از خواب پریدن نوزاد

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی

از خواب پریدن نوزاد چه دلایلی دارد؟ بیدار شدن ناگهانی نوزاد از خواب می‌تواند باعث نگرانی و دلواپسی پدر و مادر شده و آن‌ها را دستپاچه کند. در واقع آن‌ها نگران این موضوع هستند که درد یا بیماری خاصی در فرزندشان وجود داشته باشد و آن‌ها نتوانند این موضوع را تشخیص دهند. این در حالی است که از خواب پریدن نوزاد می‌تواند علل و دلایل مختلفی داشته باشد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شنیدن سر و صدا، نامناسب بودن هوای اتاق کودک، بالا رفتن دمای بدن و مسائل رشدی نظیر دندان در آوردن اشاره کرد. در ادامه به توضیحات جامعی درباره این موضوع خواهیم پرداخت. در صورت نیاز می‌توانید برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

از خواب پریدن نوزاد

قبل از هر چیز شما باید بدانید که نوزادان خواب متناوبی ندارند، و در بازه های زمانی دو الی چهار ساعت به خواب می‌روند. به مرور با گذشت زمان این بازه ها طولانی تر شده و نظم مشخصی می‌گیرد. اما اگر در طور خواب نوزادتان به دلایل مختلفی از خواب می پرد و به سختی به خواب می‌رود، حتما باید مساله را بررسی نمایید. در ادامه دلایل این موضوع پرداخته ایم. برای ارزیابی بیشتر حتما مقاله نشانه های سلامت نوزاد را بخوانید.

دلایل از خواب پریدن نوزاد

از خواب پریدن نوزاد و گریه ناگهانی او می‌تواند شما را نگران یا آشفته کند. در این مواقع اکثر پدر و مادرها به دنبال یافتن علت موضوعی هستند که باعث ناراحتی فرزندشان شده است. ما در ادامه به چند مورد از مهم ترین دلایل این موضوع اشاره کرده‌ایم.

1- وجود سر و صدای محیطی

نوزادان نسبت به صدای ناگهانی و بلند بیش از بزرگسالان واکنش نشان می‌دهند. آن‌ها حتی زمانی که بیدار هستند در واکنش به این صداها ناگهان از جا می‌پرند و با گریه و بیقراری احساس ترس خود را نشان می‌دهند. از همین رو ممکن است سر و صداهایی نظیر بوق ماشین در بیرون از خانه یا هرگونه صدایی که به طور ناگهانی شنیده می‌شود فرزند شما را از خواب بیدار کرده و باعث ترسیدن و بی قراری او شود.

2- نامناسب بودن هوای اتاق از دلایل از خواب پریدن نوزاد

برخی از پدر و مادرها از ترس سرما خوردن کودک اتاق او را بیش از اندازه گرم می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که نوزاد در خواب عرق کرده و ناگهان با گریه از خواب بیدار شود. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که یک دما سنج در اتاق کودک بگذارید و هوای اتاق او را در یک بازه معتدل نگه دارید.

3- حرکات نوزاد در خواب

نوزادان بزرگتر وقتی به مهارت‌های حرکتی دست پیدا می‌کنند ممکن است حتی در خواب آن‌ها را امتحان کنند! حرکات و غلت زدن نوزاد در خواب می‌تواند باعث شود که او در وضعیت نامناسبی قرار بگیرد و نتواند خود را به حالت عادی بازگرداند. در این شرایط از خواب پریدن و گریه او امری اجتناب ناپذیر خواهد بود. از همین رو لازم است در طول شب چند بار به فرزند خود سر بزنید و از مناسب بودن وضعیت او در رخت خواب اطمینان حاصل کنید.

4- اضطراب جدایی

نوزادان در حدود 8 ماهگی وابستگی به مادر یا مراقبین اولیه را از خود نشان می‌دهند. در واقع آن‌ها در این زمان نمی‌خواهند از شما جدا شوند. به همین خاطر اگر در طول شب از خواب بیدار شوند و شما را در کنار خود نبینند دچار اضطراب و ترس می‌شوند، به همین خاطر با گریه زیاد واکنش نشان می‌دهند. در این شرایط لازم است که قبل از خواباندن کودک به میزان کافی در کنار او بمانید و با رفتارهایی نظیر نوازش کردن و در آغوش کشیدن فرزند به او اطمینان دهید که همواره مراقبش خواهید بود. اگر اضطراب جدایی در فرزندتان ادامه دار شد و تا بیش از یک سالگی ادامه یافت بهتر است برای مدیریت اوضاع از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

5- دندان در آوردن از دلایل از خواب پریدن نوزاد

دندان در آوردن می‌تواند درد شدیدی را برای نوزاد ایجاد کند به طوری که حتی در نیمه شب او را از خواب بیدار کرده و باعث بی‌قراریش شود. این مسئله می‌تواند از 3 ماهگی تا 1 سالگی یا حتی سنین بالاتر اتفاق بیافتد چرا که برخی از بچه‌ها دندان در آوردن را در سنین بسیار پایین و برخی دیگر در سنین بالاتر تجربه می‌کنند. اگر فرزند شما در حال دندان در آوردن است و ناراحتی زیادی از خود نشان می‌دهد می‌توانید با یک متخصص مشورت کرده و مسکن‌های مخصوص اطفال را طبق تجویز و دستورالعمل پزشک به فرزندتان بدهید تا او بتواند در طول شب خواب راحت تری داشته باشد.

6- نیاز به تغذیه در طول شب

نوزادان با گذشت 3 یا 4 ساعت از زمان شیر خوردن مجددا احساس گرسنگی کرده و در نتیجه به تغذیه بیشتر نیاز دارند. آن‌ها ممکن است نیاز خود را با گریه ناگهانی نشان دهند. در نتیجه لازم است برنامه منظمی برای شیر دادن به فرزند خود در نظر بگیرید. اگر کودک شما با تغذیه آرام نشود یا به تازگی به اندازه کافی شیر خورده باشد احتمالا باید مشکل را در جای دیگری جست و جو کنید.

7- دچار شدن نوزاد به عفونت گوش

از آنجایی که هنگام دراز کشیدن فشار درون گوش افزایش می‌یابد، اگر فرزند شما به عفونت گوش مبتلا باشد خوابیدن می‌تواند درد او را افزایش داده و در نتیجه باعث از خواب پریدن او در طول شب شود. علائمی نظیر دست زدن نوزاد به گوش خود یا کشیدن آن از جمله علائمی است که به شما در مورد این عفونت هشدار می‌دهد. برای دریافت تشخیص درست و درمان مناسب لازم است که از یک متخصص اطفال کمک بگیرید.

از خواب پریدن نوزاد | توصیه‌هایی برای والدین

برای اینکه بتوانید هنگام از خواب پریدن نوزاد بهترین واکنش را نشان دهید توجه به چند توصیه می‌تواند تا حد زیادی به شما کمک نماید. از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد. پیشنهاد می‌شود حتما مقاله خواب نوزاد را هم بخوانید.

– وضعیت محیطی اتاق خواب کودک از جمله مسائلی نظیر نور، دما و سر و صدا را چک کنید.

– دمای بدن کودک را چک کنید، اگر عرق کرده یا بالعکس سردش شده لباس مناسب تری برایش در نظر بگیرید.

– به وضعیت سلامتی او در روزهای اخیر توجه کنید. در صورت وجود هرگونه علامت از یک بیماری هرچه زودتر با یک متخصص تماس بگیرید.

– قبل از خواب برای او محیطی امن و آرامش بخش ایجاد کنید و به نوزاد نشان دهید مراقب او هستید. اگر فرزندتان هنگام جدایی از شما واکنش بسیار شدیدی نشان می‌دهد از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

– برنامه منظمی برای شیر دادن به نوزاد داشته باشید. بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند هر دو یا سه ساعت یک بار به شیر خوردن نیاز دارند. همچنین کودکانی که از شیر خشک تغذیه می‌شوند هر سه الی چهار ساعت یک بار به شیر خوردن نیاز دارند.

برای دریافت مشاوره در زمینه از خواب پریدن نوزاد می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

آیا از خواب پریدن نوزاد می‌تواند نشان دهنده وجود یک بیماری باشد؟

از خواب پریدن نوزاد می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، برخی بیماری‌ها نظیر عفونت گوش نیز می‌تواند به این مشکل بیانجامند. اگر با وجود رعایت همه توصیه‌ها فرزندتان در طول شب خواب آرامی ندارد بهتر است از یک متخصص برای بررسی بیشتر مشکل کمک بگیرید.

کانال تلگرام روانشناسی      اینستاگرام روانشناسی


شماره تماس ذهن نو

‫9 دیدگاه ها

  1. پسرم 6 ماهشه خیلی از خواب میپره دکتر مغز و اعصاب هم بردیم براش نوار مغزی و سی تی اسکن نوشته به نظرتون ممکنه صرع داشته باشه؟

    1. اگر جواب آزمایش ها مشکلی رو تایید نکنن، از خواب پریدن ها میتونه دلایل دیگری داشته باشه که تو مقاله شرح دادیم اگر با وجود رد مشکل جسمانی باز هم نوزادتان در خواب مشکل داشته حتما از مشاوره کودک استفاده نمایید.

  2. با درود به شما و تشکر از اطلاعات مفیدتون.
    بچه من ۸ ماهه به خواطر فشار خون بالای مادر از طریق سزارین بدنیا آمده، در خواب خیلی لگد پرانی میکنه و دائم دل درد داره و خیلی سخت و دیر به دیر آروق میزنه.
    لطفا راهنماییم کنید.
    سپاسگذارم.

    1. سلام دانیال عزیز مشکلات گوارشی برای خیلی از نوزادان ممکنه ایجاد بشه ، معمولا اگر نیازی به دارو وجود داشته باشه پزشک تو نوبت های چکاب براش مینویسه. اگر غیر از شیر مادر غذای کمکی شروع کردید و یا شیر خشک بهش میدید، ممکنه هضمشون براش سخت باشه ، میتونید نوع مواد غذایی رو تغییر بدید تا ببینید که هضم کدام غذاها برای نوزادتون راحت تر هست. به مقاله غذاهای کمکی نوزادان در همین سایت نی نی مایند می تونید مراجعه کنید.

  3. سلام خسته نباشید، نوزاد ۱۰ روزه من گاهی بعد از سه ساعت شیر خوردن و گاهی بعد از خواب رفتن مکررا میلرزه، امروز دقت کردم دیدم یکم نفسش قطع میشه و بعد شروع ب نفس کشیدن میکنه، خیلی نگرانم ایا میتونه تشنج باشه؟

    1. این لرزش ها بصورتیه ک پاهاش میلرزه گاهی هم تمام بدنش میلرزه، قبلش فکر میکردم بعد چندساعت شیرنخوردن، این لرزش ها بخاطر افت قندخونشه اما امروز دیدم بعد خواب رفتن هم این لرزش ها شروع شدن، جوریکه وقتی با دستمم گرفتمش باز تکرار میشدن

    2. سلام مریم عزیز ، تشخیص صرع و یا تشنج از طریق ارزیابی توسط متخصص تنها صورت میگیرد. بنابراین بهتر است در اولین فرصت برای چکاپ ها به متخصص کودک مراجعه کنید.

  4. سلام آقای دکتر بچه من 4روزه هستش و هنگام خواب مدام از خواب میپره اما چشاش بسته است دوباره خواب میره بعداز چند دقیقه دوباره چهار دست و پا میپره اما زمانی میپره چشاش بسته است

    1. سلام نوزادان بیشتر در خواب رم به سر می برند خوابی که عضلات به طور کامل از حرکت نیافتاده اند. پس این بیدار شدن ها تا حدودی طبیعی است. سعی کنید محیط نوزاد را آرام کنید و با آغوش گرفتنش به او آرامش بدهید. اگر گریه او بند نیامد، رشد او طبق جدول قد و وزن نبود و یا در شیر خوردن مشکل داشت حتما به متخصص کودک مراجعه کنید. همچنین در صورت مشاهده هر نوع نشانه غیر عادی نیز به متخصص اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
دریافت مشاوره