
اجازه گرفتن برای بیرون رفتن
اجازه گرفتن برای بیرون رفتن از پدر و مادر، گاها برای بسیاری از دختران و پسران به خصوص آنهایی که در سنین نوجوانی قرار دارند، به یک چالش تبدیل میشود. پدر و مادر به خاطر نگرانیهایی که در مورد فرزندانشان دارند و همینطور اخبارهایی که هر روزه در مورد آسیب رسیدن به نوجوانان در فضای مجازی و دیگر رسانهها میشنوند، کمتر به فرزندان خود اجازه تنها بیرون رفتن را میدهند. اگر فکر میکنید بزرگ شدهاید و به سنی رسیدهاید که باید استقلال خود را به دست آورید، میتوانید با برخی اقدامات، اعتماد پدر و مادر خود را جلب کنید و برای بیرون رفتن از آنها اجازه بگیرید. در صورتی که در این زمینه با سوالی مواجه هستید، میتوانید از خدمات مشاوره نوجوان استفاده نمایید.
اجازه گرفتن برای بیرون رفتن
در برخی موارد، پدر و مادر سعی دارند فرزند خود را محدود کنند. ایجاد محدودیت برای فرزند به ویژه فرزندانی که در سنین نوجوانی قرار دارند، چالشهایی را هم برای والدین و هم بچهها ایجاد میکند.
از نمونههای ایجاد محدودیت والدین برای فرزندان، ندادن اجازه برای تنها بیرون رفتن است. اگر عدم اجازه برای استقلال داشتن نوجوان از سوی والدین تداوم داشته باشد، حتمی به موضوعی ناراحت کننده تبدیل میشود.
بچههایی که پدر و مادرشان اجازه نمیدهند که با دوستانشان بیرون بروند، احساس میکنند در برابر دوستان خود نتوانستهاند آنطور که باید باشند و این مسئله حتی میتواند اعتماد به نفس و استقلالیابی آنان را با مشکل مواجه کند. برای آشنایی با راههای رشد استقلال طلبی نوجوان کلیک کنید.
چگونه پدر و مادرمان را برای بیرون رفتن راضی کنیم؟
اگر جزء آن دسته از افراد هستید که پدر و مادرتان به شما اجازه نمیدهند تا همراه دوستان خود به بیرون بروید، میتوانید از برخی راهکارهای موثر برای جلب رضایت آنها استفاده کنید. در ادامه به اقداماتی که با آنها میتوانید جواب مثبت را برای بیرون رفتن از خانه، از پدر و مادر خود بگیرید؛ اشاره کردهایم.
1- خوب رفتار کنید
شما به عنوان فرزند در خانواده، در صورتی میتوانید به پدر و مادر خود ثابت کنید که بزرگ شدهاید و می توانید مستقلانه برخی کارها را انجام دهید که رفتار مناسبی داشته باشید.
در واقع رفتارتان در خانه و با دیگر اعضای خانواده گویای این موضوع خواهد بود که میتوانید به عنوان یک فرد عاقل و بالغ زمانهایی را به تنهایی به بیرون بروید و یا بدون هیچ مشکلی با دوستانتان وقت بگذرانید.
برای اینکه رفتار خوب خود را نشان دهید، میتوانید با والدین و با خواهر و برادر خود مهربان باشید، درسهایتان را به موقع انجام دهید و حتی در خانه نیز به پدر و مادر خود کمک کنید.
2- اجازه برای بیرون رفتن | به هیچ وجه دروغ نگویید
برای اینکه اعتماد پدر و مادر را به خود جلب کنید، به هیچ وجه نباید دروغ بگویید. مثلا اگر میخواهید با دوستانتان بیرون بروید دقیقا به آنها بگویید که قرار است کدام یک از دوستانتان را ببیند و به کجا بروید.
لازم است همواره به یاد داشته باشید حتی یک دروغ میتواند اعتماد شکل گرفته میان شما و والدینتان را از بین ببرد. عدم صداقت باعث میشود آنها به شما اجازه ندهند تا به تنهایی در برخی کارها اقدام کنید و در نتیجه اجازه برای بیرون رفتن نخواهند داد.
3- به آنها اطمینان دهید که در تماس میمانید
وقتی میخواهید از پدر و مادر خود برای بیرون رفتن اجازه بگیرید، سعی کنید نگرانی آنها را در مورد خودتان درک کنید. به همین دلیل میتوانید به آنها بگویید زمانی که می خواهید به بیرون از خانه بروید، دائما با آنها در تماس هستید.
اینکه خانوادهتان در هر ساعت بتوانند از شما اطلاع داشته باشند، نگرانی آنها را کم میکند و به تدریج به این باور میرسند که شما زمانی که بیرون از خانه تنها هستید، توانایی مراقبت کردن از خود را دارید.
4- اجازه برای بیرون رفتن | درخواست خود را با آرامش مطرح کنید
بد نیست بدانید که روانشناسان بر این باورند که اگر درخواستی همراه با داد و بحث باشد، احتمال شنیدن نه در آن قویتر است.
بنابراین وقتی میخواهید از پدر و مادر خود درخواست کنید که با دوستانتان به بیرون بروید، با آنها وارد بحث شوید.
با آرامش با پدر و یا مادر خود صحبت کنید و با ایجاد و القای احساس خوب در آنها بخواهید که به شما اجازه دهند ساعاتی را به تنهایی به بیرون بروید.
5- زمان مناسب را انتخاب کنید
برای اجازه گرفتن از پدر و مادر خود، زمان مناسبی را انتخاب کنید. زمانهایی که پدر و مادرتان یک روز کاری شلوغ را پشت سر گذاشتهاند و یا به هر دلیل خسته و عصبی میباشند، احتمال اینکه نه بشنوید زیاد است.
سعی کنید در زمان هایی که والدینتان انرژی کافی دارند و به اصطلاح شاد و سرحال هستند، با آنها صحبت کنید و برای بیرون رفتن در طبیعت، سینما، کتابخانه و … اجازه بگیرید.
6- اجازه برای بیرون رفتن | با والدین خود معامله کنید
وقتی از مادر و یا پدرتان میخواهید که به شما اجازه دهند تا به تنهایی بیرون بروید، به او قول بدهید در انجام کارهای دیگر کوتاهی نمیکنید.
قول دادن میتواند به شما کمک کند تا زودتر به خواسته خود برسید و بتوانید اجازه انجام کارهایی که دوست دارید را از مادر و یا پدرتان بگیرید. البته این اقدام زمانی کارساز خواهد بود که بعد از رسیدن به خواسته خود، سر قولتان نیز بمانید.
7- مسئولیت پذیر باشید
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، زمانی میتوانید به والدین خود نشان دهید که بزرگ شدهاید و میتوانید کارهای خود را انجام دهید که آنها متوجه مسئولیت پذیری شما بشوند.
اگر وظایف خود را به درستی انجام دهید و به قولهایی که میدهید عمل کنید، پدر و مادرتان احساس میکنند که شما به همان اندازه که باید مسئولیت کارهای خود را بر عهده گرفتهاید و در واقع حرف و عمل شما با هم همخوانی دارد.
مسئولیت پذیری بیش از هر عامل دیگری میتواند والدین شما را مجاب کند تا به شما اجازه دهند که به تنهایی بیرون بروید. بهتر است شما نیز در همین راستا آنها را ناامید نکنید و اگر به شما اجازه دادند به تنهایی بیرون بروید، سرموقع نیز به خانه برگردید.
8- والدین خود را مجبور نکنید
وقتی با مادر و پدر خود صحبت کردید و از آنها خواستید که به شما اجازه دهند تا به بیرون بروید، سعی نکنید والدین خود را وادار و یا مجبور به دادن جواب مثبت کنید. کمی زمان دهید تا به صحبتهای شما فکر کنند.
9- جواب منفی را به مثبت تبدیل کنید
اگر والدینتان در همان ابتدای صحبت، به درخواست شما برای بیرون رفتن پاسخ منفی دادند، سعی کنید از آنها دلیل مخالفتشان را جویا شوید.
در صورتی که پاسخ والدینتان شامل دلایل مبهمی بود، سعی کنید با آوردن دلایل درست و منطقی آنها را مجاب کنید. فقط باید تمامی این صحبتها در زمانی که هر دو طرف در آرامش هستند، انجام شود.
10- به تصمیمشان احترام بگذارید
شما اگر در سن نوجوانی قرار دارید و پدر و مادرتان اجازه تنها بیرون رفتن را به شما نمیدهند، لازم است نگرانی های آن ها را درک کنید و بر تصمیم و صلاح دیدشان احترام بگذارید. آنها با این کار شما، متوجه میشوند که فرزندشان بزرگ و فهمیده شده است و امکان دارد در آینده این اجازه را برای تنها بیرون رفتن به شما بدهند. برای بهبود این وضعیت بهتر است درباره خود اطلاعاتتان را تکمیل کنید، بنابراین مقاله روانشناسی نوجوان را مطالعه نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه اجازه گرفتن برای بیرون رفتن میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سلام امیر هستم تولد یکی از دوستامه داخل مدرسه اما مامانم میگه نمیتونی با اسنپ بری نمیدونم چیشده
سلام امیر عزیز برای اینکه این موضوع حل بشه بهتره ابتدا دلایل مادر رو بشنوید، برای اینکار در یک وقتی که ایشون آرامش بیشتری دارن در کنارشون بنشینید و میزان اهمیت رفتن به این مهمانی را برایش توضیح دهید و از او بخواهید دلیل اجازه ندادنش را هم توضیح دهد اینگونه می تونید به یک نتیجه ای که مورد توافق هر دوی تان باشه برسید
سلام دخترم .
من از خونه رفته بودم و دوباره برگشتم خونه و نزدیک 9 ماه هستش که دیگه فکری به سرم نزده و پشیمون شدم از کارم ولی مادر و پدرم قبول نمیکنن و هنوز بهم اعتماد ندارن و اجازه هیچ کاری بهم نمیدن گوشیم رو هم شکوندن و این گوشی مادرمه ..
من میخوام پشیمونیم رو بهشون ثابت کنم ولی آخه چطوری!؟؟؟
16 سالمه
سلام من مادرم نمیذاره با دوستام برم بیرون وقتی ازش اجازه میگیرم میگم مثلا امیر گفته بیا بریم بیرون میگه نمیخواد بری بشین تو خونه خدا شاهده همه کار براش میکنم که فقط شاد باشه ولی یه ذره هم به نیاز های من توجه نمیکنه
من مامانم به هیج عنوان اجازه نمیده میگه همین مونده دختر بچه بره بیرون اما من همه ی دوستام میرن بیرون تازه من میخوان مثلا پیاده روی یا بازار برم میگه بابات نمیزاره اصلا نمیدونم چزشده که حساسیت شون نسبت به من زیاد شده
من مامانم به هیج عنوان اجازه نمیده میگه همین مونده دختر بچه بره بیرون اما من همه ی دوستام میرن بیرون تازه من میخوان مثلا پیاده روی یا بازار برم میگه بابات نمیزاره اصلا نمیدونم چزشده که حساسیت شون نسبت به من زیاد شده
سلام من مامانم اصلا نمی اره برم خونه عمه ام اینا نمیدونم چش چشده
سلام دخترم .
من از خونه رفته بودم و دوباره برگشتم خونه و نزدیک 9 ماه هستش که دیگه فکری به سرم نزده و پشیمون شدم از کارم ولی مادر و پدرم قبول نمیکنن و هنوز بهم اعتماد ندارن و اجازه هیچ کاری بهم نمیدن گوشیم رو هم شکوندن و این گوشی مادرمه ..
من میخوام پشیمونیم رو بهشون ثابت کنم ولی آخه چطوری!؟؟؟
16 سالمه
سلام بهتره کمی صبور باشید، پدر و مادر تون نگران شما هستن و محدودیت هایی که اعمال می کنن به خاطر ترس شون هست. تلاش کنید ارتباط تون رو باهاشون بازسازی کنید برای این کار باهاشون در مورد مسائل مختلف صحبت کنید، تک روی رو کنار بگذارید و برای رسیدن به خواسته هاتون از مذاکره و گفتگوی موثر استفاده کنید.
سلام من قراره برم تولد دوستم ولی مامانم میگه به بابات اجازه نمیده بعد بابام میگه خطرناکه کرونا هست نمیشناسیشون ولی ما از کلاس اول میشناسمش
سلام
دخترم امروز تولد دوستمه و خیلی دخترونه هسته و توش پسر هم نیست اما بابام میگه نمیتونم ببرمت وقت ندارم ولی من خیلی دوست دارم برم
سلام قبل از هر چیز باید در نظر داشته باشید که والدینتون پیش از هر چیز به دنبال امنیت و خوبی شما هستند. پس با در نظرگرفتن این اصل می تونید رفتار و پاسخی منصفانه به پدرتون بدهید. حتی اگر موفق به راضی کردن او نشدید ایرادی ندارد. شما آرامش خودتان را حفظ کنید و از او برای مخالفتش علت جویی کنید. در نهایت میتونید از خدمات مشاوره خانواده هم استفاده کنید.
من پدرم نمیزاره برم بیرون هیچ مشکلی نداره هیچکس محدود کرده منو خیلی نمیزاره برم بیرون گوشیمو نگا میکنه چک میکنه میگیره بد رفتاری اینا نمیدونم چی کار کنم
سلام عسل عزیز چک کردن ریشه در بی اعتمادی داره . روزی که اعتماد پدر رو بدست آورید مسلما او از این رفتار دست خواهد کشید.
سلام دخترم.
من هفته پیش با دوستام رفته بودن اتاق فرار تازه بابام امد و نشست تا بازی تمام شه بعد الان دوباره این هفته میخوایم بریم اول خونه دوستم بعد شهربازی الان خجالت میکشم بهش بگم
سلام آنیتا جان اگر برای بیان خواسته تان ابتدا اطمینان پیدا کنید که آیا این خواسته قلبی شماست یا نه. با رفتن و نرفتن تان چه جیزهایی به دست می آوریدو یا چه چیزهایی از دست می دهید. سپس موضوع را با پدر مطرح کنید و نظر ایشان را جویا بشید. مطمئنا نتیجه بهتری از عدم بیان خواسته های تان خواهید گرفت.