رابطه با محارم یا زنا با محارم | 7 عارضه رابطه با محارم

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

رابطه با محارم از مسائلی است که همواره جزو بحران‌های اخلاقی و اجتماعی در هر فرهنگ و جامعه‌ای محسوب می‌شود. به دلیل تابو و ممنوعه بودن این مسئله، معمولا از آن در مباحث عمومی صحبتی نمی­‌شود و حتی خیلی از افراد با اینکه درگیر این مسئله هستند، هیچکس را از آن مطلع نمی­‌کنند.

اما آیا واقعا رابطه با محارم اشکال دارد؟ آیا این نوع رابطه یا گرایش به آن اختلال جنسی محسوب می­‌شود؟ با توجه به پیامدهای جدی رابطه با محارم بر روی فرد و جامعه، لازم‌است که افراد از دلایل گرایش به این نوع رابطه و پیامدهای آن آگاه باشند تا از بروز آن پیشگیری نمایند. اگر افکاری از این قبیل دارید، هر چه سریع تر برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.

برای دنبال کردن صفحه اینستاگرام ذهن نو کلیک کنید.

پیامدهای رابطه با محارم

پیامدهای رابطه با محارم

در نظر داشته باشید که تحت هیچ شرایطی ارتباط با محارم مورد پذیرش و قابل بخشش نیست. این مسئله جدای از پیامدهای اخلاقی و آثار منفی برای جامعه، برای خود افراد هم آزاردهنده و آسیب‌زاست. بارزترین پیامد رابطه با محارم، شکل گیری احساس گناه شدید در دوطرف است.

احساس گناهی که بخشی از ناخودآگاه فرد که مسئولیت کنترل مسائل اخلاقی فرد را برعهده دارد، ایجاد می‌­کند تا فرد را از گناه و اشتباهی که به آن مرتکب شده دور نگه دارد. جدای از این احساس گناه، اختلالات شدید خلقی و اضطرابی به فرد متحمل می‌شود.

فروشگاه آرامیس
بیشتر بخوانید : انحرافات جنسی

ریشه و علت میل رابطه با محارم از کجا ناشی می­‌شود؟

در ابتدا باید این مسئله را مطرح کرد که ارتباط جنسی با محارم، در اکثر فرهنگ‌ها و اکثر آیین‌ها ممنوع و قبیح است. حتی در جوامعی مانند آمریکا یا اروپا، ازدواج فامیلی هم نوعی رابطه با محارم تلقی شده و بین اکثریت زننده بوده و مورد پذیرش جامعه نیست. دلایل ژنتیکی و اخلاقی آن‌ها برای ممنوعیت رابطه جنسی یا ازدواج با نزدیکانی که از کودکی با آن‌ها بزرگ شده‌اند، به مرور زمان تبدیل به یک قانون اجتماعی شده است.

اما اینکه اساسا علت میل جنسی به محارم چیست را در زیر بررسی می­‌کنیم. در جوامعی که محدودیت‌های ارتباط با جنس مخالف یا ارضای نیازهای جنسی زیاد است، معمولا این مسئله بیشتر گریبان جامعه را می­‌گیرد. برخی از علل رابطه با محارم غیر از اختلالات روانی به شرح زیر است:

1. اختلال در رشد طبیعی کودک

برخی کودکان به دلیل سهل انگاری‌های والدین روند طبیعی رشد جنسی‌شان دچار اختلال می‌شود. برای مثال شنیدن یا دیدن رابطه پدر و مادر یا دیدن فیلم‌هایی با محتوای جنسی منجر به بلوغ زودرس و یا شعله ور شدن کنجکاوی جنسی کودکان در زمانی که نباید می‌شود.

2. انزوا و ترس اجتماعی

در شکل نادری از این روابط، افراد به دلیل ترس‌های وسواس گونه‌ای که از جامعه یا آدم‌های غریبه دارند، معمولا درون خانواده خود تمام نیازها و مشکلات‌شان را حل می­‌کنند. این مسئله جدای از اختلالات وسواس، اضطراب فراگیر و اضطراب اجتماعی، می­‌تواند ریشه‌های عمیق‌تری نیز داشته باشد. چنین نوجوانانی توانایی برقراری ارتباط با افرادی خارج از خانواده را نداشته و برای ارضای نیاز جنسی به سمت تنها کسانی که باهاشون در ارتباط است کشیده می‌شود.

3. رابطه با محارم | عقده ادیپ

یکی از مسائلی که فروید درباره رشد جنسی انسان مطرح کرده است، میل جنسی کودک پسر به مادر و کودک دختر به پدر است. به طور خلاصه ممکن است انسان در دوران کودکی خود نتوانسته باشد از بحران‌های جنسی خود ماننده عقده ادیپ (گرایش جنسی به والد غیرهمجنس و رقابت با والد همجنس برای به دست آوردن او) با موفقیت گذر کند و این عقده حل نشده باقی بماند و باعث شود فرد در بزرگسالی، همچنان درگیر این رقابت‌های بیمارگونه باشد.

این مسئله بسیار پیچیده است و جز با جلسات طولانی روان درمانی قابل شناسایی یا کنترل نیست. برای آشنایی بیشتر با عقده ادیپ کلیک کنید.

4. صنعت پورنوگرافی

یکی از دلایل عمده‌ای که این روزها گرایش افراد به ارتباط جنسی با اعضای خانواده و محارم را افزایش داده، صنعت پورنوگرافی است. این صنعت با دست گذاشتن روی تابو‌های اجتماعی سعی در تحریک امیال بیمارگونه پنهان افراد دارد و با این روش به ثروت و نفوذ دست پیدا می‌کنند.

ساخت محصولات فراوانی از رابطه فرزند با والدین، خواهر و برادر، عمو و دایی با خواهرزاده‌ها یا برادرزاده‌ها، باعث شکستن قبح این مسئله و تاثیر منفی بخصوص روی نوجوانان می­‌شود و آن‌ها را به سمت این باتلاق ناشایست سوق می­‌دهد.

5- دچار بودن به اختلال شخصیت

دو شخصیت‌ خودشیفته و مخصوصا ضداجتماعی، توجهی به قوانین اجتماعی نداشته و احساس گناه و عذاب وجدان در این اختلال شخصیت‌ها به مانند سایر افراد عمل نمی‌کند. شخصیت ضداجتماعی امیال خود را اولویت قرار می‌دهد.

6- نبود مرز بندی مشخص بین اعضای خانواده

والدین و فرزندان خانواده باید حریم شخصی مشخصی داشته باشند. آموزش حدود ارتباط با محارم و مرزبندی بین آن‌ها از جمله وظایف والدین است که گاه به دلایل مختلف توجهی به آن نمی‌شود. برای مثال آموزش نقاط خصوصی بدن و پوشش مناسب در منزل از جمله این اقدامات است.

7- قدرت دادن به فرزندان و نادیده گرفتن اشتباهات

نبود مرجع قدرت در خانواده و دادن آزادی بیش از حد به فرزندان منجر به خودشیفتگی و خود بزرگ پنداری فرزندان و در نتیجه از بین بردن چهارچوب‌های خانواده خواهد شد. برخی والدین با بها دادن بیش از حد به فرزندان مخصوصا فرزندان ارشد، این باور را در آن‌ها ایجاد می‌کنند که اشتباهات‌شان مجازاتی ندارد و آن‌ها هر کاری می‌توانند انجام دهند.

 

راه‌های کنترل میل جنسی به محارم

کنترل امیال برای رابطه با محارم

به طور کلی مشخص است که این اتفاق نباید بیفتد، حتی زمانی که دو طرف رضایت دارند. اما بخش زیادی از رابطه با محارم، به شکل کودک آزاری یا تجاوز است که هم بار ا‌خلاقی منفی و بروز آسیب‌های روحی شدید را به دنبال دارد و هم باعث بروز جرم و جنایت‌های ناموسی و امثال آن می‌­شود. کنترل کردن رابطه با محارم در درجه اول نیاز به آگاهی کسانی دارد که این مسئله را مجاز می­‌دانند.

آن‌ها باید به تبعات کار خود فکر کرده و حتما برای کنترل آن به متخصص مراجعه کنند. همچنین یکی از راهکارهای مهم، ارضای میل جنسی و عاطفی از راه‌های درست آن است و باید برای آن فکرهای جدی کرد. با کمک گرفتن از مشاوره جنسی می‌توانید این مساله را تا حد زیادی مدیریت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رابطه با محارم می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

 

سوالات متداول

آیا رابطه جنسی با محارم اشتباه است؟

بله رابطه جنسی با محارم به دلایل اخلاقی و پزشکی (همچون مشکلات ژنتیکی) به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. این نوع رابطه از طرف جامعه به شدت نفی شده و منفور می باشد.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره