درمان لکنت زبان در بزرگسالان | سریع ترین درمان لکنت زبان در بزرگسالی
درمان لکنت زبان در بزرگسالان موضوعی است که شاید کمتر به آن توجه شده باشد. بسیاری از بزرگسالانی که دچار لکنت هستند به این موضوع بهعنوان واقعیتی غیرقابلحل نگاه میکنند و به دنبال راهکاری برای درمان آن نیستند. اگرچه درمان لکنت زبان در بزرگسالان میتواند تا حدودی دشوارتر از سنین کودکی باشد، اما میتوانید با روشهای درمان مختلف، وضعیت گفتار خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید. بهطورکلی متخصصین معتقدند برای درمان لکنت میبایست از دو دسته درمانهای ضد اضطراب و همچنین گفتاردرمانی استفاده کرد. کمک گرفتن از هردوی این روشها و همینطور تلاش فرد برای بهبود وضعیت صحبت کردن باعث خواهد شد که مساله شما تا حد زیادی بهبود پیدا کند. برای دریافت خدمات مشاوره استرس کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان لکنت زبان در بزرگسالان میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی با شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
لکنت زبان در بزرگسالان
به طور قطعی می توان گفت لکنت زبان در بزرگسالان ریشه در کودکی دارد. معمولا این افراد لکنت زبان درمان نشده دارند و یا دچار بازگشت شدهاند. از آن جا که لکنت زبان در بزرگسالان ریشه در شیوه تفکر ما دارد، تداعی بعضی خاطرات میتواند لکنت زبان در بزرگسالان را تشدید کند. در چنین شرایطی ممکن است لکنت خود به خود از بین برود. اما در برخی شرایط لکنت باقی مانده و نیاز به درمان افزایش پیدا میکند. در ادامه توضیحات کاملتری درباره نشانهها، علل و درمان لکنت زبان در بزرگسالان پرداختهایم.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
نشانه های لکنت زبان در بزرگسالان
لکنت زبان در بزرگسالان اختلالی است که باعث ایجاد دشواری در روانی کلام میشود. این افراد معمولاً در صحبتهای خود یک حرف را چندین بار تکرار میکنند و یا یک صدا را برای مدتی بیشتر از حالت عادی میکشند. ادا کردن کلمات با فشار و یا ایجاد وقفه و قفل در صحبت کردن نیز از دیگر نشانههای لکنت هستند. لکنت در میان کودکان 2 تا 6 ساله اختلال نسبتاً شایعی است، اما در بیشتر مواقع بهتدریج و بهصورت خودبهخود بهبود پیدا میکند.
بااینحال متأسفانه برخی افراد شانس بهبودی را از دست میدهند و لکنت زبان تا سنین بزرگسالی در آنها باقی خواهد ماند. گاهی اوقات نیز ممکن است حوادثی نظیر اضطرابهای شدید باعث بروز این اختلال در بزرگسالی باشند.
علت لکنت زبان در بزرگسالان
به اعتقاد متخصصین روانشناسی لکنت زبان در بزرگسالان بیماری است که بیش از هر چیز با اضطراب در ارتباط است. اضطرابها علاوه بر اینکه میتوانند دلیلی برای شروع لکنت زبان باشند بهوسیله لکنت نیز شدت پیدا خواهند کرد. افرادی که درگیر لکنت میشوند معمولاً ترس و نگرانی بسیاری از ایجاد لکنت در صحبتهایشان و قضاوت اطرافیان تجربه میکنند.
بهاینترتیب این موضوع تبدیل به یک چرخه معیوب میشود؛ لکنت باعث ایجاد اضطراب بیشتر در فرد شده و از سوی دیگر همان اضطراب باعث شدت یافتن بیماری یا مقاومت آن در برابر درمان خواهد شد. علاوه بر اضطراب پرهیز از صحبت در جمع، گوشهگیری و افسردگی از دیگر پیامدهایی هستند که به دنبال لکنت برای فرد ایجاد خواهد شد. به همین خاطر بهتر است که برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید. برای آشنایی با علائم اضطراب شدید کلیک کنید.
نگاهی دقیق تر به لکنت زبان در بزرگسالان
برای درک هر چه بهتر ماهیت لکنت زبان در بزرگسالان به عکس بالا نگاه کنید. در این عکس کوه یخ به دو بخش روی آب و زیر اب تقسیم شده است. ملوان ها فقط بخش روی آب را میبینند، درست مانند کسانی که نمودهای اختلالات زبان و گفتار را در بیان فرد ملاحظه میکنند.
لکنت زبان در بزرگسالان بخش روی آب کوه یخ است. تکرارها، گیرها، اسپاسم عضلات، من من کردن ها همگی ظهر اختلال هستند. اغلب خانواده ها مشکل را تنها نحوه بیان کلمات میدانند. در حالی که از بخش مهم تر آن یعنی قسمت زیر آب کوه یخی بی اطلاع اند.
در بخش زیرین کوه یخی افکار و احساسات پنهان شده فرد هستند که برای سال ها دفن شده اند. برخی از این احساسات مخرب در اثر لکنت به وجود آمده اند و بخشی دیگر علت های اولیه این مشکل بوده اند. هر چقدر بخش زیرین کوه بزرگ تر و سردتر باشد، درمان لکنت زبان در بزرگسالان نیز دشوارتر خواهدشد.
انواع روش های درمان لکنت زبان در بزرگسالان
زبان وسیلهای است که از طریق آن با اجتماع ارتباط برقرار میکنیم و بسیاری از نیازهای خود رابه این وسیله برطرف میکنیم. به همین خاطر افرادی که دچار لکنت زبان میشوند دشواری بسیاری در بیان خواستهها و برقراری ارتباط با دیگران تجربه میکنند. این دشواریها باعث بروز مشکلات روحی ازجمله افسردگی و اضطراب خواهد شد.
به همین خاطر باید برای درمان اقدام کنید. درمان لکنت زبان در بزرگسالان حتی اگر نتواند مشکل شما را بهطور کامل حل کند، حداقل باعث کاهش شدت آن خواهد شد و این موضوع میتواند تأثیر بسیار در بهبود ارتباطات شما داشته باشد.
بهطورکلی درمانهایی که برای لکنت زبان در بزرگسالی مورداستفاده قرار میگیرند به دو گروه گفتاردرمانی و درمانهای روانی تقسیم میشوند. در طی جلسات گفتاردرمانی سعی میشود تا مشکلاتی که در صحبت کردن فرد وجود دارد برطرف شود و در طی درمانهای روحی برای از بین بردن اضطراب بهعنوان دلیل بروز لکنت و همینطور مشکلات روحی که به دنبال لکنت ایجاد شده، تلاش میشود. درصورتیکه شما یا هر یک از اطرافیانتان دچار لکنت هستید، بهتر است برای درمان آن از متخصصین کمک بگیرید.
برای آشنایی با سایر عوارض استرس کلیک کنید.
درمان قطعی لکنت زبان در بزرگسالان
افراد دچار لکنت زبان معمولاً در فرایند صحبت کردن نیز دچار مشکل هستند. این افراد گاهی اوقات در تنظیم تنفس برای صحبت کردن یا میزان فشاری که میبایست روی کلمات بگذارند مشکلاتی دارند که گفتاردرمانگر سعی میکند با استفاده از روشهای مختلف این مشکلات را برطرف کند. ازجمله روشهایی که در جلسات گفتاردرمانی مورداستفاده قرار میگیرند به شرح زیر است. برای آشنایی کامل تر با روش های گفتار درمانی کلیک کنید.
1- کمک به روانتر شدن گفتار
در این برنامه گفتاردرمانگر به فرد کمک خواهد کرد تا مشکل اصلی که در صحبت دارد را مشخص کند. برای مثال ممکن است این مشکل مربوط به شرایط تنفس فرد و یا انقباض بیشازحد عضلات باشد. در مرحله بعد در طی جلسات درمانی، گفتاردرمانگر به بیمار کمک میکند تا این مشکلات را برطرف کند؛ در مرحله بعد فرد میبایست آموختههای خود را هرچه بیشتر و در جریان صحبت در اجتماع مورداستفاده قرار دهد تا بتواند روانتر از قبل صحبت کند.
2- استفاده از وسایل الکترونیک
استفاده از وسایل الکترونیک تا حدودی مشابه روش تلاش برای روانتر شدن کلام است. این دستگاهها صحبتهای شما را به همراه نقاط ضعفی که در آنها هست ضبط کرده و سپس برای شما پخش میکنند. از این طریق شما آگاهی بیشتری نسبت به وضعیت صحبت کردن خود پیدا خواهید کرد و علاوه بر شناخت نقاط ضعف میتوانید میزان پیشرفت خود را نیز با آنها بسنجید.
3- روشهای شکلدهی
در این روش فرض بر این است که افراد دارای لکنت نمیتوانند بهطور کامل از این مشکل خلاص شوند. به همین خاطر در این روش تلاش میشود تا رفتارهای نامناسبی مثل اجتناب از صحبت کردن که در کنار لکنت زبان وجود دارند را برطرف کنند و همینطور به فرد آموزش داده میشود تا زمانی که دچار لکنت میشود بهجای تلاش برای ادای کلمه، لحظهای مکث کند و سپس سعی کند مجدداً کلمه را تکرار کند.
درمان لکنت زبان در بزرگسالان با رواندرمانی
متخصصین معتقدند لکنت زبان در بزرگسالان یکی از اختلالاتی است که ارتباط تنگاتنگی با مشکلات روحی و بهویژه اضطراب دارد. به همین خاطر در طی درمان این اختلال از روشهای رواندرمانی نیز حتما باید استفاده شود. درمانگر با تکیه بر تکنیک های کاهش اضطراب و افزایش مهارت های فرد در بیان و کنترل هیجانات، اقدام به درمان لکنت زبان در بزرگسالان میکند.
تاثیر دارودرمانی در درمان لکنت زبان بزرگسالان
اگرچه هیچ داروی مشخصی وجود ندارد که بتواند لکنت زبان در بزرگسالان را بهطورکلی برطرف کند بااینحال برخی از متخصصین در شرایطی که احساس کنند شدت مشکلات روحی همراه با لکنت بیش از تحمل فرد است از داروهای ضد اضطراب بهعنوان بخشی از درمان استفاده میکنند. این داروها تنها به کاهش و کنترل نشانه ها در کوتاه مدت کمک میکند. هرگز نمیتوان از آن ها به عنوان درمان قطعی و یا بلند مدت استفاده کرد. بنابراین جلسات درمان با روانشناسان را جدی گرفته و تا زمان رفع کامل این مشکل امید خود را از دست ندهید.
درمانهای روانشناختی
در طی جلسات رواندرمانی متخصص به فرد کمک میکند تا باورهای منفی و مشکلاتی نظیر ضعف اعتمادبهنفس یا تمایل به گوشهگیری که به دنبال لکنت ایجاد شده و همینطور اضطرابی که باعث بروز این مشکل شده را شناسایی کرده و برای درمان آنها به فرد کمک کند. برای آشنایی با تکنیک های درمان اضطراب کلیک کنید.
نقش اطرافیان در درمان لکنت زبان در بزرگسالان
اطرافیان نقش بسیاری در بهبود یا تشدید مشکلات بیماران دچار لکنت دارند. در اولین قدم برای کمک به این افراد سعی کنید با آرامش و صبوری به صحبتهای آنها گوش دهید و هرگز نقصشان را به آنها گوشزد نکنید. به میزانی که فرد احساس کند شما از صحبت با وی خسته نشدهاید و به این کار تمایل دارید او نیز با آرامش بیشتری با شما صحبت خواهد کرد؛ این موضوع در کاهش لکنت زبان تأثیر بسیاری دارد.
سعیکنید بادادن بازخوردهای مثبت به فرد او را در ادامه روند بهبودی کمک کنید. به خاطر داشته باشید که درمان لکنت فرایندی سخت و طولانیمدت است که نیاز به صبر بالایی دارد و به همین خاطر بازخوردهای مثبت شما میتواند تا حد زیادی در این مسیر تأثیرگذار باشد.
سخن آخر
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان لکنت زبان در بزرگسالان میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی با شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
بله، درمان لکنت زبان در بزرگسالان بستگی به میزان همکاری آنها با درمانگر و تلاشی که برای بهبودی نشان میدهند دارد. بااینحال حتی اگر فرد بهطور کامل درمان نشود شدت مشکلات وی تا حد زیادی کاهش پیدا میکند.
هیچ دارویی بهطور خاص برای درمان لکنت زبان وجود ندارد اما برخی از متخصصین در طول فرایند درمان از داروهای ضد اضطراب نیز استفاده میکنند.