جسمی و … تحمل کم‌تری نسبت به دیگر افراد دارند.

17.حس ششم فعال

افراد احساساتی دارای حس ششم فعال‌تری هستند. به این معنی که آن‌ها قبل از اینکه اتفاقی بیافتد، می‌توانند واکنش دیگران را پیرامون آن اتفاق پیش بینی کنند.

سایر نشانه های آدم های احساساتی

18. علاقه ای به فیلم ترسناک ندارند

19. به راحتی نه نمی گویند

20. وجدان فعال تری دارند

21. مناظر و مفاهیم زیبا آن ها را عمیقا تحت تاثیر قرار می دهد

22. به راحتی گریه می کنند

23. آدم های احساساتی مودب هستند

24. انتقاد کردن برایشان رنج آور است.

25. آدم های احساساتی به هنر علاقه زیادی دارند.

26. نسبت به دیگران مشکلات جسمانی مثل سردرد بیشتر تجربه می کنند

27. هر چند وقت یکبار دچار به هم ریختگی خواب یا پرخوری یا کم خوری می شوند.

28. اینکه چه فکری درباره شان می کنند برای شان خیلی اهمیت دارد.

29. حریم شخصی خودشان برای شان اهمیت زیادی دارد.

30. بیشتر در معرض صدمات روحی قرار دارند.

31. ناعدالتی و ظلم در مورد هر کس آن ها را به شدت آشفته می کند.

32. از کنار مسائل ساده عبور نمی کنند.

33. خیلی زود قضاوت می کنند حتی اگر مدرک و شواهدی نباشد.

34. در روابط عاطفی به شدت نگران پس زده شدن یا تایید نشدن هستند.

35. آدم های احساساتی بیشتر به تنهایی تمایل دارند.

36. از پست های دیگران در فضای مجازی احساس ناخوشایند می کنند.

37. در نور زیاد، سر و صدای زیاد و بوهای تند آن ها را آزار میدهد.

38. خیلی اوقات احساسات منفی شان را مخفی می کنند و در خود پنهان می کنند. چراکه حس می کنند خیلی قوی هستند.

39. بیشتر موقع ها خودشان را از جنبه های مختلف زندگی مثل تحصیل، شغل، ازدواج و.. با دیگران مقایسه میکنند و این کار باعث احساس منفی در آن ها می شود.

40. به شدت از اینکه در موقعیت های مختلف پس زده شوند می ترسند.

41. توانایی کمی در منحرف کردن ذهن از افکار و احساسات منفی دارند.

42. احتمال اینکه دچار سوء تفاهم شوند زیاد است.

43.  آدم های احساساتی زود عاشق می شوند.

44. دلیلی بر خشنودی دیگران هستند.

45. پیچیدگی مسائل آن ها را نابود می کند.

46. بعضی از آنها نیاز به یک محرک خارجی مثل کافئین دارند.

47. یک راوی قحار هستند.

48. متوجه نکات ظریف می شوند.

49. حس ششم قوی دارند.

50. آدم های احساساتی راحت عصبانی و خشمگین می شوند.

برای دریافت مشاوره در زمینه آدم های احساسی می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

سؤالات متداول

آیا آدم های احساسی راحت‌تر می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کنند ؟

بله، آدم های احساسی توانایی درک و تشخیص احساسات دیگران را دارند. همین موضوع باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند دیگران را درک کنند و ارتباط بهتری را برقرار کنند.

چرا افراد احساساتی نوسانات خلقی بیشتری را نسبت به دیگر انسان‌ها تجربه می‌کنند ؟

افراد احساساتی به دلیل اینکه بیشتر از دیگران انسان‌ها تحت تاثیر محیط خود قرار می‌گیرند، نوسانات خلقی بیشتری را نیز تجربه می‌کنند.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام.
    مقاله خیلی جالبی بود ، واقعا لذت بردم .
    بر خلاف تصور متداول و عامه که برچسب احساساتی رو با یک بار معنایی منفی و البته اغلب نادرست برای بعضی افراد به کار می برند اما شما ویژگیهای مثبت و منفی انسانهای احساساتی رو خیلی دقیق و کامل بیان کردید و هر چند که خود من بیشتر یک انسان منطقی ام تا احساساتی اما با این ویژگیهای خیلی زیبا و کمیابی که شما از انسانهای احساسی بیان کردید مخصوصا داشتن حس همدلی ، اهمیت دادن به انسانهای دیگر و درک دیگران ، احساس مسئولیت در برابر انسان و حیوان و همه کس و همه چیز ، دوری از خشونت و بیرحمی ، داشتن حس ششم و هوش هیجانی و نیز داشتن صفا و صداقت کودکانه باید بگم که این انسانها با وجود چنین خصایصی واقعا روح جامعه خود هستند و برای هر جامعه ای غنیمت اند و بسیار با ارزش اما به دلیل اینکه ممکنه به خاطر شدت احساسات ، سادگی و خوش قلبی و عدم توانایی برای نه گفتن به دیگران مورد سوءاستفاده قرار گیرند و دچار اضطراب و افسردگی بشند ، اینجا وظیفه همه ماست که یک کمی بیشتر هوای این آدمها و دل اونها رو داشته باشیم و بد نیست که ما هم روی خودمون ، افکار و رفتارهامون در قبال اونها یک کمی بیشتر تامل و تفکر بکنیم. با تشکر

    1. من یک عمر سرکوفت شنیدم که اینقدر احساساتی و حسس نباش. تمام فامیل مسخره ام میکردن که حساسی. چه قدر عذاب کشیدم. الان هم که در آمریکا زندگی میکنم از این که مثل دیگران نمیتونم خوب حرف بزنم شکنجه روحی میشم. از دیدن اخبار بد عاجزم. با دیدن صحنه جنگ و فیلم های غمگین، به جای فرد گریه ام میگیره و ساعتها گریه میکنم. با هر بی محلی و تیکه پرونی تمام روزم هدر میره. الان هم که به فیبرومالژی و میوفاسال دچار شدم. درد زیاد و حساسیت شدید سیستم عصبی. میگرن. پی تی اس دی. تنگی کانال نخاعی و جراحی گردن کردم و درد هر روز آزارم میده

      1. سلام ندا خانم عزیز.
        اینکه شما انسان حساس یا احساساتی هستید به انتخاب خود شما نبوده ، هیچ گناهی هم مرتکب نشدید و کار اشتباهی هم انجام ندادید تا بابت اون سرکوفت یا سرزنش بشید چون در همین مقاله هم اشاره شده که این تفاوتها به خاطر سیستم عصبی فعالتر شماست و بنده برای کسانی که در زندگی بابت این خصیصه شما رو مسخره ، سرزنش و اذیت کردند واقعا متاسفم و فکر میکنم که این بیماریهایی که فرمودید به اونها مبتلا شدید بیشتر به خاطر عدم درک و طرز برخورد نادرست و رفتار
        قضاوتی دیگران با شماست نه ذات خوب و مهربون شما.
        به قول دکتر شریعتی : (خدا یک جو شانس به انسان بدهد ، آن هم خریت ، خوشبختی هرکس در زندگی بسته به این نعمت عظمی است و بس)

  2. من خدای خسته شدم ازین احساسات آن بالا هرچه رو که نام برده بود منم دقیقا همان طوری هستم خیلی بعد هست همیشه گریه و همان طور اغلب مردم سو استفاده میکنند

    1. اگر سطح هیجانات و احساسات شما به این بالاست ، میتونه هم علت جسمانی و هم ریشه روانی داشته باشه. اگر با مشکلاتی نظیر عدم تعادل هورمونی، مشکل تیروئید، کمبود ویتامین، کم خونی و… مواجه نیستید، حتما برای ارزیابی بیشتر با متخصصین روانشناسی صحبت نمایید. برای این کار کافی است با شماره های درج شده تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره