کودک از چه سنی میتواند عسل بخورد ؟

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

عسل خوردن کودک تا سنی خاص، کاملا ممنوع است. شاید به نظرتان عجیب باشد که عسل با این همه فواید و طعمی محبوب در میان کودکان، چرا باید غیرمجاز باشد. اما باید بدانید که با مصرف عسل در سنین پایین، احتمال مسمومیت با بوتولیسم وجود دارد و می‌تواند زندگی کودکان را تهدید کند. مادران برای دادن عسل به فرزندشان عجله زیادی دارند؛ چرا که تصور می‌کنند این یک خورامی مفید برای رشد کودک است. در صورتی که اگر با پیامدهای ناشی از اینکار آشنا بودند؛ هیچگاه در این مورد عجله نمی‌کردند. مادران باید در این زمینه اطلاعات لازم را کسب کرده و حتما با یک متخصص نیز مشورت کنند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عسل خوردن کودکان می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

کودک از چه سنی میتواند عسل بخورد ؟

کودک از چه سنی میتواند عسل بخورد

آکادمی اطفال کودکان آمریکا، به این سوال صریحا پاسخ می‌دهد. خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال اکیدا ممنوع است. گزارش ها حاکی از آن است که بیش از 95 درصد موارد ابتلا به بوتولیسم به خوردن عسل در شش ماه اول زندگی کودکان برمی‌گردد. حتی بعد از یک سالگی نیز باید برای دادن عسل به کودکان احتیاط کرد. به طور کلی گفته می‌شود که مادران نباید تا سن 2 سالگی به فرزندان خود عسل دهند. برخی مادران تصور می‌کنند که اگر عسل را با چیزی مخلوط کنند و یا آن را داخل غذا بریزند؛ اشکالی ندارد. در صورتی که حتی با این روش ها، گاز بوتولیسم تاثیر خود را گذاشته و منجر به بروز مشکلات مختلفی می‌گردد.

یکی از دلایل دیگری که گفته می‌شود که نباید به کودکان عسل داد؛ این عسل که آنها با طعم این شیرین کننده ها عادت نکرده و با طعم اصلی غذا، آشنا شوند. برای آشنایی با نیازهای اولیه و اساسی کودکان کلیک نمایید.

علت ممنوعیت عسل خوردن برای کودکان چیست؟

دلیل اینکه کودکان زیر دو سال نباید عسل بخورند؛ این است که عسل حاوی هاگ های یک باکتری به نام کلسترویدیوم بوتولینوم است که می‌تواند در سیستم گوارشی یک کودک نابالغ رشد کرده و منجر به بوتولیسم شود. با اینکه این موضوع بسیار نادر است؛ اما نباید آن را دست کم گرفت؛ چرا که می‌تواند کشنده باشد. این هاگ ها معمولا برای کودکان و بزرگسالان بالای یک سال بی‌ضرر هستند.

چرا که بعد از یک سالگی، تقریبا دستگاه گوارشی کودکان به تکامل رسیده و میکروارگانیسم هایی در روده شکل می‌گیرند که از رشد این هاگ ها جلوگیری می‌کنند. استفاده از عسل های پاستوریزه، احتمال ابتلا به بوتولیسم را در کودکان به شدت کاهش می‌دهد؛ اما بازهم بهتر است که مادران برای دادن این خوراکی به کودکان شان تا دو وسالگی صبر کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره غذاهای حساسیت زا برای کودکان کلیک کنید.

نشانه های ابتلا کودک به بوتولیسم

در صورتی که ابتلا به بوتولیسم در کودکان به موقع شناسایی شود؛ می‌توان کودک را نجات داد. از علائم اولیه ای که در این شرایط بروز می‌کنند؛ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. این علائم می‌توانند با شدت های مختلفی در کودکان بروز کنند.

  • یبوست
  • بیحالی در تغذیه و مکیدن شیر
  • احساس بی حالی و ضعف
  • بروز اختلالاتی در تنفس
  • در مواردی بروز تشنج
  • فلج حرکتی دست و پا
  • آویزان شدن فک

این نشانه ها در عرض 12 تا 36 ساعت پس از خوردن عسل در کودکان ظاهر شده و با یبوست شروع می‌شوند. اما در مواردی ممکن است تا 14 روز، کودک هیچ علائمی از ابتلا به بوتولیسم از خود نشان ندهند.

در صورتی که کودک تان بعد از مصرف عسل، چنین علائمی را از خود نشان داد؛ باید سریعا او را به مراکز درمانی ببرید.

غذاهایی که حاوی عسل یا شیرین کننده ها هستند

برخی از غذاهای آماده ای که در آنها عسل وجود دارد؛ مثل سرلاک آماده یا غذای کودک آماده، ایمن هستند. چرا که حرارت هاگ ها را از بین برده و دیگر خطری کودک را تهدید نمی‌کند. اما بهتر است خودتان به غذای کودک، عسل اضافه نکنید. در مورد اضافه کردن شیرین کننده های دیگر نیز به غذای کودک، با یک متخصص مشورت نمایید.

اگر کودک عسل خورد باید چه کرد؟

اگر کودک عسل خورد باید چه کرد؟

اما اگر کودکمان عسل خورد؛ چه؟ باید بدانید که احتمال بروز بوتولیسم ناشی از عسل، در کودکان نادر است. به این معنی که هر کودک زیر دوسالی که عسل بخورد؛ مبتلا به بوتولیسم نمی‌شود. اما در صورتی که بعد از مصرف عسل، تا چند روز بعد کودک علائمی که در بالا به آنها اشاره شد را از خود بروز داد؛ باید حتما او را پیش پزشک ببرید. در این زمینه نباید هیچ اقدام خودسرانه ای انجام دهید و به دنبال درمان های خانگی باشید. این یک بیماری جدی است و بای در مورد آن اقدامات تخصصی انجام داد.

درمان بوتولیسم

متاسفانه هیچ درمان قطعی برای بوتولیسم وجود ندارد. اما بر اساس آمارها، اگر درمان در زمان درستی صورت گیرد؛ 98 درصد کودکان، این بیماری را پشت سر می‌گذارند. اما گاهی این بیماری، پیامدهای جبران ناپذیری دارد. برای مثال، 70 درصد از نوزادانی که به بوتولیسم مبتلا می‌شوند؛ ممکن است تا 23 روز و یا حتی تا پایان عمر به تهویه مکانیکی نیاز داشته باشند.

میانگین مدت زمانی که کودک باید برای این بیماری در بیمارستان بستری شود؛ 44 روز است. در این دوران معمولا پزشکان از داروهای آنتی توکسین بوتولیسم برای کودک استفاده می‌کنند؛ تا روند درمان تسریع شود.

توصیه کلی در مورد مصرف عسل برای کودکان، این است که به کودک بالای دو سال یک وعده عسل داده و 4 روز صبر کرد. اگر هیچ نشانه ای از بیماری در او مشاهده نشد؛ مصرف این خوراکی را برای او ادامه دهید.

شیرمادر می‌تواند انتقال دهنده بوتولیسم عسل باشد؟

پاسخ قطعی به این سوال، خیر است. در صورتی که مادر شیرده، عسل مصرف کند؛ هیچ مشکلی برای نوزادش به وجود نخواهد آمد. اما در صورتی که مادر به هر دلیلی به این بیماری مبتلا شد؛ بهتر است از شیر خشک برای فرزندش استفاده کند.

سخن پایانی

با اینکه عسل فواید زیادی برای کودکان و بزرگسالان دارد؛ اما اگر در زمان درستی مصرف نشود؛ می‌تواند مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد نماید. مادران باید در این زمینه اطلاعات خود را بالا برده و حتما تا دو سالگی برای عسل دادن به کودک خود صبر کنند. خوردن عسل شاید برای کودکان خوشایند باشد؛ اما ضروری نیست. پس بهتر است اجازه دهید سن آنها بیشتر شده و در این زمینه با یک متخصص نیز مشورت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه عسل خوردن کودکان می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره