افسردگی بعد از زایمان | علائم افسردگی پس از زایمان

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

آیا علائم افسردگی بعد از زایمان را می‌شناسید؟ افسردگی پس از زایمان زمانی رخ می‌دهد که یک زن به تازگی صاحب نوزاد شده است. از هر صد نفری که زایمان می‌کنند در حدود ده تا پانزده نفر دچار افسردگی زایمان می‌شوند وعلائم آن شبیه علائم‌افسردگی در زمان‌های دیگر می‌باشد. ممکن است افسردگی پس از زایمان بین دو تا سه هفته و یا بیشتر به طول بینجامد که ‌این مدت به شدت افسردگی بستگی دارد. برای بهبود این‌افسردگی می‌توانید از خانواده و اطرافیان خود کمک بگیرید اما در صورت عدم بهبودی باید به یک روانشناس مراجعه نمایید. جهت دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.

افسردگی بعد از زایمان

ناراحتی های خلق و خوی پس از زایمان در بسیاری از مادران شایع است. متاسفانه اختلال افسردگی پس از زایمان به بیش از 65 درصد مادران می‌رسد. نشانه‌هایی که تجربه می‌کنند شباهت زیادی با یکدیگر دارد، اما گاه نمی‌توان آن‌ها به طور واضح مشاهده کرد. برخی از خانم‌ها دچار نوعی افسردگی‌پنهان شده و هیچ نوع کمک درمانی هرگز دریافت نمی‌کنند.

جالب است بدانید که این فقط زنان نیستند که بعداززایمان دچار دگرگونی خلقی می‌شوند، پدران نیز بعد از به دنیا آمدن فرزندانشان گاه نشانه‌های افسردگی‌را بروز می‌دهند. ابتلا به این اختلال به نژاد، منطقه و فرهنگ ارتباطی ندارد و هر کسی در هر موقعیتی ممکن است بعد از تولد فرزندش به افسردگی دچار شود.

شما تنها نیستید و مجبور نیستید که تمام مشکلات و ناراحتی های تان را به خودی خود رفع کنید. درمانگران و متخصصان مجرب به شما کمک می‌کنند تا در کوتاه ترین زمان مسائل خانوادگی، فردی، روحی و … را درمان نمایید.

علائم افسردگی پس از زایمان

در بیشتر مواقع مادری که به تازگی صاحب نوزاد شده احساس نارضایتی می‌کند و میل شدید به گریه دارد. این حالت در صبح، غروب یا شب بیشتر می‌شود. زودرنج بودن، خستگی و کم‌خلق ‌و خو بودن از عوارض دیگر افسردگی پس از زایمان است. مادری که تازه نوزادش به دنیا آمده ممکن است بی‌خواب شود و اشتهای خود را از دست بدهد و یا حتی غذا خوردن را فراموش کند.  به تدریج متوجه می‌شود که نمی‌تواند از چیزی لذت ببرد و حتی علاقه‌اش به رابطه جنسی نیز از بین می‌رود. افسردگی پس از زایمان می‌تواند هر گونه میلی را از بین ببرد و در صورت عدم درک همسر، احساس طرد شدن به او دست بدهد.

افسردگی‌بعد از زایمان باعث بوجود آمدن افکار منفی می‌شود، افکاری مثل اینکه مادر خوبی نیستید و کودکتان شما را دوست ندارد. به‌خاطر این گونه افکارمنفی و احساسات بد خود را مقصر دانسته و احساس گناه می‌کنید. این کار باعث می‌شود تا اعتماد بنفس خود را از دست بدهید و از دیگران اجتناب کنید و به این نتیجه برسید که از عهده هیچ کاری بر نمی‌آیید.

فروشگاه آرامیس

بخوانید : علائم افسردگی

دلایل افسردگی پس از زایمان

علت‌های زیادی برای‌افسردگی وجود دارد. اگر مادری که نوزادش به تازگی متولد شده، سابقه افسردگی در گذشته را داشته باشد و در طول بارداری نیز حمایت کافی از همسر و اطرافیانش دریافت نکرده باشد، افسردگی‌پس اززایمان را به احتمال زیاد تجربه خواهد کرد. همچنین افسردگی پس از زایمان می‌تواند به دلیل تغییرات هورمون‌های زنانه اتفاق بیفتد پس این مشکل به راحتی قابل درمان بوده و نیازی به نگرانی و اضطراب نیست. برای شناخت علائم افسردگی در زنان کلیک کنید.

 

چه زمان‌هایی افسردگی پس از زایمان رخ می‌دهد ؟

افسردگی پس اززایمان در زمان‌های مختلف صورت می‌گیرد. اغلب اوقات یکی دوماه پس از زایمان شروع می‌شود و حتی ممکن است چند ماه پس از تولد نوزاد بروز پیدا کند. تقریبا یک سوم از زنانی که به افسردگی‌پس اززایمان دچار می‌شوند علائم‌شان در طول بارداری قابل مشاهده است و این علائم پس اززایمان هم ادامه خواهد داشت. برای تشخیص علائم افسردگی در بارداری کلیک کنید.

 

تشخیص علائم افسردگی پس از زایمان

معمولا روانشناسان و روانپزشکان برای ارزیابی سلامت روانی مادرانی که نوزادشان به تازگی متولد شده سوالاتی می‌پرسند تا مطمئن شوند که مادر دچار افسردگی پس از زایمان نشده است. به طور مثال می‌پرسند که آیا در ماه گذشته از ناامیدی، پریشانی و پایین بودن خلق‌ وخو رنج برده‌اند یا نه؟ این مهم است که صادقانه به این سوالات پاسخ دهید، اگر جواب‌های مادر مشخص کند که به افسردگی‌پس اززایمان دچار شده است باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه نماید.

 

اثرات افسردگی بعد از زایمان برای نوزاد

افسردگی پس از زایمان باعث ایجاد احساس گناه در مادر می‌شود چرا که حس مادر آنگونه که باید نیست و این کمبود عاطفه مادر را آزار می‌دهد. از طرف دیگر برخی از مادران به دلیل افسردگی‌پس اززایمان فرزند خود را دوست ندارند و به او نزدیک نمی‌شوند. در این شرایط توجه به نوزاد و برطرف کردن نیازهای جسمی و روحی او برای مادر بسیار سخت بوده و حتی ممکن است فرزند خود را مورد سرزنش قرار دهند. در نتیجه این عمل می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت روان نوزاد در سنین بالاتر برای او به وجود بیاورد. 

 

چگونگی مقابله با افسردگی‌پس از زایمان 

بسیاری از زنانی دچار افسردگی بعد از زایمان می‌شوند، به تدریج و با گذشت زمان بهتر خواهند شد. اگر احساس خود را با همسر، خانواده یا اطرافیان در میان بگذارید در روند بهتر شدن افسردگی به شما کمک خواهد کرد ولی اگر نتوانستید این مشکل و نگرانی خود را به آنان بگویید با پزشک یا مراقبان بهداشت روان صحبت کنید. کارهایی که باعث آرامش بیشترتان می‌شوند را انجام دهید. به اندازه کافی استراحت کنید، از یک رژیم غذایی سالم استفاده نمایید و ورزش را نیز در زندگی روزمره خود بگنجانید.  برای آشنایی با بهترین روش های درمان افسردگی بعد از زایمان کلیک کنید.

 

زمان مراجعه به متخصص

تعداد زیادی از مادرانی که نوزادشان تازه متولد شده‌ به خدمات بهداشت روان نیاز دارند. در صورتی که افسردگی تاثیر منفی بر زندگی‌ و ارتباط‌ با نوزادتان گذاشته است باید به پزشک مراجعه نمایید. پزشکان و روانشناسان به شما کمک می‌کنند تا حالتان بهتر شود. روش‌های درمانی به شدت افسردگی پس از زایمان بستگی دارد ه با تشخیص پزشک انجام می‌شود. برای آشنایی با روش های درمان افسردگی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی بعد از زایمان می‌توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

آیا افسردگی بعد از زایمان قابل درمان است؟

بله این افسردگی معمولا به دلیل اختلالات هورمونی اتفاق می‌افتد که با دارو و درمان‌های روانشناختی قابل درمان است. در افسردگی‌های بسیار شدید امکان بستری در بیمارستان نیز وجود دارد.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره