علت خودارضایی چیست

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

آیا می‌دانید علت خودارضایی در سنین مختلف چیست؟ غریزه جنسی از قوی‌ترین غرایض انسان به حساب می‌آید که ریشه در نیازهای جنسی وی دارد. در مواردی که فرد نمی‌تواند نیازهای جنسی خود را از طریق رابطه جنسی طبیعی برطرف کند، به خودارضایی روی می‌آورد و در اکثر موارد پس از ازدواج دیگر خودارضایی ادامه پیدا نمی‌کند. خودارضایی به دلایل مختلف می‌تواند در دوره کودک و نوجوانی ایجاد شود و در صورت عدم کنترل، در بزرگسالی و حتی سالمندی نیز به صورت مرضی ادامه یابد. این عمل می‌تواند آسیب‌های زیادی در روان و جسم فرد ایجاد کند؛ به همین دلیل ضروری است که از دلایل آن آگاهی یابید تا بتوانید گامی در جهت درمان بردارید. 

برای دریافت مشاوره در زمینه علت خودارضایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

علت خودارضایی در کودکان

پدیده خودارضایی حتی در کودکان قبل از سن مدرسه نیز قابل مشاهده است. اگر چه در ابتدای امر کودکان بدلیل کنجکاوی به این موضوع روی می‌آورند اما در صورتی که ادامه یابد حالت مرضی بخود می‌گیرد. عوامل ایجاد کننده خود ارضایی کودکان را می‌توان به مسائل روانی نسبت داد که نیاز به درمان دارد. مثلا اگر موضوعی کودک را آزار دهد ممکن است روی به خودارضایی بیاورد. نکته در مورد علت خودارضایی کودکان مهم این است که تداوم خود ارضای در کودکان سبب آسیب رسانی به آلت تناسلی آن‌ها خواهد شد. اگرچه شدت آسیب در مقایسه با بزرگسالی کمتر است ولی نمی‌توان از عوارض نامطلوب آن چشم پوشید.

به سه علت آلت تناسلی در حین خودارضایی آسیب می‌بیند: استفاده از اشیاء خارجی جهت خودارضایی، فشردن آلت تناسلی به سطوح سفت مثل کف زمین و دیوار و تا کردن آلت تناسلی در حالت نعوظ. آسیب رسانی آلت تناسلی کودکان از آن جهت مهم و مسئله بر انگیز است که سبب پاره شدن بافت‌های فیبری پوشش آلت تناسلی شده و بعدها سبب یک بیماری خطرناک بنام بیماری پیرونی می‌شود که معمولا سیر آن بطرف ناتوانی جنسی کامل است. این مسئله اهمیت بسیار زیادی دارد و در صورت مشاهده این مشکل در کودکان درمان و مراجعه به یک مشاوره ضروری است. برای آشنایی بیشتر با عوامل و علل خود ارضایی در کودکان کلیک کنید.

 

علت خودارضایی در نوجوانان

دوره نوجوانی با اوج گیری غرایز جنسی همراه است و نوجوانان به دلیل تغییرات جسمی و روانی خود، با استفاده از خود ارضایی به تخلیه نیاز جنسی خود می‌پردازند. با توجه به اینکه دوران نوجوانی دوران تحول نام دارد، تغییرات هورمونی سبب برانگیختگی جنسی در نوجوانان می‌شود و آن‌ها را در برابر تحریکات جنسی حساس‌تر خواهد کرد.

نیازهای جنسی در ابتدا به شکل خیال پردازی‌های جنسی برای نوجوان نمود پیدا می‌کنند و سپس بستری را فراهم می‌نمایند که نوجوان به سمت پورنوگرافی گرایش پیدا کند. پسران در مقایسه با دختران در سن نوجوانی میل بیشتری به خود ارضایی نشان می‌دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علت خودارضایی در نوجوانان می توانید با مشاوران ذهن نو تماس بگیرید. 

آیا خوداضایی در نوجوانان طبیعی است؟

 در رابطه با اینکه خودارضایی تقریبا یک امر شایع در بین نوجوانان است باید گفت اگر این عمل بیش از دو بار در هفته انجام شود، غیر طبیعی جلوه می‌کند و مرضی می‌شود. پسران به دلیل تغییر بدن و ترشح هورمون‌های جنسی در بالاترین حد خود و اضطراب دوره بلوغ، نه تنها به آرامش جنسی نرسیده بلکه به دلیل مواجهه با حالات روانی و جنسی و همچنین محدودیت‌های سنی خود اقدام به خوداضایی می‌کنند.

نقش رسانه‌ها، دوستان و دسترسی راحت به محتوای پورنوگرافی انجام عمل خودارضایی را برای نوجوانان راحت‌تر می‌کند. آن‌ها نمی‌دانند که این کار می‌تواند آسیب‌های جدی از لحاظ روانی و حتی جسمی به همراه داشته باشد. پیگیری این موضوع در نوجوان از طریق والدین و درمان آن از طریق مراجعه به یک روان‌درمانگر می‌تواند از مشکلات جدی‌تر پیشگیری نماید. روانشناس می‌تواند راه‌های صحیح کنترل غرایز جنسی را به نوجوان آموزش دهد. 

 

علت خودارضایی در بزرگسالان

در صورتی که فرد به خودرضایی در نوجوانی عادت کرده باشد، در بزرگسالی نیز آن را ادامه می‌دهد. عواملی که بر تشدید خودارضایی و ناتوانی در ترک آن تاثیر می‌گذارد عبارتند از:

1. نداشتن شریک جنسی

در صورتی که فرد شریک جنسی نداشته باشد، نمی‌تواند نیاز جنسی خود را از روش صحیح و به صورت سالم تخلیه کند، در نتیجه برای ارضای نیاز خود به خودارضایی روی می‌آورد. شریک جنسی می‌تواند منجر به ترک این عادت در بزرگسالی شود.

2. ارضا نشدن در رابطه جنسی | علت خودارضایی

برخی از افراد به دلیل اختلالات جنسی و عدم لذت بردن از رابطه سالم، با وجود داشتن شریک جنسی به خودارضایی نیز می‌پردازند. در این شرایط ضروری است که برای درمان و حل مشکلات جنسی خود با همسرتان اقدام نمایید.

3. اعتیاد به خودارضایی

و در نهایت برخی از افراد با وجود داشتن رابطه جنسی سالم و لذت بردن کافی از آن همچنان نمی‌توانند خودارضایی را کنار بگذارند چراکه به آن اعتیاد پیدا کرده‌اند. اعتیاد به خودارضایی معمولا با اعتیاد به تماشای پورنوگرافی همراه است. در صورت وجود این مساله لازم است برای ترک آن چاره‌ای بیندیشید. برای کسب اطلاعات از مشکلات جنسی کلیک کنید.

 

علت خودارضایی در افراد سالمند

عوارض خودارضایی در سالمندان مثل افراد جوان و میانسال است و فرقی نمی‌کند که شخص چند سال از عمر خود را سپری کرده باشد. در صورتی که رابطه جنسی در دوران قبل به نحو درست انجام نشده باشد و یا فرد سالمند در طول شکل گیری رابطه جنسی احساس لذت کافی را تجربه نکرده باشد، این نیاز به شکل خود ارضایی نمود می‌یابد و فرد سالمند برای آرام کردن خود به این عمل دست می‌زند.

 

ترک خودارضایی

ترک خودارضایی شاید در ابتدا بسیار سخت به نظر برسد اما با داشتن اراده‌ای قوی و میل درونی فرد برای ترک کاملا امکان پذیر است. برای ترک در قدم اول لازم است که تمام محرک‌های خود همچون فیلم‌های پورن را از بین ببرید. تا حد امکان تنها نمانید و بیشتر وقت خود را با خانواده و دوستانتان پر کنید. تا قبل از خواب‌آلود شدن کامل به تخت خواب نروید. در نهایت توجه داشته باشید که کمک گرفتن از یک فرد متخصص برای ترک خودارضایی مسیر شما را بسیار هموار می‌کند، پس توصیه می‌شود که به یک روانشناس مراجعه نمایید. و یا برای کسب اطلاعات در زمینه ترک خود ارضایی و مشاوره جنسی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه علت خودارضایی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

 

 

سوالات متداول

آیا وسواس می‌تواند یک علت دورنی برای خودارضایی باشد؟

در برخی افراد انجام خود ارضایی هیچ احساس لذتی به وجود نمی‌آورد و فقط احساس اجبار درونی آنان را به انجام این عمل مجبور می‌سازد. در واقع خود ارضایی در این افراد جنبه وسواس گونه پیدا کرده و فرد علی رغم اینکه دوست دارد این عمل را ترک کند، قادر به چشم پوشی از آن نیست و رفتار خود را مجددا تکرار می‌کند.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره